| کد خبر: 45205 |

نقش اتاق در مدیریت زنجیره تامین

در دنیای دیجیتال، کشورها و افراد به کمک فناوری اطلاعات به سرعت و آسانی قادر به انتقال اطلاعات هستند و در حقیقت فناوری اطلاعات توانسته شاهراه های انتقال اطلاعات را توسعه داده و به بهبود کسب و کارها و اشتراک اطلاعات کمک کند. در فضای رقابت پذیری تجارت خصوصا تجارت خارجی علاوه بر دسترسی به اطلاعات درست و به موقع آنچه می تواند نقش خوبی داشته باشد بحث «مدیریت زنجیره تامین» در تمام ابعاد مواد اولیه و کالاهای نیم ساخته و ساخته شده است.
 
مدیریت زنجیره تامین در تعریف کامل خود به روش های موثر یکپارچه سازی مراحل برنامه ریزی، اجرا و کنترل عملیات مرتبط با زنجیره تامین در تمام ابعاد جابه جایی ها و ذخیره مواد اولیه، موجودی در حین کار و محصول تمام شده از نقطه شروع اولیه تا نقطه پایان مصرف در حالت بهینه اطلاق می شود. به عبارت دیگر مدیریت زنجیره تامین تمام مراحل تولید محصول شامل قبل از بنگاه، داخل بنگاه و بعد از خروج محصول از بنگاه دخیل بوده و تمامی این مراحل را در کنترل خود دارد. در دنیای امروز، تجارت خارجی و تعاملات بین المللی یکی از ارکان توسعه هر کشوری محسوب می شود و هر چه حجم و ارزش مبادلات خارجی کشوری بیشتر باشد، نقش و اهمیت مدیریت زنجیره تامین بیشتر بوده و نیازمند توجه دقیق و اجرای درست آن در تمام سطوح است و کشوری که نتواند از این ابزار به درستی بهره برداری کند در بازار رقابت پذیر تجارت بین الملل با یک مشکل اساسی مواجه خواهد شد.
مشتریان بازار رقابتی امروز که به کمک فناوری اطلاعات امکان انتخاب بهترین محصول را در کمترین زمان به عنوان حق خود می دانند، علاقه مند کاهش هزینه های دسترسی به محصول نهایی نیز هستند و مدیریت زنجیره تامین با رویکرد کاهش هزینه یا کاهش موجودی ها، افزایش مسوولیت پذیری در برابر مشتریان، بهبود ارتباط زنجیره تامین، کاهش زمان چرخه تولید و بهبود هماهنگی سعی دارد به این خواسته بحق مشتریان جامه عمل بپوشاند.  در حقیقت می توان گفت مدیریت زنجیره تامین براساس مشتری مداری استوار شده و شرکت ها علاقه مند به بهبود زنجیره تامین محصولات خود بر این اساس هستند و این بهبود وضعیت می تواند در سه سطح مدیریت اطلاعات، لجستیک و روابط با مشتریان صورت پذیرد. هرچه اطلاعات به درستی و به موقع منتقل شود اثر «شلاق چرمی» که معضل عمده مدیریت زنجیره تامین است، کمتر شده و به عبارت دیگر هر چه اطلاعات صحیح از بازار به داخل بنگاه منتقل شود، بنگاه نیز برنامه خود را براساس این حجم از سفارش تنظیم می کنند و در نتیجه موجودی در مراحل به حداقل می رسد. 
عواملی چون نوسانات تقاضا و قیمت، زمان تحویل و سیستم های سفارش دهی از مشکلات مدیریت زنجیره تامین در بنگاه ها است که به صورت اثر شلاق چرمی در بنگاه ها بروز می کند. در فرآیند مدیریت زنجیره تامین آنچه خیلی مهم است و بنگاه ها بیشتر به آن توجه دارند، عوامل و مسائلی است که از حوزه مدیریت بنگاه خارج است و در مدیریت زنجیره تامین بنگاه ها نقش مهمی را بازی می کند که بیشتر به حوزه تصمیم گیری در سطح کلان صنعت موردنظر و کشور مربوط می شود. مهم ترین عوامل خارج بنگاه، عواملی چون عدم هماهنگی سازمان های تصمیم گیر حوزه تجارت خارجی، مسائل و مشکلات مربوط به حمل ونقل، عدم دسترسی به اطلاعات و آمار درست و به موقع در سطح کلان است که در این خصوص عزم جدی دولت، تشکل ها و اتاق های بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی را می طلبد که با ارتقای جریان صحیح اطلاعات و بهبود محیط کسب وکار در کشور، فضای رقابت پذیری را توسعه داده تا شرکت ها بتوانند با کمک ابزاری چون مدیریت زنجیره تامین به توسعه تجارت خارجی و نفوذ در بازارهای جدید اقدام کنند.
 

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.