| کد خبر: 21882 |

ترانزیت نخستین محموله بنزین از طریق بندر شهید رجایی آغاز شد

تین نیوز | در پی تخلیه محموله دو فروند کشتی حامل بنزین در بندر خلیج فارس به عنوان بخش نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، برای نخستین بار عملیات ترانزیت بنزین از طریق بزرگترین بندر تجاری ایران آغاز شد.

به گزارش تین نیوز از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، "محمد علی اصل سعیدی پور" سرپرست معاونت عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ضمن اعلام این خبر گفت: دو کشتی به نام های "لیانا" و "دان وان" که از مبدأ کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به بندر شهید رجایی آمده بودند، در مجموع بیش از 20 هزار تن (معادل 24 میلیون لیتر) بنزین را در این بندر تخلیه کردند.

وی مدت زمان تخلیه این کشتی ها را کمتر از 60 ساعت عنوان کرد و افزود: این محموله فرآورده نفتی سبک هم اکنون در 6 مخزن به ظرفیت 24 میلیون لیتر که دارای فناوری سقف شناور در بندر نفتی خلیج فارس است، نگهداری می شود.

به گفته سعیدی پور، هم اکنون بیش از 5 هکتار از اراضی موجود در پسکرانه پایانه نفتی بندر خلیج فارس برای کامیون های ویژه حمل و نقل این محموله در نظر گرفته شده و عملیات ترانزیت توسط 750 کشنده به مقصد منطقه شمال کشور عراق در حال انجام است.

سرپرست معاونت عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به اینکه ایران به صرفه ترین مسیر ترانزیت سوخت برای عراق و کشورهای CISاست، گفت: هم اکنون با سرمایه گذاری انجام شده توسط بخش خصوصی در بندر نفتی خلیج فارس، به صورت مستقیم بیش از 70 فرصت شغلی ایجاد شده است.

سعیدی پور میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش ترانزیت فرآورده بنزینی را بیش از 300 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: هم اکنون بندر نفتی خلیج فارس آمادگی آن را دارد تا به کشتی های نفتی با آبخور هفت و نیم متر خدمات بندری ارائه کند.

وی اضافه کرد: نفتا و گازوئیل از جمله فرآورده های سبک نفتی است که امکان ترانزیت آنها از طریق بندر خلیج فارس وجود دارد.

به گفته سرپرست معاونت عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ، تامین نیاز کشورهای منطقه، درآمدزایی 200 دلاری برای هر تن کالای ترانزیتی و اشتغال زایی مناسب از جمله مزایای ترانزیت سوخت از طریق بزرگترین بندر تجاری ایران است.

وی یادآور شد: طی پنج ماهه نخست سال جاری، بیش از 218 هزار تن انواع فرآورده های نفتی از این بندر ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 25 درصد رشد داشته است.

سعیدی پور در پایان گفت: سالانه بیش از 900 کشتی حامل فرآورده نفتی در بندر نفتی خلیج فارس تردد می کنند.

لازم به ذکر است، بندر خلیج فارس به عنوان زون نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با برخورداری از تجهیزات مناسب، حجم قابل قبولی از صادرات، ترانزیت و سوآپ فرآورده های نفتی و بانکرینگ را بر عهده دارد. این بندر دارای 9 پست اسکله به طول 1200 متر، عمق 7.5 متر و 320 هکتار محوطه عملیاتی و اراضی پشتیبانی می باشد. 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.