| کد خبر: 200246 |

اختراعاتی که جهان را متحول کردند؛ از چرخ تا تاکسی اینترنتی

جهان اطراف ما پر است از اختراعاتی که حالا بدون آنها دیگر نمی‌توانیم به زندگی روزمره‌مان ادامه دهیم. در این گزارش به بزرگ‌ترین اختراعات تاریخی می‌پردازیم که هر کدامشان جهان را متحول کردند.

تین نیوز

جهان اطراف ما پر است از اختراعاتی که حالا بدون آنها دیگر نمی‌توانیم به زندگی روزمره‌مان ادامه دهیم. در این گزارش به بزرگ‌ترین اختراعات تاریخی می‌پردازیم که هر کدامشان جهان را متحول کردند.

تا به حال شده از خودتان سوال کنید اگر با دانش امروزتان به چند قرن عقب‌تر بازگردید، کدام یک از کالاها را می‌توانید اختراع کنید؟ قطار؟ هواپیما؟دیگ بخار؟ واقعیت این است که هیچ‌کدام از ابزاری که این روزها ما با آنها زندگی روزمره خود را می‌گذرانیم از همان ابتدا به شکل امروزی نبودند و با گذر زمان تغییراتی در آنها پدید آمد. هر چیزی که اکنون در دنیای اطرافمان می‌بینیم بر اساس احساس نیاز کسی در گذشته اختراع شده که منشأ تحولات بعدی آن بوده است. در ادامه ۲۰ مورد از اختراعاتی را که جهان را متحول کردند مرور می‌کنیم.

  • چرخ

چرخ از مهم‌ترین اختراعات انسان است که در هزاره چهارم پیش از میلاد در سرزمین باستانی سومر ساخته شد. پیش از اختراع چرخ در ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، انسان‌ها با مشکلات فراوانی برای سفرها، تجارت‌ها و حمل‌ونقل و جابه‌جایی وسایلشان مواجه بودند و این محدودیتی بزرگ در مهاجرت‌ها و جابه‌جایی‌های بشر به شمار می‌آمد.

  • دستگاه چاپ

از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ، اختراع حروف چاپی مستقل و دستگاه چاپ بوده‌ است که اولین بار توسط یوهان گوتنبرگ در سال ۱۴۵۶ میلادی اختراع شد. از گوتنبرگ اغلب به عنوان مخترع صنعت چاپ یاد می‌شود اما آنچه او انجام داد، ابداع اولین روش استفاده از حروف چاپی قابل جابه‌جایی و ماشین چاپ بود. اختراع او این امکان را فراهم می‌آورد که بتوان مطالب نوشته‌شده گوناگون را با سرعت و دقت به چاپ برساند.

  • موتور بخار

نیکلاس-جوزف کوگنت یک مهندس نظامی فرانسه و مخترع مشتاق بود. وی پس از ۷ سال تلاش بی‌شمار سرانجام اولین خودروی جهان را در سال ۱۷۷۰ میلادی ساخت. یک سه‌چرخه که یک دیگ بخار بزرگ در قسمت جلو نصب شده بود. آن دستگاه اولین موتوری بود که از بخار فشار قوی بهره می‌برد و کار می‌کرد و البته این خودرو تنها ۳.۶ کیلومتر در ساعت کار می‌کرد.

  • لوکوموتیو

در سال ۱۸۲۹ رابرت استفان سون لوکوموتیو بخارش را برای نخستین بار در نیوکاسل انگلستان آزمایش کرد و برای اولین بار بالاترین سرعت در یک وسیله نقلیه که نیروی محرکه‌اش را به همراه دارد، ثبت کرد. شاید خود استفان سون هم فکر نمی‌کرد این وسیله تا ۱۵۰ سال بعد از آن سال هم در سطح جهان برای حمل‌ونقل مورد استفاده قرار بگیرد، اما همچنان از لوکوموتیو برای حمل‌ونقل استفاده می‌شود، با این تفاوت که این وسیله بسیار پیشرفت کرده است.

  • دوربین فیلمبرداری

دوربین فیلمبرداری دستگاهی بود که فرانسیس رونالدز در سال ۱۸۴۵ میلادی اختراع کرد. درباره اختراع دوربین فیلمبرداری حرف و حدیث‌های فراوانی گفته می‌شود و برخی هم اختراع آن را به توماس ادیسون نسبت می‌دهند. با این وجود این اختراع توانسته صنعت سینما را به وجود آورده و تحولی عظیم در جهان ایجاد کند.

