| کد خبر: 3119 |

◄ سیستم های حمل و نقل هوشمند؛ سلام!

 وبلاگ تین نیوز، لیلا شهبازی | به دلیل استفاده و مواجه شهروندان از شبکه حمل و نقل در یک شهر و خصوصا در کلان شهری چون تهران این نیاز ایجاب می کند که همواره از جدیدترین فن آوری های روز دنیا برای دستیابی به حمل و نقلی روان و ایمن استفاده شود.
گرچه در سال های قبل متخصصان حمل و نقل ساخت و ساز بزرگراه ها را در کنار برنامه هایی چون توسعه حمل و نقل، بالابردن ظرفیت راه های زیرزمینی و تدوین برنامه های ارتقای فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی و ...در اولویت کاری قرار دادند؛ اما رفته رفته با افزایش تولید خودروهای همسو با تقاضای مشتری تلاشهای عمرانی کمرنگ شد و گره ناگشوده معضل ترافیک حل نشد. گفتنی است این مشکلات به وجود آمده از حمل و نقل شمولی جهانی دارد، بنابراین پیشنهاد راه های جدید در اولویت کاری قرار گرفت و با توجه به پیشرفت تکنولوژی های روز دنیا شرایط مناسبی برای استفاده از سیستم های هوشمند حمل و نقل فراهم آورد. وجود سیستم های حمل و نقل هوشمند، هماهنگی و ارتباط پایداری بین تصمیم گیرندگان، مراکز مدیریت ترافیک و وضعیت ترافیکی جاده از طریق سنسورها و دستگاه های الکترونیکی فراهم کرده و مدیریتی هوشمندانه، هدفمند و هماهنگ را محقق ساخته است.
در کشورهای مدرن ارکان سامانه های سیستم های حمل و نقل هوشمند بر مثلت راه هوشمند، خودرو هوشمند، راننده آگاه پایه ریزی می شود. هدف از به کارگیری این مثلث هوشمند را می توان در توانمند سازی رانندگان در انتخاب بهترین شیوه ها و ایمن سازی نظام حمل و نقل دانست. همچنین قرارگیری هر یک از این سه راس در برنامه ریزی مدون کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آن را به یک سیستم تمام عیار مبدل می کند.
سامانه حمل و نقل هوشمند با محوریت این سه ضلع کارآمد در زمینه های مختلفی مانند ناوبری پیشرفته، بهینه سازی مدیریت ترافیک، رانندگی آسان و ایمن را برای شهروندان به ارمغان خواهد آورد. همچنین افزایش ایمنی و آرامش در سفر، کاهش هزینه ها و اثرات نامطلوب زیست محیطی، کاهش مصرف انرژی، تاخیرهای ناخواسته درطول سفر و در نهایت رضایت مسافرین و روان سازی جریان ترافیک که همواره از مقاصد برنامه ریزان حمل و نقل برشمرده می‌شود با ITS محقق خواهد شد.
در کشور ما نیز استفاده از سیستم های حمل و نقل هوشمند در ابتدای دهه 70 در تهران دنبال شد و هم اکنون در سطح وسیعی در اقصا نقاط کشورمان مورد اقبال دست اندرکاران و مسئولین حمل و نقل شهری، جاده ای، ریلی قرار گرفته است.

اهتمام ویژه مسئولین در به روز کردن سیستم های حمل و نقل و راه اندازی سامانه های معرفی سیستم های حمل و نقل هوشمند و برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان حمل و نقل و... نمونه های کوچکی ازاقدامات صورت گرفته در این حوزه می باشد؛ البته شهروندان و استفاده کنندگان از وسایل حمل و نقل و خیابان باید در جریان راه اندازی و گسترش سامانه های هوشمند حمل و نقل قرار گیرند چرا که هر خدمتی که از طرف مسئولین صورت می گیرد، برای شهروندان یک شهر است و آگاه سازی و آموزش استفاده و تشریح فایده های آن چه بسا گرد خستگی را از شانه های این عزیزان بزداید.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.