بازدید سایت : ۳۰۸۰۴
| کد خبر ۳۰۲۰۵۰
کپی شد
مدیرعامل مهتاب سیر جم عنوان کرد:

◄ کارکنان قطارهای مسافری؛ مردان میدان جنگ 12 روزه

مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری گفت: حمل و نقل ریلی در دورۀ جنگ تحمیلی نمره قبولی را گرفت اما رسانه و حتی دولت حق مطلب را در تقدیر شایان از پرسنل قطارها به ویژه قطارهای مسافری ادا نکردند.

کارکنان قطارهای مسافری؛ مردان میدان جنگ 12 روزه
تین نیوز |

مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری مهتاب سیر جم در خصوص تغییرشرایط برای این شرکت در دوره جنگ 12 روزه عنوان کرد: پس از شروع جنگ تقاضا برای بلیت قطار تهران به مشهد به شدت افزایش پیدا کرد.

به گزارش تین نیوز، ناصر غفاری در تشریح شرایط قطارهای مسافری در آغاز جنگ به خبرنگار تین نیوز گفت: با لغو پروازها، خروج تعداد کثیری از مردم از شهر تهران و هجوم به پمپ های بنزین؛ قطار تنها وسیله حمل و نقلی برای جابه جایی سریع تر مسافران در آن 12 روز بود؛ نتیجتا تقاضا برای خرید بلیت و تعداد سفرها افزایش پیدا کرد.

غفاری افزود: شرکت های ریلی به خصوص شرکت مهتاب سیرجم برای تامین نیاز مردم به بلیت تهران به مشهد، واگن ها متوقف خود را به حرکت درآوردند تا با توجه به نبود و یا کمبود حمل و نقل های دیگر بتوانند مردم را به مقاصد مورد نظر جابه جا کنند.

غفاری تناسب تعداد بالای درخواست بلیت و درخواست استرداد بلیت را نکته حائز اهمیت این 12 روز دانست و گفت: چالش پیش روی قطار های مسافری این بود که درخواست بلیت برای مثال در مسیر تهران به مشهد و ابطال بلیت ها برای مسیر مشهد به تهران به طور هم زمان افزایش یافت و تقارنی بین این دو نبود؛ در نتیجه قطارها  یک طرف خالی و یک طرف پر شدند.

به گفته مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری مهتاب سیرجم، استرداد بلیت این شرکت در خردادماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته با 50 درصد افزایش همراه بود.

وی در پاسخ به این پرسش که در جنگ 12 روزه برای مدیریت بحران چه اقداماتی توسط شرکت مهتاب سیر جم صورت گرفت، اظهار کرد: از جمله اقدامات شرکت مهتاب سیر برای مدیریت بحران، افزایش تعداد واگن ها در مسیر تهران به مشهد و دیگر مسیرهای پرتقاضای مردم مثل قطار تهران-یزد بود. از سوی دیگر نقدینگی لازم برای درخواست های استرداد بلیت فراهم شد تا آرامش ذهنی مردم از این جهات فراهم شود.

وی افزود: پس از آغاز جنگ، سریعا کمیته پدافند غیرعامل با ریاست مدیرعامل شرکت تشکیل شد و پیش بینی اقدامات لازم با هماهنگی راه آهن صورت گرفت. از جمله این اقدامات می توان به تامین غذا ائم از اقلام خوراکی،  آب معدنی، مواد غذایی کنسروی، چای و دیگر موارد لازم به میزان کافی اشاره کرد. شایان ذکر است کندی حمل و نقل بار به دلیل اینکه عزیزان بسیج و نیروی انتظامی موظف به بازرسی و توجه بیشتر بودند می توانست مشکل آفرین باشد اما نهایتا ما از عهده تامین خوراکی و حل این موضوع برآمدیم.

مدیرعامل شرکت قطار های مسافری مهتاب سیر جم تاکید کرد: در حوزه نیروی انسانی در صحنه، از نظر من حمل و نقل ریلی و راه آهن در این دورۀ جنگ تحمیلی نمره قبولی را گرفت اما رسانه ها و ارباب جراید و حتی دولت حق مطلب را در تقدیر شایان از پرسنل قطارها به ویژه قطارهای مسافری ادا نکردند.

ناصر غفاری، کارکنان قطارهای ریلی مسافری را مردان میدان جنگ دانست که مانند دیگر ارکان خدمات رسان از جمله هلال احمر، آتش نشانی و اورژانس تلاش کردند تا قطارها بدون مهماندار، بدون نیروی تعمیر و... راهی سیر نشوند.

