◄ سفرهای هوایی در دنیا به پایینترین سطح 20 سال گذشته رسید
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی، مسافرت هوایی شاهد شدیدترین سقوط در تقاضای مشتریان از زمان حملات تروریسی ۱۱ سپتامبر بوده است.
۱۴.۱ درصد سقوط تقاضای پرواز هوایی در سطح جهان امری جدی است ولی برای شرکت های هواپیمایی آسیای شرق دور و اقیانوس آرام این مقدار ۴۱ درصد بوده و از آن زمان تاکنون فقط بدتر شده است. بدون شک این بزرگ ترین بحرانی است که صنعت هوانوردی تاکنون با آن مواجه شده است.
به گزارش تین نیوز انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی در آخرین گزارش خود درباره مسافرت های هوایی اظهار داشت تقاضای مشتریان در فوریه ۲۰۲۰ در مقایسه با همین ماه در سال گذشته ۱۴.۱ درصد کاهش یافته است.
این ارقام به شدت تحت تاثیر آمار چین قرار گرفته که با «فروپاشی سفرهای داخلی» مواجه است و تقاضا برای مسافرت هوایی در آن ۸۳.۶ درصد کاهش یافته است.
منطقه آسیای شرق دور و اقیانوس آرام به ویژه به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، چرا که درخواست برای پرواز از، به و همچنین در داخل منطقه به خاطر شیوع ویروس کرونا و مقررات تحمیل شده توسط دولت ها ۴۱.۳ درصد کاهش یافته است.
قاره آفریقا نیز شاهد کاهش ۰.۷ درصدی تقاضای مسافران بوده است.
در نقطه مقابل اما، امریکای شمالی، امریکای لاتین، خاورمیانه و اروپا در واقع شاهد رشد اندکی در درخواست های مشتریان خود بودند و آمار آنها در مقایسه با سال گذشته به ترتیب ۵.۵ درصد، ۳.۱ درصد، ۱.۷ درصد و ۰.۷ درصد افزایش داشته است.
انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی گفت: علی رغم آنکه شرکت های هواپیمایی سراسر دنیا پروازهای خود را برای واکنش به کاهش درخواست ها کم کرده اند و ظرفیت جهانی در ماه فوریه ۸.۷ درصد کاهش یافته است، اما بار مسافران هواپیماها به آن اندازه کاهش نیافته و با ۷۵.۹ درصد تنها ۴.۸ درصد در مقایسه با همین زمان در سال گذشته سقوط کرده است.
اما احتمالا همین آمار در ماه مارس ۲۰۲۰ نیز بیشتر کاهش یابد چرا که شرکت های هواپیمایی گزارش کرده اند هیچ پرواز جدیدی رزرو نشده و مسافران فقط پروازهای سابق خود را لغو می کنند.
برای مثال شرکت ایزی جت تمام اسکادران خود را به زمین نشانده است. رایان ایر که در ماه مارس اعلام کرد تا ماه ژوئن هیچ پرواز جدیدی نخواهد داشت در حال حاضر فقط پروازهای معدودی را که بخشی از خدمات بنیادین آن است، انجام می دهد. و بریتیش ایرویز نیز ۳۶ هزار کارمند خود را به خاطر لغو شدید پروازها مرخص کرده است.
الکساندر دجونیاک، دبیر کل و مدیر اجرایی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی گفت: «شرکت های هواپیمایی در ماه فوریه تحت تاثیر چکش قدرتمندی به نام کووید-۱۹ قرار گرفتند. در راستای تلاش ها برای جلوگیری از شیوع این ویروس مرزها بسته شده است و تاثیر آن بر مسافرت هوایی راه دیگری برای شرکت های هواپیمایی باقی نگذاشته جز آنکه مخارج خود را کاهش داده و با اتخاذ تمهیدات اضطراری سعی کنند از این وضعیت غیرعادی و بی سابقه جان سالم به در ببرند.»
او ادامه داد: «۱۴.۱ درصد سقوط تقاضا در سطح جهان امری جدی است ولی برای شرکت های هواپیمایی آسیای شرق دور و اقیانوس آرام این مقدار ۴۱ درصد بوده و از آن زمان تاکنون فقط بدتر شده است. بدون شک این بزرگ ترین بحرانی است که صنعت هوانوردی تاکنون با آن مواجه شده است.»
انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی در آخرین تخمین خود در انتهای ماه مارس پیش بینی کرد در سال جاری صنعت هوانوردی در سراسر جهان ۲۱۱ میلیارد پوند از دست خواهد داد.این مقدار بیش از دو برابر پیش بینی این سازمان در آغاز ماه مارس است که تنها ۸۷ میلیارد پوند تخمین زده شده بود.
نویسنده: کین شی/ ایندیپندنت