| کد خبر: 4134 |

روزنوشت شنبه تا سه شنبه ۱۶ تا ۱۹ فروردین ماه:

نام ۲۰ بدهکار بزرگ بانکی اعلام می شود

 وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | پنجشنبه صبح از طریق جده به دبی آمدم و طبق قرار قبلی به دیدار دکترم رفتم و بعداز ظهر در بازی فوتبال باشگاه ایرانیان شرکت کردم، ساعت 10:30 صبح جمعه تاییدیه برگشت با هواپیمایی امارات به تهران داشتم و لذا حدود ساعت 8 صبح در ترمینال فرودگاه دبی حاضر شدم، فرودگاه بسیار شلوغ و بی نظمی حاکم بود، حدود ساعت 9:15 به کانتر رسیدم و مامور
اقدام به پذیرش من و همسرم نمود و بارها را تحویل گرفت. وقتی اقدام به پرینت کارت پرواز نمود فقط کارت پرواز همسرم را صادر نمود و اعلام کرد که پرواز تکمیل شده و هیچ صندلی خالی وجود ندارد و بار من را برگشت داد، تلاش و بگو و مگوها با مدیران هواپیمایی امارات تا دیروقت به طول انجامید ولی فایده ای نداشت و فقط همسرم علیرغم میلش پرواز نمود و من جا ماندم، مجبور شدم چند ساعت وقت صرف کنم تا مجدداً برای پرواز صبح شنبه جا رزرو کنم، از ساعت 4 صبح در فرودگاه حضور یافتم ولی بازکانتر مدعی شد که تأییدیه رزرو من در سیستم وجود ندارد و باید اول جریمه عدم پرواز دیروز را پرداخت کنم و علیرغم تأییدیه ایمیلی، از سوار کردن من خودداری کردند و نهایتاً بلیت من را برای پرواز
ساعت 6 بعداز ظهر شنبه صادر کرد و نتوانستم در جلسه شنبه هیئت رئیسه اتاق تهران شرکت کنم.
بنا دارم به طور جدی علیه شرکت هواپیمایی امارات در سازمان هواپیمایی کشوری شکایت نمایم و همه مدارک مربوط به تخلف این شرکت را جمع آوری نموده ام، امیدوارم که مسئولین این سازمان رسیدگی نمایند و اجازه ندهند این شرکت که سالانه میلیون‌ها دلار از طریق مسافران ایرانی درآمد دارد، اینطور بی مسئولیت و غیر اخلاقی با مسافران ایرانی برخورد نماید. 

یکشنبه صبح با مدیرعامل کنسرسیوم پرشین انرژی جهت عید دیدنی به شرکت نفت رفتیم و بعضی از مدیران و معاونان وزارت نفت را ملاقات و ضمن دید و بازدید عید درباره مسائل تجاری گفتگو کردیم، ملاقات های آقای زنگنه ساعت 11 به پایان رسیده بود و لذا موفق به ملاقات با ایشان نشدیم. 

اتفاقاتی که اخیراً در حوزه نفت و گاز افتاده، مثبت و امیداور کننده و نوید دهنده روزهای بهتری برای کشور می باشد.
شروع به بهره برداری از فاز 12 پارس جنوبی و افزایش تولید گاز ( این فاز که ظرفیت تولید روزانه 75 میلیون متر مکعب گاز و یکصد و بیست هزار بشکه میعانات گازی دارد، قرار است تا پایان تابستان به بهره برداری کامل برسد)، دوستان امور بین الملل معتقدند با توجه به افزایش تولید گاز و تأمین نیاز نیروگاه ها مصرف گازوئیل و سایر مشتقات نفتی کاهش خواهد یافت و امسال امکان صادرات گازوئیل و Heavy End فراهم خواهد شد. 

تحویل نفت خام به پالایشگاه های کوچک بخش خصوصی از طریق بورس نفت اقدام دیگری است که در این هفته آغاز شد و اولین معامله نفت خام در بورس صورت گرفت و 12 پالایشگاه کوچک بخش خصوصی قادر هستند نفت خام مورد نیاز خود را بدون مراجعه به شرکت نفت و عقد قرارداد با نفت از طریق بورس تأمین نمایند. 

اعزام کشتی های نفت کش از طریق ژاپن به بندر خارک و بارگیری محموله‌های نفتی توسط آنان نیز آثار توافق نامه ژنو می‌باشد، ضمن اینکه ژاپنی ها تاکنون سه قسط از پول های ایران را آزاد نموده اند و پول اول در حساب‌های ایران در سویس واریز شده و از محل آن کشور اقدام به خرید مواد غذایی نموده است و وجوه بعدی قرار است به حساب بانک مرکزی در عمان واریز شود. 

دوشنبه از ساعت 8 صبح در جلسه مشاورین اقتصادی حضور یافتم. ابتدا خلاصه گزارش منتشر شده از صندوق بین الملل پول درباره اقتصاد ایران ارئه شد و آثار مثبت آن تشریح شد.
این گزارش پس از 30 ماه اولین گزارش رسمی یک نهاد بین المللی از اقتصاد ایران است و می‌تواند باعث گشایش خطوط اعتباری جدید، کاهش ریسک کشور و جذب سرمایه گذاری خارجی گردد، تنها نکته ای از گزارش که مورد ابهام هیئت اجرایی صندوق قرار گرفته است توان کشور در تک نرخی کردن ارز می باشد. ضمناً صندوق بین الملل پول از اقدام دولت در توقف تأمین مالی مسکن مهر از منابع بانک مرکزی تمجید نموده و تداوم این سیاست را خواستار شده است. 