به گفته مدیرعامل شرکت مهتاب سیر جم، سطح امنیتی تعمیرات در این 12 روز جنگ افزایش پیدا کرد و قطارهای این شرکت با تاخیر، خرابی واگن یا مشکلات و سوانح امنیتی که باعث تشویش اذهان عمومی شود مواجه نشد. حضور پرسنل قطارها و تیم مدیریتی برای سرکشی منظم، از طرف دیگر تقسیم کار بین معاونین، مدیرعامل، اعضای هلدینگ و دیگر اعضا، عامل موفقیت در این برهه بود.

ارزیابی عملکرد و سطح رضایت از اقدامات مدیریتی شرکت راه آهن

غفاری درباره اقدامات شرکت راه آهن در زمینه مدیریت بحران افزود: بعد از این بحران مدیران عالی رتبه شرکت راه آهن از جمله مدیرعامل و قائم مقام سریعا کمیته بحران و کمیته پدافند غیرعامل تشکیل داده و شرکت های مسافری من جمله مهتاب سیر جم، ابلاغیه های دریافتی را اجرا می کردیم. اقداماتی مثل اضافه کردن واگن ها که از سوی ما صورت گرفت هم منوط به درخواست و توافق راه آهن بوده است.

وی افزود: شرکت راه آهن نظارت خود را در این دوره تشدید کرده و مدیرعامل و قائم مقام این شرکت طی چندین نوبت از ایستگاه راه آهن تهران و مسافران قطارها بازدید کردند.

به گفته غفاری مدیران راه آهن در این بحران، به سرعت دستورالعمل ها را از شرایط عادی به شرایط جنگی تغییر داده و مرتبا مسائل قطارها و اعزام ماموران که در مواردی به صورت ضربدری اعزام می شدند را پیگیری می کردند. شرکت های مسافری ریلی نیز اقدامات خود را در سایه این دستورالعمل ها انجام می دادند.

جنگ 12 روزه؛ تجربه ای برای مدیریت بهتر

مدیرعامل شرکت مهتاب سیر جم ذکر کرد: ما در این دوره نقاط ضعف خود را شناسایی کردیم. از بزرگترین نقاط ضعف شرکت ما، بحث ناهمگن بودن پرسنل بود. شرکت مهتاب سیر با توجه به تنوع نیرو، قدمت، منطق های فرضی و رسالت اجتماعی که داشته نیروها را حفظ کرده و تعدیل نیرو در شرکت صورت نگرفته بود. جمع کردن نیروهای اعزامی استان های مختلف، عملی به مراتب سخت بود که این نقطه ضعف باعث شد در جذب و استخدام های پیش روی شرکت، بحث تمرکز نیرو در یک شهر را حتما مد نظر قرار دهیم.

غفاری افزود: دیگر نقطه ضعف شرکت ما، تمرکز حساب های کاربردی بانکی شرکت در یک حساب واحد بود که شرکت به دلیل هک شدن بانک مربوطه، در مورد پرداخت حقوق با مشکل مواجه شد. نتیجتا بیشترین نقاط ضعف ما ناهمگن بودن نیروها و همچنین تمرکز نقدینگی در یک بانک بود.

مدیرعامل شرکت مهتاب سیر، بیشترین آسیب را توقف پروژه های این شرکت که تعداد پنج پروژه در حال اجرا بود دانست و گفت: تعطیلی کارخانه مورد نظر ما، توقف پروژه های ما را به همراه داشت.

غفاری اشاره کرد: ما برای برطرف کردن این مشکلات، کمیته بحران و کمیته ریسک را پیش بینی کردیم، سعی کردیم شماره حساب های دیگری از پرسنل جمع آوری کرده و حساب های خود را از یک حساب به چند حساب تقسیم کنیم.

غفاری در پایان در خصوص عملکرد کارکنان قطارهای مسافری افزود: نیروهای قطاری ما علی رغم مشکلات و شهادت نزدیکان در صحنه حاضرشدند. نیروهای اهل تسنن ما در این ایام  وفاق ملی را به نحو قابل تحسینی به نمایش گذاشتند. بعضی از همکاران حوزه رسالت اجتماعی در گشت شبانه مجروح شدند اما با همه این موارد پرسنل راه آهن به ویژه بخش مسافری مرد میدان و پای کار جنگ بودند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.