| کد خبر: 2673 |

روزنوشت هفته اول فروردین ۹۳ و سفر مدینه

سخاوت و انفاق مردم مدینه

وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | سال جدید مبارک، انتظار دارم امید، تلاش و خیزش مجدد در سال 93 برای ملت ایران و شما رقم بخورد و من به نیابت از شما در این سفر این را از خداوند خواستم.
در سفرها معمولا سفرنامه می نویسم ولی در سفر به سرزمین وحی جسارت نمی‌کنم زیرا تاریخ اسلام را عمیق نمی‌دانم و اطلاعات مذهبی ام نیز کامل نیست و هزاران سفرنامه خوب از جمله سفرنامه دکتر شریعتی وجود دارد که خواندن آن ها را توصیه می‌کنم ومن فقط به نوشتن چند نکته درباره مدینه اکتفا می‌کنم.
من یک مقدمه ادبی درباره معنویت شهر مدینه و انرژی مثبت موجود در آن نوشته بودم که متاسفانه در ویرایش دلیت شده و نوشتن دوباره آن برایم ممکن نیست، زیرا در یک حال و هوای خاص در مدینه آن را نوشتم و اکنون در مکه هستم و روزنوشت را ویرایش و ارسال می‌کنم.
اینجا هر روزش عید است و فضای معنوی و نورانی این شهر شما را ازگناه بر حذر می‌دارد و به قول مولا علی(ع) هر روز که انسان گناه نکند آن روز عید است و انرژِی مثبت این شهر و مکه تا مدتها شما را بیمه و کمک می‌کند که دعای سال تحویل که محول الحال و لاحوال است محقق شود.
من از سخاوت و انفاق مردم مدینه نوشته بودم و اینکه هر روز هزاران نفر در این شهر در حرم نبوی با خرما و نان از زوار پذیرایی می‌کنند و تنها داشته خود که محصول خرما ماست را انفاق می‌کنند و ما در مکه کمتر شاهد این صحنه هستیم و اصولا مردم مدینه حضور پر رنگی در نمازها و مراسم مدینه دارند و با زوار مهربان تر هستند.
اما چند نکته:
1- اگر چه بعضی از سایت ها در عربستان فیلتر هستند ولی تمامی شبکه های اجتماعی با سرعت بالا در خدمت زوار هستند و هر ساعت هزاران عکس و فیلم از این شهر در فیس بوک، تانگو و سایر شبکه ها قرار می‌گیرد. قطعا خالقان این شبکه ها در ثواب انتقال این عکس ها و اطلاعات سهیم هستند و زوار به راحتی از طریق اسکایپ، فیس تایم، تانگو و وایبر با خانواده هایشان در تماس هستند و دولت عربستان هیچ محدودیتی در این رابطه اعمال نکرده است.
2- اگر چه در این شهر بحث سنی و شیعه به دلائلی بیشتر نمود دارد و قبرستان بقیع و حضور پرشور شیعیان در آن و زیارت قبور ائمه و شفاعت خواستن از آنان بر عصبانیت وهابیت می افزاید و بعضا با برخوردهای خشن و تبلیغات سوء به این اختلاف دامن می‌زنند. در این حال و هوا انتشار مصاحبه رئیس جامعه الازهر مصر در قلمداد نمودن شیعه در ردیف مذاهب اسلامی (مالکی، شافعی، حنبلی، حنفی ) برایم جالب بود و ایشان در پاسخ به اینکه شیعیان عمر و ابوبکر را قبول ندارند گفته که این موضوع تاریخی است و ربطی به اصول اسلام ندارد و عمر وابوبکر جز اصول اسلام نیستند که انکار آنان باعث خروج از اسلام شود. ایشان در جواب به اعتقاد شیعیان به امام زمان و امام شدن آنان در کودکی نیز به سخن گفتن عیسی مسیح در گهواره اشاره نموده و آن را امکان پذیر دانسته و نهایتا با اشاره به فتوای 27 نفر از علمای وهابی عربستان علیه شیعه آن را غیر معتبر دانسته و الازهر را به عنوان بالاترین مرجع جهان اسلام دانسته و نظر این علما را غیر معتبر اعلام نموده است. حقیقتا این مصاحبه خیلی به دلم نشست و مفتی الازهر را دعا کردم و جا دارد که وزارت ارشاد و علمای حوزه از این موضع گیری شجاعانه در این شرایط حساس تشکر نمایند.
