| کد خبر: 1613 |

روزنوشت ۴ تا ۸ اسفندماه:

نفوذ فساد و رشوه تا پایین ترین رده‌های کاری

وبلاگ تین نیوز، سید حمید حسینی | یکشنبه حدود ساعت سه صبح به تهران رسیدم، تراکم کاری آخر سال و جلسات متعدد این هفته اتاق، شیرینی سفر را از یاد برد.
 نشست صبحانه با مسئولین با حضور علی آقای جنتی، جلسه شورای مشاورین اقتصادی اتاق، ملاقات با رئیس موسسه استاندارد، نشست مشترک کمیسیون اصل 44 و کمیسیون حقوقی و قضایی اتاق ایران، شرکت در شورای پژوهشی اتاق ایران، نشست ماهانه هیئت نمایندگان اتاق تهران و نهایتاً جلسه شورای مشاورین انرژی اتاق تهران و جلسه تشکل ها با قائم مقام وزیر نفت.
این جلسات باعث شد تا روزنوشت تبدیل به هفته نوشت شود، به من حق بدهید من هم هفته نوشت و وقایع نگاری را دوست ندارم و امیدوارم در سال آینده تکرار نگردد.
این هفته نرم افزار "نویسا" را تهیه کردم تا برای تایپ روزنوشت‌ها متکی به دیگران نباشم، این نرم افزار" گفتار" را تبدیل به "نوشتار" می کند و در حال تمرین استفاده از آن هستم.
فضای خارجی کشور تحت تاثیر حوادث اکراین و نشست "آیپک" است و فضای داخلی کشور متاثر از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی و آینده سیاسی ناطق نوری.
 پس از آنکه آقای خاتمی از آقای ناطق خواستند که رهبری جریان معتدل اصول گرایی را برای انتخابات آینده به عهده گیرد، این موضوع با واکنش تند مدیر مسئول کیهان مواجه شد و صراحتاً از ناطق خواسته که "سر جای خود بنشیند" و به فکر نقش آفرینی در انتخابات آینده نباشد. از طرف دیگر آقای مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری از آقای ناطق دفاع کرده و خواستار تداوم حضور ایشان در عرصه سیاسی شده است.
لابی صهیونیست ها در آمریکا که در تلاش های قبلی خود برای شکست اوباما در انتخابات ریاست جمهوری، وادارکردن آمریکا به جنگ در سوریه و عدم امضاء توافق نامه ژنو ناکام مانده است با تبلیغات وسیع و هیاهو درصدد تحمیل دیدگاه‌های خود بر کنگره و سیاستمداران آمریکایی می‌باشد تا آنان را قانع نماید که مذاکرات با ایران را با سایر مسائل نظیر بحث موشکی و تروریسم گره زده و نگذارد ایران و غرب در مسئله هسته‌ای به توافق برسند و تحریم ها لغو گردد.
"اکراین" نیز به یک چالش در روابط غرب و شرق تبدیل شده و غربی‌ها که مخالف نخست وزیر فعلی(پاپلو کوویچ) هستند از نخست وزیر سابق "تیمو شنکو" نیز به علت فساد حاکم در دوران نخست وزیری ناراضی هستند و راه حلی برای عبور از چالش ندارند. فعلاً این کشور ورشکسته است و منابع ان توسط زمامداران قبلی به حساب‌های شخصی واریز شده و خزانه دولت فاقد منابع لازم برای اداره کشور می‌باشد. 

