بازدید سایت : ۳۴۰۸۲
«حمل‌و‌نقل» از وضعیت بازار خودرو در آستانه نوروز گزارش می‌دهد

افزایش تقاضا در عین قدرت نمایی رکود

افزایش تقاضا در عین قدرت نمایی رکود
|
هفته‌نامه حمل ونقل|
 
گروه اقتصادی: در حالی که کمتر از یک ماه به فرا رسیدن نوروز باقی مانده است، بازار خرید و فروش خودرو هنوز گرمی چندانی را تجربه نکرده است. به گزارش حمل‌و‌نقل، این سومین سال متوالی است که بازار خودرو در آستانه نوروز رونق چندانی را تجربه نمی‌کند و بازار هر چند با افزایش خرید و فروش مواجه می‌شود اما بازاری داغ و پررونق محسوب نمی‌شود. بازار خودروی ایران در سال‌های اخیر با رکودی سخت و سنگین مواجه شده است.

این رکود هر چند دلایلی متفاوت از رکود در اقتصاد ایران تا پیش از سال ۱۳۹۵ دارد اما باز هم برخی معتقدند ریشه آن به کاهش قدرت خرید خانوارهای ایرانی پس از بحران جدی اقتصادی در سال ۱۳۹۱ باز می‌گردد. نارضایتی خریداران از قیمت‌ها و کیفیت مهم‌ترین دلیل رکود بازار خودرو پس از پایان سال ۱۳۹۰ است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در روزهای اخیر بازار خرید و فروش خودرو اندکی داغ شده است و همین امر به رشد اندک قیمت‌ها در این بازار منجر شده است.
 
 خودروهایی مانند پراید و پژو در این دوره زمانی بالاترین خریدار را دارند. بسیاری از خانوارها برای نوروز ترجیح می‌دهند خودرویی داشته باشند و از این رو خرید خودرو در دستور کار این عده قرار می‌گیرد.

 مازیار حسینی یکی از فروشندگان خودرو در مرکز شهر تهران در پاسخ به این سئوال که وضعیت خرید و فروش خودرو چگونه است؟ گفت: مراجعه برای خرید خودرو افزایش یافته است اما هنوز به وضعیت سال‌های قبل بازنگشته‌ایم. به عنوان مثال ما در سال‌های قبل از ۱۳۹۰ شاهد افزایش شدید خرید و فروش بودیم به طوری که بسیاری تلاش می‌کردند خودروهایشان را عوض کنند و خودرویی بهتر بخرند و آنها که خودرو نداشتند نیز نسبت به خرید اقدام می‌کردند اما در شرایط کنونی مردم دیگر کمتر در بازار خرید و فروش خودرو حضور دارند، آنها که پول دارند، خودروی صفر کیلومتر می‌خرند و آنها که ندارند نیز ترجیح می‌دهند خودرویی برای خود دست و پا کنند.

او ادامه داد: به این ترتیب جمعیتی از بازار خرید و فروش خودروی دست دوم خارج شده‌اند که تعدادشان قابل توجه است و همین مسئله سبب شده است که بازار راکد باشد. این فعال بازار خودرو ادامه داد: نوعی حالت انتظار نیز در بازار وجود دارد چرا که خودروهای جدید را راه هستند و همین مسئله سبب شده است بسیاری از کسانی که قصد خرید خودرو دارند منتظر ورود خودروهای جدید باشند.
 
او پیش‌بینی کرد سال آینده سالی خوب برای بازار خودرو باشد چرا که کم کم با ورود خودروهای جدید، کسانی که قصد تعویض خودروهایشان را دارند وارد بازار می‌شوند. به گفته این فروشنده خودروهایی که قیمتی بین ۹ تا ۱۲ میلیون تومان را دارند این روزها بازار داغ تری را تجربه می‌کنند چرا که بسیاری از جوانان برای روزهای نوروز ترجیح می‌دهند خودرو داشته باشند.  بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت پراید تولید سال ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲، بسته به کارکرد و میزان استهلاک در حدود ۸ میلیون و پانصد هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان است.

  قیمت پژو پارس مدل ۹۳ نیز در حدود ۳۲ میلیون تومان اعلام شده است. گزارش‌های رسیده از بازار خرید وفروش خودروهای دست دوم نشان می‌دهد سمند تولید سال ۱۳۹۰ با ۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد ۲۱ میلیون تومان است. پژو ۴۰۵ تولید سال ۱۳۸۴ نیز قیمتی در حدود ۱۴ میلیون و پانصد هزار تومان دارد. تیبا دو تولید سال ۱۳۹۳ نیز قیمتی برابر با ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. ۲۰۶ صندوق دار تولید سال ۱۳۹۵ نیز به قیمتی بیش از ۳۷ میلیون تومان فروخته می‌شود.
 
 هر چند بازار خرید و فروش خودروی دست دوم این روزها پرورنق‌تر از ماه‌های گذشته است اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این رونق در خودروهای ارزان قیمت بیشتر از سایر خودروهاست. در این روزها پراید بازاری مناسب را داراست و بسیاری از کسانی که قصد خرید خودرو دارند بسته به توان خود خودروی سفر کیلومتر پراید یا خودروی دست دوم را خریداری می‌کنند.

برخی از فعالان این بازار می‌گویند در روزهای اخیر برخی خودروهای پرمتقاضی افزایش قیمتی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان را در این روزها شاهدند. این وضعیت احتمالا پس از پایان تعطیلات نوروز به حالت عادی بازخواهد گشت.

لینک خبر
 
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.