◄ فرودگاه ابوظبی رقیب جدید دبی و استانبول
با افتتاح ترمینال میدفیلد، پایتخت امارات به رقابت با دبی، استانبول و دبی می رود.
ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی همچون نگینی درخشان در سواحل خلیج فارس می درخشد. با افتتاح ترمینال میدفیلد، پایتخت امارات به رقابت با دبی، استانبول و دبی می رود.
به گزارش تین نیوز، طرح توسعه فرودگاه ابوظبی بعد از سال ها به بهره برداری رسید. با افتتاح ترمینال جدید، پایتخت امارات متحده عربی در جمع برترین فرودگاه های خاورمیانه قرار می گیرد. هر چند که ابوظبی به عنوان یکی از فرودگاه های کانکشن منطقه در سال های گذشته فعالیت می کرد، اما زیرساخت ها و امکانات این فرودگاه به هیچ وجه با فرودگاه دبی و دوحه قابل قیاس نبود. اکنون با شروع به فعالیت ترمینال میدفیلد، هاب هوایی ابوظبی برای تمامی رقبای منطقه ای خط و نشان جدی می کشد.
آشنایی با فرودگاه ابوظبی
فرودگاه بین المللی ابوظبی در جوار ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی واقع شده است. به سبب جایگاه والای فرودگاه دبی در منطقه و جهان، نام این فرودگاه کمتر بر سر زبان ها افتاده است، اما ابوظبی مرکز فعالیت هواپیمایی اتحاد به عنوان یکی از دو شرکت هواپیمایی پنج ستاره امارات است و توسعه این فرودگاه از سال ها پیش در دستور کار مقامات این امارت قرار گرفته است. این فرودگاه دارای دو باند فرود به طول 4100 متر با دو تاکسی وی موازی و پارکینگ هواپیماست. فرودگاه ابوظبی ظرفیت پذیرش کلیه تایپ هواپیماهای مسافری تا رده ایرباس A380 را داراست. هاب دوم پروازی امارات دارای چهار ترمینال مسافری است که معروف ترین آنها به عنوانی مدرن ترین ترمینال فرودگاهی امارات در پاییز امسال به بهره برداری رسید.
ترمینال میدفیلد (Midfield) نگین درخشان فرودگاه های خاورمیانه
عملیات ساخت ترمینال جدید در دهه دوم قرن بیست و یکم آغاز شد. این انتظار می رفت که ترمینال جدید به مانند دیگر ابر پروژه های رایج کشورهای عربی در مدت زمانی نسبتا کوتاه به بهره برداری برسد. اما به دلایل متعددی ترمینال ماورایی فرودگاه ابوظبی با تاخیرهای مکرر سرانجام در پاییز سال جاری به بهره برداری رسید و در راس اخبار هوانوردی منطقه و جهان قرار گرفت. طراحی ترمینال میدفیلد به گونه ای است که فاصله خروج مسافران از پل تلسکوپی هواپیما از چهار گوشه ترمینال تا مرکز ثقل جغرافیایی سازه یکسان باشد، به گونه ای که در سریع ترین زمان ممکن جابجایی مسافران به گیت های ورود و خروجی ترمینال انجام پذیرد.
از طرف دیگر محل قرار گیری ترمینال جدید در میان دو باند فرود اصلی فرودگاه و دسترسی سریع به تاکسی وی ها امکان فرود همزمان دو هواپیما و اتصال به ترمینال در سریع ترین زمان را فراهم می سازد. استفاده از سقف های پوسته ای مواج علاوه بر ایجاد فرمی منحصر به فرد برای سازه ترمینال، یادآور عظمت و بزرگی فرودگاه ابوظبی به عنوان هاب هوایی پایتخت امارات است. از طرف دیگر به کارگیری دهانه های بزرگ ضمن ایجاد فضایی بسیار بزرگ برای خوش آمد گویی به مسافران امکان استفاده حد اکثری از نور طبیعی را فراهم آورده است، همچنین نور متصاعد شده از داخل ترمینال در شب موجب می شود فرودگاه ابوظبی از زمین و هوا همچون نگینی درخشان در سواحل خلیج فارس بدرخشد. ترمینال جدید فرودگاه بین المللی ابوظبی ظرفیت پذیرش همزمان 50 هواپیمای پهن پیکر را دارد.
رقابت نفس گیر فرودگاه ابوظبی با هموطن خود فرودگاه دبی
هر چند فرودگاه بین المللی ابوظبی ظرفیت و توان جابجایی مسافر در حد فرودگاه دبی را ندارد، اما افتتاح ترمینال جدید شوک بزرگی را به هوانوردی امارات وارد ساخت. به طوری که دو شهر همسایه که در فاصله 120 کیلومتری یکدیگر قرار دارند اکنون وارد فضای رقابتی جالبی شده اند، رقابت بین دو هموطن برای جابجایی مسافر بیشتر. اگر رقابت ابوظبی با استانبول و دوحه را در نظر نگیریم، سرشاخ شدن پایتخت امارات به عنوان دومین شهر پرجمعیت این کشور با دبی به عنوان هاب اصلی هوانوردی خاورمیانه خبر از رشد شاخص های آماری، کمی و کیفی در صنعت هوانوردی امارات و بالطبع خاورمیانه در آینده ای نزدیک می دهد. اگر فرودگاه های دبی شامل فرودگاه فعلی و فرودگاه آل مکتوم مجهز به ناوگان پیشرفته هوایی شرکت هواپیمایی امارات هستند، در ازای آن فرودگاه ابوظبی نیز مرکز فعالیت هواپیمایی اتحاد به عنوان ایرلاینی ثروتمند و پردرآمد است که نام آن را در قاب شیشه ای تلویزیون و در مسابقات فوتبال لیگ های معتبر اروپایی به دفعات دیده ایم. در طول سالیان گذشته هواپیمایی اتحاد با بهره گیری از ناوگانی مدرن متشکل از پرنده های دور برد به اقصی نقاط جهان در هر پنج قاره پروازهای مستقیم برقرار کرده است و اکنون با افزایش ناگهانی ظرفیت این فرودگاه به سبب افتتاح ترمینال میدفیلد بدون شک آمار تعداد پرواز و مسافران این فرودگاه افزایش چشم گیری را تجربه خواهد کرد.
ظهور عصر جدید در هوانوردی خاورمیانه
شاید تا ده سال پیش بسیاری بر این باور بودند که اندک فرودگاه های مدرن خاورمیانه همچون دبی و استانبول و دوحه آبرو داری می کنند و این منطقه را در نظر علاقه مندان به صنعت هوانوردی خوش نام جلوه می دهند. اما با افتتاح ابر پروژه هایی نظیر فرودگاه جدید استانبول، باغ استوایی فرودگاه دوحه، ترمینال میدفیلد فرودگاه ابوظبی و در آینده ای نزدیک شهرهای فرودگاهی در ریاض و جده عربستان، این انتظار می رود که هوانوردی خاورمیانه پا را فراتر گذاشته و زمینه را برای تبدیل شدن به مدرن ترین و با شکوه ترین هاب هوانوردی در جهان فراهم می سازد. وجود فرودگاه هایی مدرن با ترمینال های مسافری خیره کننده از یک طرف، و همچنین فعالیت ایرلاین های درجه یک آن هم در یک جغرافیای متمرکز از طرف دیگر سبب گشته است تا عصر جدید در هوانوردی خاورمیانه فرا برسد.