| کد خبر: 34583 |

نروژ مرفه‌ترین کشور جهان

تین نیوز | انستیتوی بریتانیایی " لگاتم" سالانه لیست مرفه‌ترین کشورهای جهان را منتشر می‌کند. برای تعیین میزان رفاه، فاکتورهایی چون اقتصاد، عملکرد دولت، امنیت، آموزش، سرمایه اجتماعی و آزادی فردی مورد بررسی قرار می‌گیرند. کشورهای اسکاندیناوی برای هفتمین‌بار پیاپی در صدر این جدول قرار دارند و نروژ از سال ۲۰۱۰ همچنان در همه عرصه‌ها مرفه‌ترین کشور جهان است.

سوئیس ثروتمند‌ترین کشور جهان
طبق لیست انستیتوی لگاتم سوئیس ثروتمند‌ترین کشور جهان است. با این حال در رتبه دوم مرفه‌ترین کشورها قرار دارد، زیرا این کشور به لحاظ وضعیت آموزشی در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است. جالب این‌که عملکرد دولت سوئیس اما رتبه نخست در سراسر جهان را بدست آورده است.

نیوزیلند، کشور آزادی‌های فردی
نیوزیلند به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه پانزدهم و به لحاظ سیستم بهداشت و سلامت حتی در رتبه بیستم جهان قرار گرفته، اما به لحاظ آزادی‌های فردی در جایگاه نخست جهان قرار داد و در مجموع در لیست انستیتوی رتبه سوم را احراز کرده است.

دانمارک دومین کشور اسکاندیناوی
هرچند دانمارک به لحاظ اقتصادی و سیستم بهداشت و سلامت رتبه‌های هجدهم و سیزدهم را کسب کرده، اما در بقیه فاکتورهای مورد بررسی همچون، عملکرد دولت، آموزش، فرصت‌های کارآفرینی و غیره یکی از بهترین‌ و مرفه‌ترین کشورهای جهان است. دانمارک در مجموع در ردیف چهارم لیست انستیتوی "لگاتم" قرار گرفته است.

رتبه پنجم کانادا و یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی

کانادا در لیست انستیتوی لگاتم در مجموع در رتبه پنجم قرار دارد. سیستم آموزشی کانادا جزو بهترین‌های جهان محسوب می‌شود و در رتبه دوم قرار گرفته است. این کشور به لحاظ امنیت در رتبه نهم و به لحاط عملکرد دولت در رتبه هشتم بهترین‌های جهان جای گرفته است.

سوئد، بهترین فرصت‌های شغلی
سوئد سومین کشور اسکاندیناوی است که در میان ده کشور مرفه جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. سوئد در سه فاکتور امنیت، عملکرد دولت و اقتصاد رتبه چهارم لیست انستیتو  را بدست آورده و به لحاظ ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه نخست جهان قرار گرفته است.

استرالیا، بهترین سیستم آموزشی
در لیست انستیتوی  استرالیا در مجموع در رتبه هفتم قرار گرفته است. سیستم آموزشی استرالیا رتبه نخست جهان را بدست‌آورده و این کشور به‌لحاظ آزادی‌های فردی شهروندانش در رتبه سوم قرار دار

بازهم اسکاندیناوی، این‌بار فنلاند
فنلاند چهارمین کشور اسکاندیناوی است که در میان ده کشور برتر لیست رفاه جهانی انستیتو  جای گرفته است. فنلاند گرچه به لحاظ اقتصادی در رتبه ۲۶ دنیا قرار دارد، اما در عرصه ایجاد فرصت‌های شغلی، در رتبه چهارم، عملکرد دولت، در رتبه پنجم، آموزش، در رتبه ششم و امنیت در رتبه سوم جهان قرار دارد. مردم این کشور در مجموع در رتبه هشتم رفاه در دنیا قرار دارند.

هلند، کوچک اما مردمانی مرفه
کشور کوچک هلند، گرچه به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه بیست وپنجم دنیا قرار دارد، اما در عرصه آموزشی رتبه چهارم ، در عرصه بهداشت رتبه ششم و در زمینه آزادی‌های فردی رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده. هلند در لیست انستیتو  در مجموع در رتبه نهم قرار گرفته است.

