| کد خبر: 195570 |

◄ نگاهی به اقدامات و فعالیت‌های معاونت هوانوردی شرکت فرودگاه‌ها

​معاونت هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در دولت تدبیر و امید اقدامات و فعالیت های قابل توجهی را برای بهبود تجهیزات و سیستم های مراقبت پرواز، ارتباطات و ناوبری هوایی، آتش نشانی و هدایت زمینی هواپیما و مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی انجام داده است.

تین نیوز

معاونت هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در دولت تدبیر و امید اقدامات و فعالیت های قابل توجهی را برای بهبود تجهیزات و سیستم های مراقبت پرواز، ارتباطات و ناوبری هوایی، آتش نشانی و هدایت زمینی هواپیما و مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی انجام داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، محمد امیرانی، معاون عملیات هوانوردی به تشریح مهمترین اقدامات انجام شده در اداره های کل معاونت عملیات هوانوردی پرداخت و با بیان اینکه در اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی اقدامات مهم زیادی انجام شده، عنوان کرد: بزرگترین طرحی که در حوزه اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی آغاز شده و به زودی عملیاتی می شود، راه اندازی سامانه مدیریت یکپارچه کنترل و هدایت پرواز برای مرکز کنترل فضای کشور است که با بودجه ای بالغ بر 900 میلیارد ریال اجرا می شود.

امیرانی با اشاره به راه اندازی رادار کوشک بزم و ADS-B همچنین خرید و ارسال رادار شیراز در سال جاری، افزود: امسال سامانه A.SMGCSرا با بودجه ای بالغ بر 280 میلیارد ریال خریداری کردیم که در مرحله آماده سازی قرار دارد.

معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران همچنین گفت: سامانه  کمک ناوبری DVOR/DME در فرودگاه های نوشهر، یاسوج، خرم آباد، اصفهان، رشت، گرگان و آبادان و سامانه ILS/DME در فرودگاه های گرگان، یزد، آبادان، بوشهر نصب و راه اندازی شد. همچنین سیستم DVOR/DME فرودگاه های ابوموسی(از محل اعتبارات استانی )، بندرلنگه، ایلام، ارومیه، شیراز، سیرجان و کرمان نیز خریداری و در حال نصب است.

وی همچنین در معرفی دیگر اقدامات و برنامه های اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی از نصب سیستم سوئیچینگ برج و اپروچ فرودگاه شیراز و آماده سازی نصب سیستم سوئیچینگ  فرودگاه مهرآباد با هدف نوسازی و بهبود کیفی ارتباط هوایی و اجرای نوسازی ارتباطات کلامی 15 سایتRCAG  خبر داد.

امیرانی به نصب سامانه ILS/DME فرودگاه ساری با هدف بهبود و ارتقای ایمنی در هنگام لندینگ با دید کم اشاره کرد و افزود: سامانهDVOR/DME فرودگاه های ارومیه، ایلام و شیراز را خریداری کرده ایم و در حال آماده سازی نصب است.

به گفته وی خریداری و نصب سامانه کمک ناوبری ILS/DME در  فرودگاه های رشت، بندرعباس، اهواز، ساری و امام خمینی (ره) از دیگر اقدامات در حال انجام است.

معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران به استفاده از توان داخلی برای تامین تجهیزات ارتباطی و ناوبری نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخلی، پنج برج موبایل فرودگاهی را برای استفاده در مواقع اضطراری از شرکت صاایران خریداری کرده ایم. همچنین در حال مبادله قرارداد با دانشگاه صنعتی اصفهان برای خریداری یک رادار هستیم. قرارداد خریداری یک دستگاه DME  نیز مبادله شده که در حال آماده سازی است و نیز در حال تبادل قرارداد با شرکت های دانش بنیان برای تامین شش سیستم سوئیچینگ هستیم.

وی همچنین به انجام مطالعات خرید سیستم ریموت تاور از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و از خرید تجهیزات کمک بازرسی از جمله خرید و نصب تعداد 130 دستگاه WTMD  و عقد قرارداد خرید 93 دستگاه X-RAY  با هدف جلب رضایت مسافران و ایمنی فرودگاه های کشور خبر داد.

رشد 80 درصدی پروژه ملی WGS84

معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در معرفی مهمترین اقدامات انجام شده در اداره کل کنترل ترافیک هوایی  از رشد 60 درصدی طرح برنامه ریزی و ایجاد مسیرهای هوایی جدید موردنیاز در صورت ایجاد FIR کشور قطر و در صورت لزوم تغییرات مسیرها و سکتورهای موجود خبر داد و عنوان کرد: طرح ایجاد مسیرهای هوایی موازی جهت پروازهای فرودگاه ایلام با هدف افزایش ایمنی پروازهای اربعین 90 درصد رشد کرده است.

