| کد خبر: 198887 |

​300هزار ایرانی درآمد بالای 1میلیارد تومان در سال گذشته داشتند

​رئیس دستگاه مالیاتی کشور گفت: آمار دریافتی مربوط به سال گذشته از سیستم بانکی نشان می‌دهد ۳۰۰هزار نفر بیش از یک‌میلیارد تومان درآمدِ مشمول مالیات دارند که ۵۲درصد این میلیاردرها به هیچ وجه پرونده مالیاتی ندارند.

تین نیوز

رئیس دستگاه مالیاتی کشور گفت: آمار دریافتی مربوط به سال گذشته از سیستم بانکی نشان می‌دهد ۳۰۰هزار نفر بیش از یک‌میلیارد تومان درآمدِ مشمول مالیات دارند که ۵۲درصد این میلیاردرها به هیچ وجه پرونده مالیاتی ندارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، امیدعلی پارسا گفت: آنچه به‌عنوان درآمد مالیاتی از مجموع درآمدهای اقتصاد ایران اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی در اختیار دولت و نظام قرار می‌گیرد عدد بسیار ناچیزی است.

وی همچنین اظهار داشت: بدون شک با این میزان وصول مالیات دولت قادر به اداره کشور به‌شکل مطلوب و ارائه خدمات مناسب به آحاد مردم نخواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: طبق آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه بالای 60 تا 70 هزار پروژه نیمه‌کاره در کشور وجود دارد.

وی در ادامه افزود: دولت برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، توسعه عمران و آبادانی، ارائه خدمات مناسب، ایجاد رفاه عمومی، اشتغال و بسیاری موارد دیگر نیاز به منابع دارد که متأسفانه منابعی که از محل وصول مالیات در اختیار دولت قرار می‌گیرد بسیار کم است.

پارسا گفت: کم بودن درآمدهای مالیاتی ناشی از معافیت‌ها، فرارها و تعداد کم پایه‌های مالیاتی است.

وی در ادامه ضمن تأکید بر لزوم مبارزه جدی با پدیده فرار مالیاتی و همچنین تجدیدنظر در پایه و معافیت‌های مالیاتی در کشور گفت: مالیات در استقلال اقتصاد مملکت و کاهش وابستگی به نفت بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور اضافه کرد: موضوع مالیات باید به‌صورت یک فرهنگ جدی و عمومی تبدیل شود و هر شهروندی به این باور برسد که بهره‌مندی از امکانات عمومی نیازمند هزینه است.

وی اظهار داشت: وقتی فرار مالیاتی در یک جامعه‌ای وجود دارد معنا و مفهوم این حرف این است که مجموعه قوانین و مقررات و شکل اجرای آن به‌گونه‌ای است که افرادی می‌توانند از خلل‌وفرج قانونی، زدوبند، جعل اسناد و موارد مشابه دیگر از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند.

پارسا گفت: اعلام خبری مبنی بر اینکه نیمی از میلیاردرهای کشور مالیات نمی‌دهند دیگر برآورد و تخمین نیست بلکه یک حقیقت مسلم است.

وی افزود: نظام امور مالیاتی کشور در گذشته واجد دسترسی به اطلاعات ریز اقتصادی یا ریزداده‌های مؤدیان مالیاتی به‌خلاف تمامی کشورهای پیشرو و پیشرفته دنیا نبود.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور بیان داشت: ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم تصریح دارد تمامی دستگاه‌های اجرایی هرگونه اطلاعاتی را ــ همان ریزداده‌های مالیاتی ــ که در خصوص مؤدیان دارند باید در اختیار این سازمان قرار دهند.

وی گفت: اکنون هر سه قوه (مجریه، مقننه و قضائیه) اجماع نظر و تأکید دارند مبنی بر اینکه تمامی دستگاه‌ها ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم را با اولویت عملیاتی کنند.

