◄ 16 دهه بیتوجهی دولتها به بخش حمل و نقل عمومی پایتخت
معاون پیشین حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران کسری ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس و ۱۵۰۰ واگن مترو در شهر تهران را نتیجه ۱۶ دهه بیتوجهی دولتها به بخش حمل و نقل عمومی پایتخت عنوان کرد.
سید مناف هاشمی امروز در مراسم معارفه معاونان جدید شهرداری تهران، ترافیک را یکی از معضلات اصلی شهر تهران عنوان کرد و گفت: بر اساس نظرسنجیهای رسانهای و اجتماعی، اصلیترین خواسته مردم مرتبط با رفع آلودگی هوا و ترافیک است و رفع این چالشها هم جزو محورها و برنامههای اصلی شهردار تهران قرار دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه در بدترین شرایط در سمت معاون حمل و نقل و ترافیک، فعالیت کردم، افزود: نزدیک به دو دهه است که نسبت به حوزه حمل و نقل از سوی دولتها بیمهری شده و چه در دولت گذشته و چه پیش از آن، ۱۶ سال دولتها به حوزه حمل و نقل و ترافیک توجهی نکردند.
به گفته مشاور شهردار تهران در امور شاخصهای زیست محیطی و دستیابی به هوای پاک، نتیجه این بیتوجهیها محصولی است که امروز داریم، یعنی نزدیک به ۵۰۰۰ دستگاه کسری اتوبوس، بیش از ۱۵۰۰ دستگاه واگن در شهر تهران و ایستگاههای مترویی که تا پیش از این باید تکمیل میشد و امروز میتوانستیم تمام منابع را در بخش اتوبوس و واگن مترو هزینه کنیم، اما متاسفانه هنوز درگیر ساخت ایستگاه مترو هستیم.
هاشمی با اشاره به اقداماتی که در طول ۱۷ ماه فعالیتش در سمت معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران انجام شد، گفت: در این مدت قرارداد ۲۵۰ اتوبوس منعقد و ۱۴ ایستگاه افتتاح شد که بار بسیار سنگینی بود و منابع آن از محل اوراق مشارکت با کمترین فشار به شهرداری تامین شد. درواقع منابع اوراق مشارکت در سالهای ۹۷ تا ۹۹ محقق و سبب شد تا معاونت را با ۲۰۰۰ میلیارد تومان موجودی در حساب، تحویل دهم این در شرایطی است که در ابتدای کارم، ۲۰۰۰ میلیارد تومان بدهی داشتیم.
معاون پیشین حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه هزینه کردن در حوزه حقالناس به طور قطع سختتر از بیتالمال است، گفت: تمام منابع ما مستقیما متعلق به مردم است و آنان به طور مستقیم بر کار ما نظارت دارند، بنابراین اگر به خواستههای مردم توجه نکنیم کار سخت میشود.
به گفته هاشمی، شهرداری میتواند در شکافی که امروز میان مردم و دولت به هر دلیلی به وجود آمده موثر باشد و این شکاف را از بین ببرد. بر اساس مطالعات، محبوبترین انتخاباتها در دنیا پارلمانهای شهری است، اما متاسفانه در کشور ما روز به روز ارزش و اهمیت خود را از دست میدهد و این به این مفهوم است که فاصله میان مردم و دولت بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه اداره شهرداریها دولتی نیست و فقط باید از طریق شهروندان انجام شود، توضیح داد: انتخاب شهردار هم با شهروندان است که از سوی اعضای شورای شهر انتخاب میشود، بنابراین باید نیازهای شهروندان را تامین کنیم؛ چرا که زمان هم به سرعت میگذرد و امیدوارم در پایان دوره خودمان، کارنامهای داشته باشیم که مورد قبول خداوند، شهروندان و وجدان خودمان باشد.
براساس گزارش پایگاه خبری شهر، هاشمی در خاتمه همچنین برای معاونان جدید شهرداری تهران آروزی موفقیت و اعلام آمادگی برای همکاری و کمک کرد و از اقدامات معاونان پیشین و همینطور پیروز حناچی شهردار سابق تهران تشکر کرد.