3-تمدن مادی مدینه به نسبت سفر چهار سال قبل من توسعه یافته ولی هنوز مدینه یک شهر جهان سومی است که سوء مدیریت در آن فریاد می‌زند، فرودگاه شهر بسیار کوچک و مناسب این تعداد پرواز نیست و فرودگاه شهرهای کوچک ایران از این فرودگاه بهتر است، رانندگی بدون قانون و قاعده و اکثر خودروهای محلی قدیمی و کثیف هستند، مصرف بالای سیگار، نوشابه، بازار مکاره و تعدد گدا حکایت شهر جهان سومی مدینه است که جای تاسف دارد کشوری که یک سوم ایران جمعیت دارد و ده برابر ایران نفت می‌فروشد، میلیاردها دلار درآمد سالانه از زوار دارد این وضع را داشته باشد.
مورد دیگری که زوار را آزار می‌دهد مدیریت و کارکنان هتلها هستند، از چند سال قبل برای ایجاد اشتغال هتل ها را مجبور کرده اند که از نیروهای عربستانی برای اداره هتل استفاده کنند و اغلب آنان آموزش ندیده و نا آشنا به زبان انگلیسی هستند و در بهترین هتل های مکه و مدینه شما قادر نیستی خدمات لازم را دریافت داری و با کارکنان هتل ارتباط برقرار کنی.
4-در سال های قبل از چند امام جماعت حرم نبوی معمولا یک یا دو نفر از آنان از صدا و قرائت منحصر به فردی برخوردار بودند و زوار با علاقه و اشتیاق در نمازهای جماعت شرکت می‌کردند ولی امسال دریغ از یک صدای خوب در اذان، نماز و یا تکبیر، اغلب امامان جماعت پیر و صدای خسته ای داشتند و چنگی به دل نمی‌زدند و این موضوع در مورد امام جمعه مکه نیز صدق می‌کرد ولی موذن مکه و یکی از ائمه جماعت بیت الله احرام از صدای جوان و صوت خوبی برخوردار بود و برایم لذت بخش بود.
5-تقریبا روزی 6 ساعت از وقت من صرف شرکت در نماز های جماعت، زیارت و خواندن قران می‌گذشت و دو ساعتی هم گشت و گذار در بازار مکاره و همراهی با عیال و تقریبا دو ساعت هم وبگردی و مطالعه می‌کردم، ویژه نامه عید تجارت فردا، شرق و اعتماد را با خود آورده ام. چند مقاله و گزارش تجارت فردا برایم جالب بود و خواندن آن را به دوستان توصیه می‌کنم. اول مقاله داستان پسران به قلم پویا جبل عاملی که ادعا کرده پسران پیرو مکتب کینز عقایدش در مورد اقتصاد ایران به اقتصاددانان لیبرال داخلی نزدیکتر است و بر محدود شدن دخالت دولت در اقتصاد، اصلاح قیمت حامل های انرژی و تعدیل نرخ ارز بر مبنای تورم تاکید دارد در صورتیکه همفکران داخلی ایشان (نهادگرایان) با موارد فوق مخالفند و صراحتا خواستار توقف هدفمندی مرحله دوم هستند.
تنها اختلاف نظرات ایشان با لبیرال های در مورد کنترل پایه پولی و تورم است که ایشان به جای محدود کردن پایه پولی اعتقاد دارد باید انتظارات جامعه از دولت کاهش یابد ودلیلی بر استقراض از بانک مرگزی وچود نداشته باشد.
میزگرد پنج اقتصاددان ومصاحبه های مفصل آقایان توکلی، جهانگیری و علی لاریجانی نیز خواندنی است و مقاله من در باره معمای بابک زنجانی نیز ارزش خواندن دارد. تا یادم نرفته یک مقاله سعید لیلاز درباره شخصیت و نقش هاشمی رفسنجانی نوشته که بسیار خواندنی است.
سالنامه اعتماد نیز برپار است و یک مصاحبه مفصل با آقای هاشمی دارد که به سالهای سختی که گذشت اشاره و نکات جالبی را ذکر می‌کند که برای تاریخ ایران بسیار مفید است. کتاب ایران بین دو انقلاب نوشته ابراهامیان چاپ بیست و یکمش را آورده بودم که بخوانم وقت نشد، بیشتر شب ها تلویزیون فوتبال داشت و با علیرضا نوه ام فوتبال می‌دیدیم.
6- سالهای قبل زوار سودانی، بحرینی و مصری از بقیه سیاسی تر وانقلابی تر بودند، ولی امسال فقط ترک ها را سیاسی دیدم که دلنگران انتخابات شهرداریها بودند. مصری ها چنگی به دل نمی‌زدند و بحرینی ها هم نبودند یا من ندیدم.
من پنچشنبه عصر قبل از تحویل سال وارد مدینه النبی شدم و پس از یک هفته اقامت پنجشنبه مدینه را به قصد بیت الله الحرام ترک کردم .

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.