رشد ۳۶۵ درصدی ترانزیت و ۷۳ درصدی صادرات در بندر انزلی
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۱ شاهد رکوردشکنی بندر انزلی در حوزه تخلیه و بارگیری کالا بودیم، گفت: افزایش ترافیک دریایی و تقویت تجهیزات بندری مهم ترین اهدافی بندری و دریایی استان گیلان در سال ۱۴۰۲، است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۱ شاهد رکوردشکنی بندر انزلی در حوزه تخلیه و بارگیری کالا بودیم، گفت: افزایش ترافیک دریایی و تقویت تجهیزات بندری مهم ترین اهدافی بندری و دریایی استان گیلان در سال ۱۴۰۲، است.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، حسین یونسی مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به مهمترین اقدامات صورت گرفته دریایی و بندری در استان گیلان طی سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: در سال گذشته پس از ۵ سال توانستیم در بخش تخلیه وبارگیری در بندر انزلی رکوردشکنی کنیم و شاهد افزایش میزان تخلیه و بارگیری کالا در این بندر به بیش از ۱.۵ میلیون تن باشیم.
رشد ۷.۱ درصدی تخلیه و بارگیری کالا
وی ادامه داد: خوشبختانه طی سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل تر، شاهد رشد ۷.۱ درصدی تخلیه و بارگیری کالا بودیم در حالی که طی ۵ سال گذشته هیچ گاه بندر انزلی نتوانسته بود به تخلیه و بارگیری بیش از ۱.۵ میلیون تنی دست یابد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه در حوزه ترانزیت کالا طی سال ۱۴۰۱ در بندر انزلی شاهد رشد ۳۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل تر بودیم، عنوان کرد: در بخش عملیات کانتینری نیز رشد ۷۳ درصدی کالا را در بندر انزلی تجربه کردیم.
یونسی با بیان اینکه در حوزه لایروبی بندر آستارا نیز توانستیم پس از ۱۳ سال، طی مدت زمانی ۴ ماه، کار را پیش ببریم، گفت: در بحث لایروبی بندر انزلی که از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است، متاسفانه کشتی های با آبخور بالای ۴ متر امکان پهلوگیری نداشتند که خوشبختانه طی مدت زمانی سه ماه، لایروبی انجام و مشکل مرتفع شد.
وی در ادامه به مهمترین اهداف بندری و دریایی استان گیلان، اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش ترافیک دریایی در دستورکار قرار دارد و تمرکز بر حوزه ترانزیت و صادرات کالا است.
کمبود تجهیزات بندری؛ معضل بزرگ بندر انزلی
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تاکید بر اینکه بزرگترین معضل بندر انزلی، کمبود تجهیزات بندری است، بیان کرد: تقویت تجهیزات بندری به منظور خدمت رسانی هرچه بیشتر و بهتر به مشتریان به صورت ویژه در دستورکار قرار دارد و امیدواریم بتوانیم تجهیزات مورد نیاز را در سال جاری فراهم کنیم و خدمت رسانی مطلوب تری داشته باشیم.
یونسی با اشاره به اینکه جذب سرمایه گذار خارجی دیگر مسئله است که در دستور کار قرار دارد، گفت: در حوزه گردشگری دریایی به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم و اگر مشکلی در این زمینه پیش نیاید در مسیر تعریف شده گام های مهمی بر خواهیم داشت و قرار داد سرمایه گذاری مربوطه را به امضا خواهیم رساند.
جذب سرمایه گذار در حوزه کشتی سازی
وی با بیان اینکه دیگر هدف بندری و دریایی تعریف شده در استان گیلان طی سال ۱۴۰۲، جذب سرمایه گذار در حوزه کشتی سازی است، اظهار داشت: با توجه به کمبود کشتی در دریای خزر به دنبال جذب سرمایه گذار در حوزه کشتی سازی هستیم و در صورت تحقق این هدف، مقوله تعمیرات کشتی و کشتی سازی در دستورکار قرار خواهد گرفت.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان افزود: همچنین موضوع لایروبی با توجه به کاهش تراز آب دریای خزر از دیگر مسائل مهم تعریف شده است و با شدت و جدیت بیشتری در سال ۱۴۰۲، دنبال می شود.