«آبه» در تهران: برخی حرفهایم برای مردم ایران خوشایند نیست اما میگویم
بعضی حرفهای اینجانب که برای مردم ایران خواهم گفت، شاید به گوشهای شما خوشنواز نباشد، اما چون آرزو دارم پشتوانه شما بشوم، جسارتا این حرف ها را خواهم گفت.
حسن روحانی، رئیس جمهور و شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، نشست خبری مشترک خود را آغاز کردند. آبه برای مذاکره با مقامهای ارشد ایرانی به تهران سفر کرده و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال محمد جواد ظریف قرار گرفت.
به گزارش تین نیوز مهم ترین بخشهای اظهارات روحانی و شینزو آبه در کنفرانس خبری به این شرح است:
اظهارات حسن روحانی رئیس جمهور ایران
*ما امروز در جلسه خصوصی و در جلسه دو هیات، در خصوص روابط دوجانبه از جمله سرمایهگذاری ژاپن در جنوب ایران، سواحل مکران و چابهار صحبت کردیم.
*ما علاوه بر مسائل مربوط به روابط دو جانبه، راجع به بحث امنیت و تنشزدایی در منطقه باهم گفتگو کردیم.
*من به اقای نخست وزیر گفتم، ما در منطقه آغازگر جنگ نیستیم حتی با آمریکا. اما اگر جنگی شروع شود علیه ما، پاسخ قاطعی خواهیم داد.
*آقای نخست وزیر نسبت به اینده خوشبینی قابل ملاحظهای داشتند و میگفتند، من می بینم تغییرات مثبت در راه است.
*من در مذاکرات امروز بر این نکته تاکید کردم که اگر ما شاهد برخی تنش ها هستیم، ریشه این تنش ها به جنگ اقتصادی امریکا علیه ملت ایران برمیگردد، و هر زمان که این جنگ متوقف شود، ما شاهد تحول بسیار مثبتی در جهان و منطقه خواهیم بود.
اظهارات شنیزو ابه
* اینجانب راه بسیار طولانی را پیمودم تا به ایران رسیدم. 41 سال پس از سفر نخست وزیر ژاپن انجام شده است.
*با گذشت 36 سال پس از اولین سفرم به تهران، امروز مجددا به تهران امدم، هنگام سفر پدرم به ایران، آن موقع، ایشان را همراهی کردم. آن موقع 20 ساله بودم، و از دیدین منظره با ابهت تهران و مهمان نوازی ایرانیان تحت تاثیر قرار گرفتم و خاطره فراموش نشدنی برایم بوده
*بعضی حرفهای اینجانب که برای مردم ایران خواهم گفت، شاید به گوشهای شما خوشنواز نباشد، اما چون آرزو دارم پشتوانه شما بشوم، جسارتا این حرف ها را خواهم گفت.
*در حال حاضر در خاورمیانه تنش رو به افزایش است و احتمال وقوع درگیری تصادفی به گفته تحلیلگران مورد اشاره شده. ولی باید جلوی درگیری نظامی را گرفت. ثبات در این منطقه برای رونق اقتصادی در تمام جهان مهم است. ژاپن آرزو دارد برای ایجاد ثبات و صلح تلاش حداکثری خود را بکند.
*در حال حاضر، تنش در خاورمیانه رو به افزایش است، و برای اینکه صلح و ثبات را بوجود اوریم، ایران لازم است نقش سازنده خود را ایفا کند.
*دین اسلام، دین صلح و تسامح است. همیشه از معنویت اسلام و میانهروی علاقمند بودم.
*از اینکه ایران همکاری با اژانس انرزی اتمی را ادامه داده و میدهد، بسیار مثبت است و قویا میخواهم پایبندی خود به برجام را حفظ کند.
*امروز با روحانی در مورد اینکه چطور میتوانیم تنش را کاهش دهیم و اینکه چگونه می توانیم از بیثباتی بیشتر در منطقه جلوگیری کنیم و همینطور در مورد صلح، تبادل نظر کردیم.
*چنانکه در مقدمه گفتم، راه طولانی را پیمودهایم. اما اعتقاد راسخ دارم که راه مقابل راه باز و همراه با افق بازی خواهد بود. برای تحقق این امر باید هر دو تلاش کنیم. فکر میکنم نیاز به صبر و شکیبایی زیادی باشد.
*برای صلح در منطقه، از این پس نباید ناامید شد و باید نقش حداکثری خود را ایفا کنیم. و امروز اولین قدم را برداشتیم.