| کد خبر: 226364 |

ابهاماتی درباره آمار مسکن ملی

آمارهای مختلف و بعضا متناقضی درباره تعداد متقاضیان واجد شرایط، کسانی که واریز وجه داشته اند، وضعیت ثبت نامی ها، وضعیت طرحهای مشارکتی و تامین زمین برای پروژه اقدام ملی ارایه می شود که این طرح را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

تین نیوز

آمارهای مختلف و بعضا متناقضی درباره تعداد متقاضیان واجد شرایط، کسانی که واریز وجه داشته اند، وضعیت ثبت نامی ها، وضعیت طرحهای مشارکتی و تامین زمین برای پروژه اقدام ملی ارایه می شود که این طرح را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سازمانها و دستگاههای دولتی ظاهرا تمایلی به در اختیار گذاشتن زمینهای خود برای طرح اقدام ملی مسکن ندارند. با وجود آنکه ۴۰۰ هزار واحد برای این پروژه در نظر گرفته شده بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تا کنون برای ۱۵۰ هزار واحد تامین زمین شده است. این در حالی است که روز افتتاح اولین واحدها در یکم آبان ماه عنوان شد ۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی تعیین تکلیف شده و به مرحله آغاز عملیات اجرایی رسیده است.

ممکن است در نتیجه تفاهم نامه هایی که به منظور تامین مسکن کارکنان بین وزارت راه و شهرسازی با دستگاههای دولتی به امضا رسیده ۴۰۰ هزار واحد تامین زمین شده باشد. اما ­­­­قبلا گفته می شد که تفاهم نامه ها اضافه بر ۴۰۰ هزار واحد است که مجموع واحدهای طرح اقدام ملی را به حدود یک میلیون واحد می رساند. بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد که تامین زمین برای حدود۲۵۰ هزار واحد در بخش ثبت نام با چالش مواجه شده است. حتی در شهرهای کوچک و زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت هم اکنون مشکل زمین وجود دارد.

البته در بخش ثبت نام آنطور که باید و شاید از طرح اقدام ملی مسکن اقبال نشده؛ به طوری که اخیرا مهرآبادی ـ مدیرعامل سازمان ملی و زمین مسکن ـ گفته که «۲۶۰ هزار نفر حائز شرایط دریافت مسکن ملی هستند که ۱۰۴ هزار نفر واریز وجه داشته اند». این آمار بدان معناست که حدود ۳۰۰ هزار نفر تعیین تکلیف نشده اند.

به نظر می رسد آمار دقیقی از وضعیت متقاضیان در بخشهای ثبت نام و مشارکت پروژه اقدام ملی در دست نیست. چند روز قبل مسئولان، تعداد افرادی که تعیین تکلیف نشده اند را حدود ۷۲ هزار نفر اعلام کردند. در مراحل اول تا سوم ثبت نام از متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن مجموعا ۱.۶ میلیون نفر نام نویسی کردند که ۴۶۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند. برای این تعداد ۳۰۰ هزار واحد در مناطقی غیر از بافتهای فرسوده در نظر گرفته شد که بنا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی ۷۶ درصد تعیین تکلیف شده اند. بدان معنا که یا واریز وجه داشته اند یا زمین در اختیارشان قرار گرفته است.

با توجه به این آمار حدود ۷۲ هزار نفر نسبت به واریز وجه اولیه به میزان ۴۰ میلیون تومان اقدام نکرده اند که محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ گفته این موضوع نشان دهنده این مطلب است که باقی مانده جزو متقاضیان واقعی نیستند و بنابراین باید برای آنها جایگزین تعیین شود. با توجه به صحبتهای محمودزاده ۱۷۰ هزار نفری که در لیست رزرو قرار دارند می توانند جایگزین حذفی ها شوند.

از طرف دیگر برای مرحله چهارم ثبت نام که بین روزهای ۱۸ تا ۲۵ دی ماه انجام گرفت ۴۱ هزار و ۲۹۶ واحد در نظر گرفته شد که البته ۲۲۳ هزار نفر نام نویسی کردند. تنها در نصیرشهر واقع در استان تهران که در مرحله چهارم تامین زمین صورت گرفته بود ۸۰۰ واحد در نظر گرفته شد که ۵۶ هزار تهرانی برای آن تقاضا دادند! البته بخش عمده ای از متقاضیان واجد شرایط نخواهند بود که محمودزاده در این خصوص به ایسنا گفت که نتایج استعلامات تا پایان بهمن ماه اعلام می شود.

در مراحل اول تا سوم بعضی از متقاضیان، شهر مورد نظر خود را اشتباه انتخاب کرده بودند که به زودی امکان اصلاح شهر برای این افراد فراهم می شود. همچنین آمار واریز وجه در بعضی شهرها بسیار کمتر از افراد واجد شرایط است.

به عنوان مثال از حدود ۲۸ هزار متقاضی مسکن ملی در شهر جدید هشتگرد حدود ۲۳ هزار نفر انصراف داده یا شروط پنجگانه را نداشته اند. بنابراین این احتمال هست که نام نویسی مجدد در این شهر انجام شود. در شهر پرند نیز بعد از آنکه اعلام شد ساخت وساز جدید در پردیس وجود ندارد، ظرفیت در شهر جدید پرند از ۲۱ هزار نفر به ۳۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده و بنا به گفته محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ در صورتی که ظرفیت خالی باشد ثبت نام مجدد در پرند انجام خواهد شد.

مسکن ملی در یک نگاه

شهریوماه ۱۳۹۸ طرح اقدام ملی مسکن با حضور رییس جمهور کلنگ زنی شد. برای این پروژه ۴۰۰ هزار واحد تعریف شد که در دور اول و دوم نام نویسی ۱.۶میلیون نفر از طریق سایت tem.mrud.ir و پیامک ثبت نام کردند که ۴۶۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند. اولین واحدها به تعداد ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد در روز یکم آبان ماه ۱۳۹۹ به دستور رئیس جمهور افتتاح شد. این پروژه از طریق آورده متقاضیان و ۱۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد ساخته می‌شود. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود ۴۰ میلیون تومان است. میانگین قیمت این واحدها در کل کشور طبق آخرین برآورد از هزینه های تابستان ۱۳۹۹ به متری ۲.۷ میلیون تومان می رسد که البته با توجه به کیفیت سازه ها در مناطق مختلف، قیمت ها متفاوت خواهد بود. ثبت نام مراحل اول، دوم، سوم و چهارم به پایان رسیده است. فرصت ثبت نام در مرحله چهارم از ۱۸ دی ماه ۱۳۹۹ آغاز شد و پنجشنبه (۲۵ دی ماه) به اتمام رسید. در صورت خالی شدن ظرفیت یا تامین زمین، امکان ثبت نام مجدد وجود دارد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.