  • تلفن

چندین مخترع بر روی انتقال صدای الکترونیکی کار کردند و در این زمینه پیشگام بودند ولی در نهایت الکساندر گراهام بل اولین کسی بود که در سال ۱۸۷۶ پتنت اختراع تلفن برقی را برای خود ثبت کرد.

  • لامپ

در اکتبر سال ۱۸۷۹، ادیسون یک لامپ اختراع کرد. یک لامپ رشته‌ای اولیه نمونه لامپ‌های امروزی بود.

  • اتومبیل بنزینی

اولین ماشین‌های کاربردی با موتورهای احتراق داخلی با استفاده از بنزین یا گازوئیل همزمان توسط دو مخترع مختلف آلمانی ساخته شدند که به طور مستقل کار می‌کردند. یکی از این افراد کارل بنز بود که اولین خودرو خود را در سال ۱۸۸۵ ساخت. او یک فرد قابل توجه در تخمین زمانی است که اولین ماشینش اختراع شد. او در سال ۱۸۸۶ حق اختراع خودروی خود را ثبت کرد. همسرش برثا بنز با اولین سفر طولانی خود ثابت کرد که این خودرو مناسب برای استفاده روزمره است. اما این Gottlieb Daimler  بود که نمونه اولیه موتور بنزینی مدرن را در سال ۱۸۸۵ اختراع کرد.

  • هواپیما

اولین پرواز کنترل شده که به وسیله یک موتور توانست نیروی رانش برای پرواز را به دست بیاورد، پرنده رایت ۱ بود که در سال ۱۹۰۳ توسط برادران رایت در آمریکا آزمایش شد.   البته سال‌ها قبل افرادی توانسته بودند دستگاه‌های پرنده‌ای بسازند و حتی با آن پرواز کنند اما اختراع برادران رایت اولین وسیله پروازی بود که کنترل آن کاملا در دست خلبان بود.

  • پنی‌سیلین

پنی‌سیلین اولین آنتی‌بیوتیک کشف شده در دنیا بود که الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ آن را از هاگ‌های جمع شده قارچ (یا همان کپک) کشف کرد.

اما تقریبا تا اواسط دهه ۴۰ میلادی که بر روی بیماران آزمایش نشده بود کسی نمی‌دانست پنی‌سیلین بهترین دارو برای بیماری‌های عفونی است. با کشف پنی‌سیلین میلیون‌ها بیمار و مجروح جنگی از مرگ حتمی نجات پیدا کردند و از آن موقع به بعد پنی‌سیلین به عنوان اولین و عمومی‌ترین دارو برای بیماری‌های باکتریایی و عفونی تجویز و مصرف شد و پس از آن بقیه آنتی‌بیوتیک‌ها وارد دنیای پزشکی شدند.

  • کارت  اعتباری

کارت‌های اعتباری یا همان کردیت‌کارت‌ها، نوعی کارت پرداخت هستند که برای اشخاص حقیقی یا حقوقی صادر می‌شوند. این کارت به دارنده آن این امکان را می‌دهد که بر پایه نوع قرارداد، از خدمات و کالاهایی برخوردار شده و سالانه بهای آن را بپردازد. کارت اعتباری برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ در آمریکا به وجود آمد. شرکت داینرز با قراردادی بین خود و چند رستوران اقدام به ایجاد سرویس پرداخت کرد، طوری‌که با ارائه کارت داینرز مشتریان می‌توانستند از سرویس رستوران استفاده کرده و در پایان ماه به شرکت نامبرده بدهی خود را پرداخت کنند. کارت‌های اعتباری امروزه در سراسر جهان به اشکال گوناگونی استفاده می‌شوند.

  • رشته‌های مارپیچ  DNA

اولین بار DNA توسط آقایان کریک و واتسون در سال ۱۹۵۳ مورد توجه قرار گرفت. آنها حین آزمایش‌های خود روی ژن‌های انسانی با یک ساختار از موادی که مولکول‌های این ژن‌ها را تشکیل می‌دهند روبه‌رو شدند و با شکافتن آنها راز نظم حاکم بر سلول‌های بدن را کشف کردند.   DNA  امروزه موضوع مهمی در علم، صنعت و حتی مسائل امنیتی محسوب می‌شود و هنوز هم مطالعات زیادی در سطح جهان روی آن انجام می‌شود.

