| کد خبر: 4138 |

روزنوشت سه شنبه و چهارشنبه ۲۶ و ۲۷ فروردین ۹۳:

تلفات انرژی در ایران؛ روزانه معادل یک میلیون بشکه نفت

وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | سه شنبه صبح حدود ساعت هفت به اتاق تهران رسیدم و پس از صبحانه جلسه رسمی ماهانه اتاق برگزار شد، حدود 40 نفر از هیئت نمایندگان حضور داشتند ( 33 نفر از بخش خصوصی وفقط 7 نفر از نمایندگان دولت)، جلسه با سخنان آقای آل اسحاق در رابطه با "چگونگی خروج از رکود تورمی" و شعار امسال آغاز شد و ایشان عنوان نمود که مشکل تورم تا حدودی حل شده و دولت باید به فکر چاره برای رکود باشد، ایشان ضمنا نظام بانکی را مورد خطاب قرار داد و عملکرد آنان را غیر قابل قبول دانست، خصوصا از این جهت که منابع را جمع آوری و به شرکت های زیر مجموعه ترزیق می‌کنند و رقیب بخش خصوصی شده اند. 

پس از آن دکتر بهادرانی درخصوص "چگونگی خروج از رکود تورمی" گزارشی را که با همکاری مشاورین اقتصادی تهیه شده بود ارائه نمود و سپس اعضا اتاق دیدگاه‌های خود را به شرح زیر بیان نمودند:
1-آقای حاجی بابا: ایشان با اشاره به دیدگاه مثبت و خوش بینی رئیس اتاق به اوضاع اقتصادی کشور
اعالم نمود که خوشبین نمی باشد و به افزایش نرخ بهره اعتراض داشت و ان را خلاف سیاست های تثبیت اقتصادی می دانست.
2- دکتر شیبانی: با اعلام اینکه به روند اوضاع خوشبین می باشد از تعطیلات زیاد کشور و نرخ بهره بالا گلایه نمود.
3- دکتر ترک نژاد: بر خالف نظر آقای حاجی بابا بر آزادسازی نرخ بهره و رقابت بین بانکها تاکید داشت و بر لزوم افزایش بهره وری و راندمان در اقتصاد کشور تاکید نمود و فساد اداری را معضل حال و آینده اقتصاد کشور دانست.
 4- مهندس پورقاضی: با تاکید بر اهمیت داشتن چشم انداز، اشتغال را معضل کشور دانست و فساد اداری را مورد نکوهش قرار داد.
5- مهندس نجفی منش: در پاسخ به انتقادات از صنعت خودرو اعلام نمود که مشکل این صنعت دخالت دولت است و اگر قیمت گذاری دولتی لغو گردد این صنعت رقابتی خواهد شد وی بر لزوم تحرکات دیپلماتیک اشاره نمود.
6- مهندس حریری: از بیان دیدگاه‌های خود امتناع نمود و از طولانی شدن سخنان رئیس اتاق و دبیرکل انتقاد نمود.
7- مهندس راسخ: هدفمندی را موثر بر تورم ندانسته و بر آزاد سازی اقتصادی و عدم دخالت در قیمت‌گذاری تاکید نمود.
8- مهندس صالحی: دولت بزرگ را مشکل اقتصاد کشور دانست و اتاقها را صدای بخش خصوصی دانست.
9- آقای عسگر اولادی: با اشاره به لزوم توجه به صادرات جهت خروج از رکود به حذف تعرفه ترجیحی کالای ایرانی در اروپا از 15 مارچ اشاره نمود که به کالاهای ایرانی 1.5 تا 6 درصد هزینه تحمیل می نماید و قدرت رقابتی ایران کاهش می یابد.
14-سرکار خانم دانشور: با اشاره به لزوم وحدت از عملکرد مجلس انتقاد نمود و حمایت از بخش خصوصی را موجب ارتقای اقتصاد کشور دانست.
11- مهندس خوانساری: از دستور وزارت صنعت مبنی بر تثبیت قیمت‌ها انتقاد کرد و سرکوب قیمت‌ها را مخرب دانست و بیان نمود که بهره بانکی نباید دستوری مشخص گردد و راه حل خروج از رکود فعلی را افزایش سرعت گردش پول دانست وی اعلام کرد در مرحله اول هدفمند سازی قیمت ها گازوئیل 5 برابر شد و تورم ناشی از آن فقط 18 درصد بود.
با توجه به دیدگاه‌های ابراز شده توسط اعضای اتاق مقرر شد که دبیرکل گزارش را تکمیل و به مقامات ذی صالح ارائه گردد. 