آمریکا، دهمین کشور مرفه جهان
ایالت متحده آمریکا به لحاظ امنیت در رتبه سی و یکم و به لحاظ اقتصادی در رتبه هفدهم دنیا جای گرفته است. سیستم بهداشت و سلامتی این کشور اما رتبه نخست جهان را در لیست انستیتو  بدست آورده است.
رتبه چهاردهم آلمان
آلمان در میان ده کشور مرفه جهان دیده نمی‌شود و در رتبه چهاردهم جای گرفته است. در لیست انستیتوی اقتصاد آلمان دررتبه هشتم، ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه چهاردهم، عملکرد دولت در رتبه هفدهم، وضعیت آموزش با جهش پنج رتبه‌ای در رتبه دهم و آزادی‌های فردی شهروندان در رتبه هفدهم جهان قرار گرفته است.

امارات متحده عربی بالاترین رتبه در منطقه
در میان همسایگان (جنوبی) ایران، نام امارات متحده عربی در رتبه بیست و هشتم جدول رفاه جهانی انستیتوی  دیده می‌شود. قدرت اقتصادی این کشور طی دو سال از رتبه هفدهم در سال ۲۰۱۴ به رتبه دهم جهان ارتقا یافته است. عملکرد دولت آن نیز از رتبه ۴۱ در دو سال پیش به رتبه ۳۲ در سال جاری رسید. امارات متحده در عرصه آموزشی طی سه سال گذشته تغییر چندانی نداشته و رتبه سی‌ و هفت به رتبه ۳۹ تنزل کرده است.

ترکیه: سقوط رتبه اقتصادی
در میان دیگر همسایگان ایران، ترکیه در جدول رفاه جهانی انستیتوی "Legatum" به لحاظ اقتصادی از رتبه هفتاد در سال ۲۰۱۳ به رتبه هشتاد و ششم در سال ۲۰۱۴ تنزل پیدا کرده است. جالب این‌که وضعیت آموزشی در ترکیه طی دو سال ده رتبه ارتقا یافته و از رتبه ۹۱ جهان به رتبه ۸۱ رسیده است.

مردم ایران: رتبه ۱۰۷ رفاه

رتبه اقتصاد ایران از ۷۰ در سال ۲۰۱۲ به ۱۱۴ در سال ۲۰۱۴ سقوط کرده است. در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی در سال ۲۰۱۲ رتبه ایران ۹۵ بود که در سال ۲۰۱۳ به ۹۳ رسید و در این سال تغییر در آن بوجود نیامده است.
عملکرد دولت ایران در لیست انستیتوی در سال ۲۰۱۲ در رتبه ۱۲۶ جهان قرار داشت. این عملکرد در سال ۲۰۱۳ و سال جاری در رتبه ۱۲۰ جهان قرار گرفته است. در عرصه سیستم آموزشی ایران طی سه سال گذشته بدون تغییر در رتبه پنجاه و هفتم جهان قرار گرفته است. در عرصه سیستم بهداشتی نیز با یک رتبه تنزل به نسبت سال ۲۰۱۲ در دو سال اخیر به رتبه ۶۷ جهان رسیده است.
در عرصه امنیت، ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۲۵ را در جهان داشت که در سال ۲۰۱۳ به ۱۲۳ بهبود یافت و اکنون در سال جاری میلادی دوباره با تنزل در رده ۱۲۶ جهان قرار گرفته است. در عرصه آزادی‌های فردی نیز رتبه ایران از ۱۲۵ در سال ۲۰۱۲ به ۱۲۸ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است
رتبه ایران در عرصه "سرمایه اجتماعی" از ۱۲۱ جهان در سال ۲۰۱۲ به ۱۱۱ در سال ۲۰۱۴ ارتقا پیدا کرده است. سرمایه اجتماعی مفهومی جامعه‌شناختی است که با سرمایه فیزیکی و سرمایه انسانی تمایز دارد و بر این باور است که ارتباطات اجتماعی هم بر بهره‌وری افراد و گروه‌ها تاثیر می‌گذارند
 
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.