بازدید سایت : ۳۴۰۸۲
تین از یک پیشنهاد جذاب برای رونق گردشگری دریای خزر گزارش می دهد:

◄ جشنواره مزه ها بین پنج سوی کاسپین!

خزر گنجینه‌ای سیال است که می‌تواند از جنبه‌های گوناگونی به زندگی مردمان همسایه این دریا غنا و حال خوش ارزانی کند؛ جنبه های گوناگونی که «غذا» یکی از آنهاست.

جشنواره مزه ها بین پنج سوی کاسپین!
تین نیوز |

مجتبی کاوه – هنوز بیش از یک ماه و چند هفته تا 12 آگوست – 21 مرداد ماه – که در تقویم ایران و چهار کشور همسایه شمالی روز ملی دریای خزر نامیده باقی مانده اما این روزها در آستانه شروع فصل گرم، «دریا» یا به زعم عده ای «دریاچه» دوست داشتنی «خزر»، آغوش خود را برای میزبانی سیل مسافران از سراسر ایران باز کرده است.

کشورهای ساحلی دریای خزر روزی را در تقویم ملی خود به این دریا اختصاص داده اند تا اهمیت آب های نیلگون خزر را از منظر زیست محیطی مورد تاکید قرار دهند اما خزر گنجینه‌ای سیال است که می‌تواند از جنبه‌های گوناگون دیگر نیز به زندگی مردمان همسایه این دریا غنا و حال خوش ارزانی کند؛ جنبه های گوناگونی که «غذا» یکی از آنهاست.

غذا می‌تواند موضوع رقابتی دوستانه و صلح آمیز در منطقه ای باشد که سایه مناقشات فراوان و پیچیده دیگری بر آن سنگینی می کند. این پیشنهادی است که از سوی فعالان حوزه گردشگری ایران مطرح شده است و جای آن دارد که به این ایده توجه شود.

خیل انبوه مسافرانی که از اقصی نقاط ایران راهی استان های همجوار خزر، گیلان و مازندران،  و با تعداد کمتر گلستان، می شوند در کنار بسیاری از جاذبه هایی که در سفر خود به آن نظر دارند خوراکی های بومی این استان ها را نیز در شمار دلایل سفر خود ذکر می کنند؛ غذاهایی که آوازه برخی از آنها همچون ترشه تره، باقالی قاتق، میرزاقاسمی، کته کباب، اردک فسنجون، شوید قرمه، کباب ترش، شکم پر، ماهی کباب و ... در تمام شهرهای ایران پیچیده است؛ غذاهایی که در شهرهای دیگر ایران نیز رایج شده و در رستوران ها و خانه ها طبخ می شوند اما مزه آنها در شمال ایران و در حالی که صدای امواج خزر در گوش اهالی سفر و گردشگری می پیچد و مناظر افسون کننده جنگل های سر سبز پیچیده در مه پیش چشم آنهاست، طعم توصیف ناپذیر دیگری دارد.

پیشنهاد برگزاری اولین جشنواره غذایی کشورهای ساحل خزر به میزبانی رشت

سوال اینجاست که آیا تنوع غذایی و خوش طعمی غذاها که ایران و به ویژه استان های شمالی ایران را متمایز کرده است در سایر کشورهای ساحل خزر نیز وجود دارد. «ریحانه عبدی» تولیدکننده محتوای تخصصی گردشگری و تور لیدر کهنه کار و نام آشنای اهل رشت که سفرهای متعددی به همراه گردشگران ایرانی به کشورهای روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان داشته و لیدری تورهای مسافرتی فراوانی به کشورهای دیگر این منطقه همچون ارمنستان، قرقیزستان و گرجستان را نیز به عهده داشته در پاسخ به این پرسش به خبرنگار ما می‌گوید: من بارها به روسیه و تمام کشورهای آسیای میانه و منطقه قفقاز سفر کرده ام و چون شخصا به آشپزی و غذا و شکم گردی علاقه فراوانی دارم غذاها را در تمام کشورهای این منطقه تست کرده ام. به جرات می توانم بگویم هیچ کشوری در این منطقه نمی تواند از نظر تنوع غذایی با ایران و خصوصا استان های شمالی ایران رقابت کند. کشور آذربایجان تا حدودی از نظر تنوع غذایی حرف هایی برای گفتن دارد اما تنوع خوراکی ها و غذاها در این کشور هم در برابر تنوع غذاهای گیلان و مازندران در رتبه پایین تری قرار می گیرد.