پس از ان در جلسه شورای علمی و سیاست گذاری چهارمین کنفرانس صادرات غیر نفتی اتاق تهران
حضور یافتم، در این جلسه آقایان مهندس پورقربان(مجری کنفرانس) دکتر عدالتیان، رئیس زاده و دکتر بهادرانی حضور داشتند و توافق شد موضوعات پانل که چالش های ارزی و راهکارهای تسهیل صادرات غیر نفتی بود به دو موضوع:
1- رویکردهای جدید صادراتی وشناسایی فرصت ها وابزار نوین بازاریابی
 2- بررسی اهداف صادراتی سال 93 وچگونکی دستیابی به آنها تغییر یابد. تاکید حاضران بر کاربردی بودن کنفرانس بود، لذا مقرر شد از چند نفر از متخصصین بازاریابی و اقتصاد بین الملل خواسته شود که درباره دوموضوع فوق تحقیق و مطالعه ونتایج آن را در پانل ارائه نمایند. سپس اعضای پانل که از هیئت نمایندگان اتاق، فعالان بخش خصوصی، مدیران دولتی و نمایندگان مجلس خواهند بود در این رابطه اظهار نظر و مدیر پانل جمع بندی نماید.
علاوه براین قرار بود امروز جلسه کارگروه اساسنامه اتاق مشترک ایران و عراق برگزار شود وپیشنهادات اتاق ایران در مورد اصلاح اساسنامه مورد بررسی قرار گیرد که جلسه به علت مشغله اعضای کارگروه برگزار نشد. 

سه شنبه بعد از ظهر پیگیر حضور آقایان کاظم پور اردبیلی، سید مهدی حسینی، عاصمی پور و دکتر بازرگانی در جلسه شورای مشاورین انرژی اتاق شدم و پیگیر تهیه گزارشی از بازار انرژی با توجه به گزارش صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی توسط دبیرکل شدم. 

چهارشنبه صبح جلسه مشاورین با حضور بیش از ده نفر از اعضاء تشکیل گردید و ابتدا دبیرکل محترم اتاق تهران گزارش فوق را با تاکید بر اقتصاد مقاومتی ارائه نمود و بیان نمود که راه حل عبور از" رکود تورمی" توسعه صادرات، رونق بخش مسکن و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.
حاضرین نیز دیدگاه فوق را تایید و خصوصاً بر ضرورت صرفه جویی در مصرف انرژی تاکید نمودند و مطالب بسیار ارزشمندی مطرح شد که متن مذاکرات برای علاقه‌مندان ارسال خواهد شد. حاضرین از اقدام وزارت نفت در عرصه نفت در بورس انرژی ابراز رضایت نموده و آن را عامل هویت بخشیدن به ریال ایران دانستند. 
مقرر شد در جلسه بعدی مشاورین انرژی موضوع "صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی آن"  در دستور جلسه قرار گیرد و از مدیران مربوطه در وزارت نفت، وزارت نیرو و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت نیز دعوت به عمل آید. آقایان دکتر چگینی از مجمع تشخیص، دکتر حسن تاش از کارشناسان ارشد بخش انرژی و مهندس محمدخانی از مرکز پژوهش ها ی مجلس اعلام آمادگی نمودند که مطالعات خود را در این زمینه ارائه دهند. ضمنا دکتر بازرگانی نیز اعلام آمادگی نمود تا مشوق هایی که در بودجه سال 93 برای صرفه جویی و بهینه سازی مصوب شده ارائه نماید.
نهایتا اتاق بازرگانی باید تلاش نماید تا بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در این بخش ترغیب
نماید.
کارشناسان، تلفات انرژی در ایران را روزانه معادل یک میلیون بشکه نفت دانسته که حتی اگر درصدی از آن بازیافت گردد سالانه 30 میلیارد دلار به نفع اقتصاد کشور می باشد.
به طور مثال اگر در مصرف برق کشور یک درصد صرفه جویی گردد ، 700 میلیون دالر معادل 21000 میلیارد تومان صرفه جویی به دنبال دارد در حالیکه افزایش 24 درصدی قیمت برق فقط 2000 میلیارد تومان برای توانیر درآمد زایی دارد و متاسفانه در سال‌های اخیر بهره وری نیروی انسانی و سرمایه کاهش یافته و بدتر شده است.
کارشناسان انرژی معتقدند که کشور فاقد برنامه جامع برای بخش انرژی کشور است همانطور که فاقد استراتژی در بخش صنعت و کشاورزی می باشد. یک سند قابل قبول در رابطه با بخش آب درکشور نداریم.
شورای مشاورین انرژی با اضافه شدن آقایان دکتر ماجدی، مهندس منوچهری، مهندس شهنازی زاده، مهندس محمدخانی و دکتر قره خانی پربارتر شده وموضوع این جلسه و تصمیمات آن مورد رضایت حاضران بود و خصوصا آقای دکتر کاظم پور اردبیلی توصیه های خوبی بر پیگیری این موضوع داشتند. امیدواریم که این شورا موفق شود جایگاه بخش انرژی و حضور بخش خصوصی در این بخش ارتقاء یابد.

این روزها یک هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی پس از هفت سال که از آخرین اجلاس مشترک دو
کشور می‌گذرد، مجددا در اجلاسی که در ابوظبی برگزار شد، شرکت کردند و در حاشیه آن ملاقاتهای خوبی در راستای توسعه روابط دوکشور برگزار شد و ملاقات آقای ظریف با شیخ محمد نخست وزیر امارات و حاکم دبی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.