پارسا در ادامه ماده قانونی مزبور را از ظرفیت‌های مهم در اختیار برای دستیابی به ریزداده‌های مربوط به فعالیت اقتصادی افراد عنوان کرد و افزود: بدون شک با تکیه بر این ظرفیت‌ها، جمع‌آوری و نگهداری اطلاعات واقعی افراد و به‌دنبال آن تشخیص مالیات و تولید اظهارنامه‌های قابل اعتماد و باکیفیت میسر، و امکان اخذ مالیات متناسب با ثروت، درآمد و مصرف و در نهایت گسترش هرچه بیشتر عدالت مالیاتی فراهم می‌شود.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور در شرایط حاضر تراکنش‌های بانکی تمامی مؤدیان را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهد اما تمرکز سازمان در حال حاضر به‌روی گردش مالی بالای پنج میلیارد تومان و یا درآمد مشمول مالیات از یک میلیارد تومان به بالا معطوف شده است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور اظهارداشت: غیر از سازمان مالیاتی هر دستگاهی اعم از شهرداری‌ها، ثبت اسناد و املاک، ثبت احوال، راه و شهرسازی و غیره هر اطلاعاتی درباره اشخاص دارند باید بدون شک، تأخیر و تعلل در اختیار این سازمان قرار دهند.

وی گفت: آمار دریافتی مربوط به سال گذشته از سیستم بانکی نشان می‌دهد 300 هزار نفر بیش از یک میلیارد تومان درآمد مشمول مالیات دارند.

پارسا ضمن اعلام اینکه 52 درصد این میلیاردرها به هیچ وجه پرونده مالیاتی ندارند، ابراز کرد: اکنون سازمان مالیاتی با این ریزداده‌هایی که در اختیار دارد فرآیند شناسایی و وصول مالیات از میلیاردرهای دارای فرار مالیاتی و بدون پرونده مالیاتی را به‌شدت آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: ثروتمندان باید به‌اندازه سهم خود از جامعه و درآمدهایی که وصول می‌کنند و مصرف دارند حقوق حقه مردم (حق‌الناس) را به‌معنای واقعی پرداخت کنند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با یادآوری اینکه هر گونه فرار مالیاتی طبق قانون جرم محسوب می‌شود، اظهار امیدواری کرد که این سازمان با توجه به همگرایی و اجماعی که از سوی قوای سه‌گانه ایجاد شده و همین‌طور با کمک دستگاه‌های اجرایی بتواند مالیات حقه مردم را وصول کند.

وی با بیان اینکه فرار مالیاتی مهمترین چالش نظام مالیاتی کشور است، گفت: مسدود کردن مفرهای مالیاتی به‌جز از طریق دستیابی به اطلاعات همه دستگاه‌های ذی‌ربط در خصوص مبادلات، معاملات، دارایی‌ها و سرمایه افراد امکان‌پذیر نیست.

پارسا افزود: حذف فرار مالیاتی موجب عدالت مالیاتی، تحقق کامل درآمدهای مالیاتی و به‌تبع تأمین هزینه‌های جاری، عمرانی، رشد و توسعه همه‌جانبه کشور می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بالای 90 درصد هزینه اداره کشورها هم‌اکنون در دنیا از محل مالیات تأمین می‌شود، اظهار داشت: بهترین روش تأمین مالی بودجه برای اداره کشور مالیات است.

رئیس دستگاه مالیاتی کشور تصریح کرد: اداره پایدار و مطلوب مملکت فقط با تکیه بر نظام مالیاتی کارا، منصف و هوشمند امکان‌پذیر است.

وی با تصریح به اینکه هدف نظام مالیاتی تنها مالیات‌ستانی نیست، گفت: هدف اصلی نظام مالیاتی شفاف‌سازی و سلامت اقتصادی و در عین حال ریل‌گذاری برای توسعه پایدار کشور است.

پارسا اضافه کرد: واقع امر اینکه در این شرایط نامناسب اقتصادی باید به‌دنبال پایه‌های جدید مالیاتی، هوشمندسازی نظام مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و ساماندهی معافیت‌ها بود که این امر می‌تواند بخش قابل توجهی از درآمدهای پیش‌بینی‌شده مالیاتی را در بودجه کشور تأمین کند.

وی همچنین با اشاره به اجماع و همگرایی سه قوه برای تحقق سیاست تأمین حداکثری بودجه از محل درآمدهای مالیاتی و مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی در جامعه یادآور شد: مهمترین سیاست کشور برای عبور از شرایط تحریم و پیروزی در جنگ تمام‌عیار اقتصادی اتکای بودجه مملکت به درآمدهای مالیاتی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری تسنیم

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.