| کد خبر: 5856 |

اقتصاددان: کاهش تحریم ها در رویکرد مثبت تجاری ایران تاثیرگذار خواهد بود

تین نیوز | عضو انجمن اقتصاددانان ایران تاثیر کاهش تحریم ها بر اقتصاد و توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی کشور را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بی تردید با لغو یا کاهش تحریم ها بسیاری از پیامدهای نامطلوب بازارهای کشور که در جریان برقراری تحریم ایجاد شده بود، رفع خواهد شد.

محمدباقر صدری بهبود صادرات نفتی و غیرنفتی، ارتقا درآمدهای ارزی، تامین اقلام ضروری و افزایش تولیدات خودرو را از پیامدهای توافق کوتاه مدت برشمرد و افزود: تا رسیدن به توافق جامع، کشور باید به برخی جنبه ها مانند وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی، هدفمندی یارانه ها، نوسانات نرخ ارز، بهبود فضای کسب و کار و غیره توجه ویژه داشته باشد.
 
وی بااشاره به اینکه اعمال تحریم ها، صادرات کشور را تا 35 درصد کاهش داد، افزود: افت تحریم ها، صادرات غیرنفتی کشور بویژه در بخش هایی مانند صنایع پتروشیمی که در تحریم کامل بودیم را تحت تاثیر نامطلوب قرار داد.
 
این اقتصاددان با اشاره به اینکه تحریم های اقتصادی علیه ایران بر سر پرونده هسته ای ابزاری است که برای فشار به ایران از آن استفاده می شود، افزود: در پی اعمال تحریم ها از سوی شورای امنیت، اتحادیه اروپا و امریکا علیه ایران، صادرات نفتی کشور کاهش یافت اما صادرات محصولات غیرنفتی با روند افزایشی همراه شد.
 
وی با بیان آنکه تحریم های اقتصادی علیه ایران به مرور تاثیرگذاری خود را از دست خواهد داد، افزود: ابتکار ایران در برقراری مراوده تجاری با سایر کشورها سبب شد تا از حجم هزینه های تحمیلی بر اقتصاد کشور کاسته شود.
 
صدری با اشاره به اینکه از طریق توسعه صادرات غیرنفتی می توان نیاز کشور را برطرف و برای تامین معاش مردم تلاش کرد، افزود: از آنجا که وضع تحریم ها با هدف ممانعت از دسترسی به منابع مالی کشور صورت گرفته است، ایجاد هرگونه محدودیت و مانع بر سر راه صادرات، همراهی با تحریم ها محسوب می شود.
 
این اقتصاددن با اشاره به موفقیت ایران در افزایش صادرات محصولات غیرنفتی طی سالهای گذشته و ادامه آن در سالجاری ، گفت: همزمان با افزایش فشارهای بین المللی بر اقتصاد ایران شاهد رویکرد مثبت کشور در زمینه گسترش حجم تجارت و صادرات محصولات غیرنفتی بودیم اما باید در نظر داشت که کاهش تحریم ها به رشد بیشتر صادرات کشور کمک خواهد کرد.
 
وی عدم ثبات قوانین، کمبود نقدینگی و سرمایه در واحدهای تولیدی، بالا بودن نرخ تورم، نوسانات شدید قیمت ارز، هزینه های حمل و نقل، تعرفه های سنگین صادرات در بنادر و کندی در روند تخلیه و بارگیری را از مهمترین چالش های موجود بر سر راه صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه تحریم های بین المللی کاهش درآمدهای نفتی ایران را نشانه گرفته، به نظر می رسد رهایی از اقتصاد متکی به نفت و توجه به صادرات غیرنفتی می تواند برای کشورمان چاره ساز باشد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.