| کد خبر: 195898 |

◄ واکنش به تاسیس «مدرسه» توسط اتاق بازرگانی: آدرس غلط ندهید

اتاق بازرگانی در 6 سالی که از دولت یازدهم و دوازدهم گذشت برای فعالان حوزه کسب و کار چه کرده‌ است؟

تین نیوز

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تهران در حالی از راه اندازی مدرسه کسب و کار با هدف اتخاذ نگاهی تخصصی به تربیت کارآفرینان و صاحبان کسب و کار خبر داده اند که یک کارشناس حمل و نقل معتقد است رسالت اتاق های بازرگانی تربیت نیروی انسانی نیست بلکه ارتقای جایگاه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است.

به گزارش تین نیوز، مجید بابایی کارشناس حمل و نقل در مورد این خبر که قرار است اتاق بازرگانی با همکاری یک دانشگاه داخلی و خارجی مدارس کسب و کار راه اندازی و دوره های MBA و DBA برگزار کند، گفت: جدا از اینکه مبانی چنین تصمیمی در اتاق می تواند تواماً درآمدزایی برای اتاق و تربیت نیروی انسانی و مدیران کاربلد باشد، باید مدیران اتاق به طور روشن منطق و دلایلش برای چنین تصمیمی را بیان کنند.

بابایی این مطلب را در شبکه های اجتماعی بیان کرد و افزود: طی سالیان اخیر تعداد زیادی از دانشکده های مدیریت و اقتصاد در دانشگاه های دولتی و خصوصی و حتی مراکز آموزش آزاد نسبت به برگزاری چنین دوره هایی اقدام کرده اند و تعداد زیادی هم فارغ التحصیل داشته اند.

او افزود: قاعدتاً اعضای اتاق نمی توانند این ادعا را مطرح کنند که کیفیت همه این دوره ها و نیروهای تربیت شده آن پایین بوده و دوره ای که اتاق قرار است برگزار کند تفاوتی چشمگیر خواهد داشت. ابتدا باید توضیح دهند که چه ایراداتی در ظرفیت سازی های صورت گرفته در تربیت نیروی انسانی طی سالیان اخیر وجود داشته است؟

این کارشناس با تاکید بر این که اتاق بازرگانی در موقعیتی است که می تواند تحلیل مناسبی از وضعیت مدیریت و اقتصاد کشور بدهد، اظهار کرد: اتاق باید به این سؤال پاسخ دهد که مسئله امروز کشور ضعف در توانایی های مدیریتی است یا ریشه در بیماری نظام حکمرانی کشور دارد. اتاق باید به روشنی پاسخ دهد که غالب دانش آموختگان حوزه کسب و کار امروز به چه کاری مشغولند؟

بابایی گفت: باید پاسخ داده شود که تلاش های اتاق بازرگانی برای بسترسازی های قانونی و رفع موانع کسب و کار با همکاری دولت کدامشان به سرانجام رسیده است؟ باید توضیح داده شود که در 6 سالی که از دولت یازدهم و دوازدهم گذشت برای فعالان حوزه کسب و کار چه کرده اند؟ صدور فله ای عضویت و کارت های بازرگانی برای مفسدان اقتصادی و با مطامع سیاسی و انتخاباتی چگونه به کارآفرینان و فعالان واقعی کسب و کار اجازه تنفس و فعالیت سالم اقتصادی می دهد؟

وی تاکید کرد: اگر به صراحت اعلام شود هدف فقط برگزاری یک دوره با رویکرد درآمدزایی است قابل پذیرش تر خواهد بود. اما مادامی که مسایل ریشه ای موجود در ساختار حکمرانی کشور از سوی دستگاه سیاست گذاری و حاکمیتی مرتفع نشود در بر همین پاشنه می چرخد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: رسالت اتاق های بازرگانی تربیت نیروی انسانی نیست. ماموریت اتاق همفکری با کارآفرینان و فعالان محیط کسب و کار به منظور متقاعد کردن دستگاه حاکمیتی برای تسهیل در امور تجارت و رفع موانع قانونی و دیوانسالاری های مزاحم است. ماموریت اتاق تقویت کمیسیون های تخصصی است تا فارغ از روزمرگی های رایج و نامه پراکنی های بی خاصیت، فکری اساسی برای برون رفت از گرفتاری های محیط کسب و کار داشته باشند.

به گزارش تین نیوز، او گفت: ماموریت اتاق ارتقای جایگاه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است که از محل شعار پراکنی نمایندگان دولت به محلی برای شنیده شدن صدای فعالان واقعی کسب و کار و اتخاذ تصمیمات حیاتی و به موقع و رفع موانع ریز و درشت تبدیل شود.

بابایی افزود: شایسته نیست اتاق بازرگانی که از آن به عنوان پارلمان بخش خصوصی یاد می شود و بیش از 130 سال از حضور آن در عرصه تجارت و کسب و کار می گذرد ماموریت و رسالت اصلی خود را نادیده بگیرد و آدرسی غلط بدهد که مشکل چیزی غیر از بیماری ساختار حکمرانی کشور است.

به گزارش تین نیوز روز شنبه 2 شهریور اتاق بازگانی تهران و دانشگاه امیرکبیر تفاهمنامه راه اندازی مدرسه مشترک کسب و کار را امضا کردند تا مهارت های علمی و مدیریتی دانشجویان را با برگزاری دوره های کوتاه مدت افزایش دهند.

بر اساس خبری که در ایرنا منتشر شد، در نشست امضای این تفاهم نامه ، «مسعود خوانساری» رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در دانش و مهارت مدیریت از دنیا عقب افتاده ایم و تقویت این امر ضروری است، گفت: تاسیس مدرسه کسب و کار تلاشی برای جبران این عقب ماندگی است و با استفاده از دانش دانشگاهیان و مهارت و تجربه اعضای اتاق بازرگانی امیدوار هستیم بتوانیم این خلاء را از بین ببریم.

وی ادامه داد:  ما برای اینکه به اقتصاد جهانی بپوندیم و این امر دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد نیازمند آن هستیم که به علم مدرن و دانش مدیریت جدید دست پیدا کنیم و دانش خود را به روز کنیم زیرا با شرایط فعلی نمی توانیم وارد اقتصاد جهانی شویم.

وی سپس با اشاره به تفاهم نامه این اتاق با دانشگاه امیرکبیر، گفت: اتاق بازرگانی تهران به دنبال آن است که از تجربیات استادان معتبر داخلی و خارجی استفاده کند و همچنین در تاسیس این مدرسه تاکید داریم که مستقل از دانشگاه باشد تا گرفتار بحث های اداری و بروکراتیک دولتی نشود.

به گزارش تین نیوز، همچنین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز از راه اندازی مدرسه کسب و کار در مشهد با هدف اتخاذ نگاهی تخصصی به تربیت کارآفرینان و صاحبان کسب و کار خبر داد.

غلامحسین شافعی روز پنجشنبه 14 شهریور در مراسم پایانی نخستین دوره فرهنگستان نوآوری و کارآفرینی دانش آموزی مشهد که در محل اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی این شهر برگزار شد افزود: این مدرسه به عنوان میدانی واقعی برای توسعه استعدادها، برای نخستین بار در مشهد راه اندازی می شود و مقدمات انجام این کار هم در مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد کلید خورده است و به زودی وارد مرحله عملیاتی می شود.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سعید قصابیان 0 0

    در این واکنش چیز جدیدی دیده نمیشه و سوالات مطرح شده توسط آقای بابایی همچنان بی پاسخ مونده