این کارشناس گردشگری و محتوا با اشاره به برگزاری جشنواره های غذایی فراوان در کشورهای ساحل دریای خزر می افزاید: بسیار خلاقانه و هوشمندانه و بجاست که ایران به عنوان کشوری باستانی و دارای فرهنگ غذایی غنی، بانی و موسس جشنواره غذایی با حضور تمام کشورهای ساحل خزر باشد و نخستین دوره این جشنواره به میزبانی شهر رشت برگزار شود. این ادعای ما ایرانیان است که خوشمزه ترین و متنوع ترین غذاها در کشورهای ساحل خزر از آن ماست اما این ادعا باید به بوته سنجش شف ها و فود بلاگرهای مطرح جهان قرار گیرد و این امکان می تواند در حاشیه رویدادی تحت عنوان جشنواره غذاهای کشورهای ساحل خزر فراهم شود. چنین جشنواره ای می‌تواند علاوه بر این که شور سفر به کرانه های خزر را در مردم ایران بیش از پیش برانگیزد به رونق و تبادل گردشگر بین ایران و کشورهای همسایه شمالی نیز بینجامد و صلح و دوستی را بین مردمان همجوار این دریا تقویت کند.

روس ها غذاهای شمال خزر را خوشمزه تر می دانند!

«سید امیر بهادر هاشمی» کارشناس گردشگری، مجری رویدادهای نمایشگاهی در روسیه و کشورهای آسیای میانه و مدیر مسئول سایت «ایران تریپدیا» نیز به دلیل برگزار کردن تورها و نمایشگاه های فراوان در کشورهای روسیه، آذربایجان ، ترکمنستان و ارمنستان و سال ها زندگی در کشور قرقیزستان، با غذاهای این منطقه به خوبی آشناست. وی درباره قابل مقایسه بودن تنوع غذایی این کشورها با ایران به خبرنگار ما می گوید: با توجه به این که حدود 10 سال در کشور قرقیزستان زندگی کردم و سفرهای متعددی به روسیه و تمام کشورهای آسیای میانه و قفقاز داشتم با قاطعیت می توانم بگویم از نظر تنوع غذایی ایران حرف اول را در بین کشورهای ساحل خزر می زند. هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانیم ادعا کنیم که ایران خوشمزه ترین غذاها را نیز در بین کشورهای همجوار خزر دارد، می گوید: ما می توانیم چنین ادعایی داشته باشیم اما تردیدی نیست که هیچ یک از این کشورها ادعای فوق را قبول نخواهد کرد! روس ها اولین مردمی خواهند بود که ادعای ما را رد می کنند و مدعی خوش طعم تر بودن غذاها در شمال خزر نسبت به جنوب آن می‌شوند چون مردمان روس تبار به طور کلی روی هر چیزی که به روسیه مربوط باشد از جمله غذاهای این کشور، تعصب خاصی دارند. این در حالیست که غذاهای آنها با ذائقه ما ایرانی ها به هیچ وجه هماهنگ نیست. در آذربایجان و ارمنستان نیز تنوع غذایی را می بینیم اما نه به اندازه ایران. مدیر مسئول سایت ایران تریپدیا برگزاری جشنواره و رقابت غذایی بین همسایه های جنوب و شمال خزر را ایده جالب و هوشمندانه ای می داند که فرصت های فراوانی برای کسب وکارهای این حوزه در ایران و کشورهای حاضر در این جشنواره ایجاد می کند.

هر کس مدعی است باید برای اثبات ادعا کاری انجام دهد!

پیدا کردن شخصی در کشورهای ساحل خزر که با ایران آشنایی کافی داشته باشد و پاسخی در خور به این پرسش که غذاهای جنوب خزر خوشمزه تر است یا غذاهای شمال این دریا، کار ساده ای نیست؛ ضمن این که می خواهیم ایده برگزاری رقابت و جشنواره غذایی را نیز با او مطرح کنیم و نظرش را جویا شویم. سرانجام این سوال را با «آرتیوم آندریف» رئیس مرکز مطالعات ایران در دانشگاه سن پترزبورگ در میان گذاشتیم و وی در پاسخ گفت: طعم و کیفیت غذاها در روسیه بسیار مطلوب است. من در جایگاهی نیستم که بتوانم در مورد حضور یا عدم حضور روسیه در یک رویداد گردشگری اظهار نظر کنم ولی گمان شخص من این است که اگر جشنواره یا رقابتی در حوزه غذا بین کشورهای همسایه خزر برگزار شود، فعالان حوزه گردشگری غذا در روسیه از حضور در این رویداد استقبال خواهند کرد.

وی با اشاره به دعوت از بلاگرها و خبرنگاران ایرانی به سن پترزبورگ در سال های گذشته می‌گوید: شهرداری سن پترزبورگ چند سال قبل – پیش از پاندمی کرونا – برای ترویج گردشگری بین ایران و روسیه و معرفی جاذبه های گردشگری سن پترزبورگ به ایرانیان ، تعدادی از خبرنگاران و بلاگرهای ایرانی را با مشورت و همکاری مرکز ایران شناسی دانشگاه سن پترزبورگ به این شهر دعوت کرد. وی در پایان می گوید: به نظر می رسد اقداماتی از این دست اگر توسط تمام کشورهای ساحل خزر انجام شود به گسترش گردشگری در بین این کشورها کمک کند. گردشگری غذایی نیز یکی از انواع مهم گردشگری است و اگر ایرانی ها مدعی کیفیت و مزه بهتر غذاها در این کشور هستند، باید برای اثبات این ادعا کاری انجام دهند!

انتهای پیام

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.