وی همچنین با اشاره به رشد 30 درصدی طرح ایجاد مسیرهوایی موازی UP574  در جهت کاهش تداخلات و برطرف کردن HOTSPOT های متعدد در این مسیر، افزود: طرح راه اندازی سامانه اتوماسیون یکپارچه اجازه پروازها 10 درصد رشد کرده و امسال به بهره برداری می رسد.

امیرانی گفت: طرح راه اندازی سامانه یکپارچه NOTAM مرکز کنترل فضای کشور سال گذشته شروع شده و به رشد 20 درصدی رسیده است. همچنین راه اندازی سامانه گزارش های الکترونیکی با هدف استانداردسازی و یکنواختی گزارش های روزانه واحدهای مراقبت پرواز در 48 فرودگاه سال 96 شروع شده و 50 درصد پیشرفت کرده است.

وی افزود: تدوین نقشه های الکترونیکی جست و جو و نجات هوایی با هدف مکان یابی هواپیما در سوانح در 48 فرودگاه سال 96 شروع شده و 60 درصد رشد کرده است. همچنین راه اندازی سامانه سیار جست و جو و نجات برای شرکت در عملیات جست و جو و نجات سال 97 شروع شده و 80 درصد رشد کرده است.

معاون عملیات هوایی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه رشد 80 درصدی اجرای پروژه ملی WGS84 با هدف موقعیت یابی دقیق، از پیشرفت 20 درصدی پروژه جایگزینی طرح های NDB با طرح های VOR با هدف بالابردن دقت دستگاه های کمک ناوبری خبر داد.

امیرانی در ادامه به معرفی مهمترین اقدامات انجام شده در اداره کل آتش نشانی و هدایت زمینی هواپیما پرداخت و گفت: در این راستا می توان به تجهیز 14 شاسی به اوره پاش، خرید هشت برف خور، برنامه ریزی برای خریداری یک شبیه ساز، تجهیز 10 شاسی به تانکر آتش نشانی، تجهیز56 شاسی به کفساز، برنامه ریزی برای خریداری 23 ژنراتور سیار با پروژکتورهای تلسکوپی، خریداری 59 تیغه برف روب و تبدیل کاربری 14 خودروی تک کابین به خودروی پیشرو اشاره کرد.

معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در معرفی مهمترین اقدامات و برنامه های اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی نیز عنوان کرد: در این راستا در بخش عملیات مخابرات هوانوردی می توان از پشتیبانی و توسعه  سامانه های AFTN،EFPL،ROBEX، FPL CONVERTOR و ATS LOG که از سامانه های اساسی سرویس های هوانوردی هستند، نام برد که به روز رسانی قراردادهای AFTN نیز در دستور کار قراردارد.

وی افزود: در حوزه فناوری اطلاعات هوانوردی نیز می توان از برنامه ریزی و اقدام جهت خرید و ارتقای تجهیزات ذخیره سازی، روتینگ و سوئیچینگ، دیتا سنترها، زیرساخت های ارتباطی ستاد و فرودگاه ها و تجهیزات مانیتورینگ و امنیت شبکه و سامانه ها نام برد. همچنین اقدام برای استقرار و توسعه سامانه SIEM، بهبود مرکز عملیات امنیت و ارایه سرویس SOC به منظور مقابله با تهدیدات امنیتی با بهره گیری از راه حل های هوشمند و یکپارچه از برنامه های قابل توجه در این حوزه است.

معاون عملیات هوانوردی ارتقای سامانه FIDS، راه اندازی سامانه نظارت بر عملکرد، پایش شبکه و تجهیز و راه اندازی NOC ستادی، برنامه ریزی برای خرید و استقرار سامانه مدیریت یکپارچه فروش جهت نظارت بر بهره برداران اماکن تجاری فرودگاه ها را از دیگر برنامه های اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات قابل توجه ارایه سرویس اینترنت به صورت امن و مجزای از سایر شبکه های اصلی با کمترین هزینه و با استفاده از امکانات موجود در سطح ستاد است که در فاز بعدی تمام فرودگاه ها و کارکنان، تحت پوشش این سرویس قرار می گیرند. تشکیل کارگروه توسعه دولت الکترونیک و هوشمند سازی اداری از دیگر اقدامات مهم است که تا کنون بخشی از خدمات الکترونیک شرکت  شناسایی  و همکاری نزدیک با وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه های نظارتی مرتبط با موضوع آغاز شده است.

امیرانی استقرار سامانه اشتراکی پذیرش مسافر(CUPPS) را از دیگر برنامه های اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی برشمرد.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.