یکشنبه در بازگشت به تهران از سالن تشریفات اختصاصی جدید فرودگاه برای خروج استفاده کردم، سالن را بسیار مجلل و مدرن دیدم و برای اولین بار بود که از حضور در فرودگاه امام احساس رضایت داشتم. این سالن که اخیراً به بهره برداری رسیده با سالن CIP قبلی قابل مقایسه نیست. امیدوارم سایر تاسیسات جانبی و سالن‌های جدیدی که در فرودگاه در حال ساخت می باشد از طراحی و ساخت مناسب برخوردار باشد تا مسافرین داخلی و خارجی احساس رضایت و افتخار نمایند.
در مسیر خانه راننده از تبعیض و پارتی بازی در مدیریت تاکسی فرودگاه خصوصاً شرکت" سیر و سفر" گله داشت و مدعی بود که با وجود اینکه شماره نوبتش 90 بوده است بسیاری از راننده‌هایی که نوبت رعایت نمی کنند و دارای شماره 160 بوده‌اند زودتر از ایشان مسافر سوار کرده و این عمل را مصداق ظلم و بی عدالتی می دانست و می گفت حاضر نیست به مسئولین شیفت رشوه بدهد تا خارج از نوبت مسافر سوار نماید و تقریباً تا تهران درد و دل کرد. ظاهرا فساد و رشوه تا پایین ترین رده‌های کاری نیز نفوذ یافته و این معضل امروز بزرگترین تهدید برای نظام اداری ومدیریتی کشور می باشد.
ساعت حدود 4 به منزل رسیدم و فقط دو ساعت استراحت کردم و ساعت 6 عازم اتاق تهران شدم تا در جلسه صبحانه با آقای علی جنتی حضور داشته باشم.
ایشان را مثل همیشه شفاف، صادق و رک دیدم، افراد ریشه داری مانند علی جنتی و علی مطهری به اتکاء ریشه، اصالت و مقبولیت خانوادگی که دارند قادر هستند دیدگاه‌های خود را صریح و بی پرده بیان نمایند و استقبال رسانه ها و جامعه از مواضع ایشان بسیار گسترده و چشمگیر می باشد. اگرچه اتاق مایل بود مباحث حول و حوش" اقتصاد هنر" باشد ولی وزیر ارشاد صراحتاً از رفع فیلترینگ "فیس بوک" حمایت کرد و خواستار برگزاری انتخابات مجدد جهت فعال شدن انجمن صنفی روزنامه نگاران شد و قول داد تلاش نماید تا دوستداران شجریان قادر باشند از هنر ایشان بهره ببرند، این مواضع خشم بعضی از اصولگرایان را برانگیخته و این هفته حملات شدیدی علیه ایشان آغاز شد ولی ایشان با لبیک گفتن به دیدگاه‌های رهبری اوضاع را مدیریت نمود و از این غائله به سلامت عبور کرد. 

اول صبح دوشنبه در جلسه شورای مشاورین اقتصادی اتاق تهران شرکت کردم و به علت دیدار اعضاء هیئت مدیره اتحادیه با ریاست سازمان استاندارد خانم فیروزبخت جلسه را زودتر ترک کردم. در این نشست پیشنهاداتی در رابطه با روان سازی تجارت مطرح شد و خواستار اجباری شدن استاندارد قیر صادراتی شدیم تا از کیفیت قیر ایران حفظ گردد و بازار قیر ایران لطمه نخورد. 

عصر دوشنبه جلسه مشترک "کمیسیون اصل 44 و محیط کسب و کار" و "کمیسیون حقوقی و قضایی" اتاق ایران درباره ورشکستگی برگزار شد. یکی از شاخص های بانک جهانی در بحث doing business شاخص ورشکستگی می‌باشد و کشورها با سه شاخص، مدت زمان لازم برای انحلال شرکت، هزینه‌های انحلال و نرخ بازستانی رتبه بندی می شوند که رتبه ایران بسیار فاجعه آمیز می‌باشد و لذا صاحبنظران حقوقی کشور و مدیران دفتر ورشکستگی قوه قضائیه در جلسه حضور یافته و آقای دکتر عالی پناه دیدگاه‌های کارشناسی خود را تشریح نمود و اساتید و صاحب نظران نیز نقطه نظرات خود را بیان نمودند.
مسئولین دایره ورشکستگی قوه قضائیه اطلاعات ارایه شده درباره ایران را غیر صحیح و نامعتبر دانسته و اعتقاد داشتند که مدت زمان رسیدگی به ورشکستگی 4.5 سال نمی باشد بلکه حداکثر نصف این زمان می باشد. همچنین میزان بازستانی طلبکاران را 27 درصد ندانسته بلکه 87 می دانستند و هزینه های انجام مراحل را 6 درصد به جای 9 درصد اعلام نموده و مدعی بودند که یکصد پرونده موجود می باشد و کارشناسان قادرند آنها را بررسی و با شاخص بانک جهانی بسنجند.
از ساعت 17 به اتفاق دکتر مومنی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف که از طرف کمیسیون اصل 44 و دکتر عباس آخوندی مامور شده است تا فصل نهم قانون اصل 44 را بررسی وبرای اصلاح آن پیشنهاداتی ارایه نماید شرکت کردیم و از پروژه دفاع کردیم، اضافه شدن دکتر سلطانی به شورای پژوهشی اتاق آن را کارامدتر نموده و این بار برخوردها بهتر و اصولی تر از دفعه قبل بود که برای دفاع از طرح پایش استانی کسب و کار حضور یافته بودم. 