  • اینترنت

اینترنت را باید بزرگ‌ترین سامانه‌ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده ‌است. ریشه این شبکه عظیم جهانی به سال ۱۹۶۰ برمی‌گردد که پنتاگون برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی خود به دنبال ساخت شبکه‌ای مستحکم بود که آن را آزمایش کرد. سرانجام اما در اواسط دهه ۹۰ میلادی اینترنت به صورت یک شبکه همگانی و جهان‌شمول درآمد.

  • کامپیوتر شخصی

منشأ رایانه شخصی را می‌توان در سال ۱۹۸۰ ردیابی کرد. زمانی که مایکروسافت یک استارت‌آپ تقریبا ناشناخته بود، بیل‌گیتس، موافقت‌نامه‌ای را به صورت محرمانه امضا کرد. مایکروسافت با سیستم عامل خود در سال ۱۹۸۰ یعنی زنیکس، وارد بازار کار سیستم عامل شد. سپس مایکروسافت سیستم عامل MS-DOS را تولید کرد و سرانجام در نوامبر ۱۹۸۰ سیستم عامل جدیدی با نام CP/M تولید کرد که خیلی زود در کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار گرفت.

  • معالجه  سرطان

در سال ۱۹۹۱، دانشمندان به طور مشترک فرایندی برای جداسازی سلول‌های بنیادی کشف و ثبت کردند. آنها اعلام کردند روشی که پیدا کردند می‌تواند برای پاک کردن کلیه سلول‌های آلوده به سرطان استفاده شود.

  • شبکه‌های اجتماعی

پس از آن در ۱۹۹۷ نخستین سایت شبکه اجتماعی اینترنتی راه‌اندازی شد. این سایت به کاربرانش اجازه ایجاد پروفایل داد تا آنها بتوانند لیستی از دوستانشان ایجاد کنند. البته این شبکه اجتماعی موفق نشد و بعد از ۳ سال متوقف شد. اما بعد از آن، انفجار تجارت در وب‌سایت‌های اجتماعی در سال ۲۰۰۲ باعث به وجود آمدن شبکه‌های اجتماعی فرنداستر، اورکات و لینکداین شد و باعث شکوفایی قارچ‌گونه وب‌سایت‌های شبکه‌های اجتماعی در اینترنت شد.

  • گوگل

گوگل توسط لری پیج و سرگئی برین در سال ۱۹۹۸ میلادی راه‌اندازی شد و اکنون گوگل یک شرکت فناوری چند ملیتی آمریکایی، متخصص در خدمات مربوط به اینترنت و محصولات مربوط به آن است. گوگل به دنیای اینترنت رنگ و لعاب دیگری داد.

  • ویکی پدیا

ویکی‌پدیا نوعی بانک اطلاعاتی مشترک از محتواست به همه افرادی که دسترسی به وب دسترسی دارند اجازه می‌دهد مقاله خود را به صورت ناشناس یا با نام مستعار بنویسند و ویرایش کنند یا حتی از اسامی واقعی خود استفاده کنند. این دایره‌المعارف آنلاین را سال ۱۹۹۹ توسط جیمی ولز تاسیس شد.

  • بیت‌کوین

هویت مخترع بیت‌کوین مشخص نیست. گفته می‌شود «ساتوشی ناکاموتو» مخترع بیت‌کوین است. ولی در سال ۲۰۱۶ یک دانشمند استرالیایی به نام کریگ رایت ادعا کرد که او مخترع بیت‌کوین است. البته بسیاری معتقدند که مخترع بیت‌کوین یک شخص نیست و بیت‌کوین محصولی از یک گروه برنامه‌نویسی بزرگ است. با این حال نخستین بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ توسط  در یک فهرست ایمیل شده منتشر شد.

  • تاکسی اینترنتی

 در سال ۲۰۱۰ یک زوج جوان برنامه‌ای را تحت عنوان اوبر یا همان تاکسی اینترنتی در سانفرانسیسکو راه‌اندازی کردند. سهولت و سادگی اوبر به محبوبیت برنامه کمک کرد تا رشد کند. با ضربه زدن به یک دکمه می‌توانید تاکسی رزرو کنید و موقعیت مکانی خود را از طریق GPS ثبت کنید و هزینه به صورت خودکار به حساب کاربری شما پرداخت می شود. امروزه این برنامه میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان دارد و بیش از ۷۰ درصد سهم بازار حمل‌ونقل مسافر شهری را از آن خود کرده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری مهر
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.