در این گزارش دو سناریو برای اقتصاد ایران در نظر گرفته شده است، سناریوی اول خوشبینانه و بر مبنای حل و فصل مسائل هسته ای و رفع تحریم ها است که رشد اقتصادی 6 درصد را برای ایران قابل تحقق دانسته و در صورت رشد 6 درصد و انجام اصلاحات اقتصادی ابراز امیدوار نموده که بیکاری کاهش یابد، از نظر صندوق بین المللی پول مهمترین چالش اقتصاد ایران بیکاری است. در رابطه با این گزارش درصدد نوشتن یک مقاله وچاپ ان در تجارت فردا هستم.
گزارش بعدی که توسط دکتر کمیجانی ارائه گردید مقایسه عملکرد 6 ماهه اول 92 با 91 بود که با وجود عدم اقدام دولت جدید شاخص های بهبود یافته است و امیدواری وجود دارد که اقتصاد کشور در سال93  از رکود خارج شود.
بر مبنای این گزارش رشد منفی 6.3 درصدی سال 91 به 3.1 درصد کاهش یافته است و به گفته آقای کمیجانی در پایان امسال به حدود 7 دهم خواهد رسید.
این گزارش بر مبنای عملکرد 2500 بنگاه بزرگ اقتصادی کشور که حدود 80 درصد ارزش افزوده اقتصاد کشور را ایجاد می‌کنند و در بورس حضور دارند تدوین شده است.
 

  نیمه اول سال 91 نیمه اول سال 92
ارزش افزوده گروه نفت 37.6- 9.4-
گروه کشاورزی 6.1 2.1
صنایع و معادن 10.9-  7.7 -
خدمات 1.1 - 2.4 -

با توجه به هزینه شدن 22 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در سال 91 و بهبود تولید در بخش نفت، کشاورزی و صنعت انتظار کاهش تورم به 25 درصد منطقی به نظر می‌رسد.
در بخش صنعت، گروه صنایع شیمیایی و پتروشیمی 17.7 درصد، محصولات اساسی و فلزی 20.1 درصد و صنعت خودرو 19 درصد از ارزش افزوده این بخش را نمایندگی می کنند و هر سه شاخص در سال جدید مثبت خواهد شد و لذا ارزش افزوده پخش صنعت مجدداً مثبت خواهد شد. 

برای کاهش تورم و خروج از رکود بانک مرکزی تلاش نموده است تا خط اعتباری چین به مبلغ 22 میلیارد دلار و منابع صندوق توسعه ملی را برای توسعه سرمایه گذاری و تکمیل پروژه‌ها به کار گیرد و لذا بخشی از محدودیت ها را در مورد مقررات تسهیلات کلان و ذینفع واحد را حذف نموده و معرفی پروژه ها به چین را موکول به تأیید و تضمین بانک‌های عامل نموده است. در رابطه با تأمین مالی بنگاه ها و تقسیط بدهی واحدهای تولیدی نیز آئین نامه و وصول مطالبات اصالح شده و امکان استهمال 5 ساله آنها فراهم شده، ولی طبق گزارش بانک مرکزی متأسفانه 54 درصد از کسانی که وام ها را تقسیط کرده اند از پرداخت قسط ها خودداری نموده و مجدداً در زمره بدهکاران بانکی قرار گرفته اند.
در پاسخ به ادعای سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر عدم پیگیری بانکها جهت وصول مطالبات عمده، بانک مرکزی اخیراً بانک‌ها را موظف نموده است نام 20 بدهکار بزرگ بانکی خود را اعلام نمایند و یک لیست 574 نفری به قوه قضائیه ارسال شده است تا مشخص گردد قوه قضائیه در جهت وصول این مطالبات چه اقدامی صورت خواهد داد. 

برای اتاق بازرگانی مهم است که مشخص گردد که از این 574 نفرچند نفرشان شخص حقیقی یا حقوقی هستند و چه تعداد بخش خصوصی بوده و بقیه آیا شرکت های دولتی هستند یا شبه دولتی
؟ آیا این بدهی ها به علت مشکالت اقتصادی و تحریم ها خلق شده است یا منابع دریافت و در جای دیگر سرمایه گذاری شده و حاضر نیستند که آن را به نظام بانکی مسترد گردانند. 

در حاشیه جلسه من مذاکراتی با آقای کمیجانی در مورد تلاش جهت باز نمودن گشایش اعتبار به دبی و آزاد نمودن نرخ عقود مبادله ای داشتم و در این صورت بانکهایی که قادر به وام دادن به بنگاه ها نیستند، قادر باشند به مصرف کنندگان وام بدهند که ایشان قول پیگیری داد.
بعد از ظهر دوشنبه صرف دید و بازدید با دوستان و پرسنل اتاق شد و دقایقی نیز آقای حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد را ملاقات کردم، ایشان در حال راه اندازی یک روزنامه اقتصادی به نام تعادل می باشد و من دیدگاه های خود را مطرح نمودم.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.