ساعت 7 صبح سه شنبه 6 اسفند جلسه اسفندماه هیئت نمایندگان با موضوع بودجه سال 93 اتاق برگزار گردید و در ابتدا دکتر آل اسحاق دیدگاه‌های خود درباره اقتصاد مقاومتی را بیان نمود و سپس دکتر بهادرانی برنامه و بودجه سال 93 را تقدیم اعضاء اتاق نمود که بعضی از اعضاء به بعضی از هزینه‌ها و تاخیر در ارائه بودجه گلایه داشتند و بعضی دیگر از دوستان مدعی بودند که اتاق هیچ سرویس و خدمتی به اعضاء ارائه نمی نماید و اعضاء از عملکرد اتاق ناراضی هستند و در این جلسه من به شدت از عملکرد اتاق، مدیران آن و کمیسیون‌ها دفاع کردم و خوشبختانه بودجه با آراء صد در صد اعضاء به تصویب رسید.
بلافاصله بعد از جلسه عازم شرکت نفت شدم و مدیریت جلسه نمایندگان تشکل ها با قائم مقام وزیر نفت را به عهده گرفتم، این جلسه با موضوع مشکلات پیمانکاران برگزار شد و پیمانکاران از تعدیل نشدن قراردادها، پرداخت مالیات ارزش افزوده قبل از وصول وجه از کارفرما و بلاتکلیفی بعضی از پروژه ها گلایه داشتند و انجمن جایگاه داران CNG نیز از بحران در این صنعت خبر داد و نهایتاً طرح تأمین مالی پروژه ها که با همکاری کمیسیون انرژی اتاق تهران و سندیکای شرکتهای ساختمانی و مهندس عطایی از شرکت جهان پارس تهیه شده بود ارائه گردید که مورد توجه و استقبال آقای وزیری هامانه قرار گرفت.
در این طرح مقرر شده است که در هریک از پروژه های جدید وزارت نفت 20 درصد  آورده داشته باشد
پیمانکاران پروژه( مهندسین مشاورین،سازندگان تجهیزات، سازندگان ابنیه و ساختمان) نیز 15 درصد از
منابع پروژه را تامین نمایند.( 85 درصد صورت وضعیت را دریافت دارند) و شرکت نفت اقدام به معرفی کنسرسیوم ها به صندوق توسعه ملی و خط فاینانس چین نماید تا 65 درصد منبع نیز از این طریق تامین گردد. 

قرار شد این موضوع با وزیر نفت مطرح و در مورد آن تصمیم گیری شود. در هنگام خروج از وزارت نفت با مهندس زنگنه روبرو شدم و دقایقی با ایشان در مورد مسائل این صنعت صحبت کردم و ایشان قول داد در جلسات آینده با تشکل ها حضور پیدا نمایند. 
ساعت 8 صبح چهارشنبه جلسه مشاورین انرژی اتاق با حضور بیش از ده نفر از اعضاء تشکیل شد. در این جلسه برای اولین بار آقایان مهندس منوچهری، دکتر قره خانی و مهندس محمدخانی از مرکز پژوهش ها نیز حضور یافتند و ابتدا درمورد اساسنامه جدید شرکت نفت بحث و تبادل نظر شد و سپس سایر مسائل روز مورد گفتگو و مذاکره قرار گرفت.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.