| کد خبر: 159788 |

رشد 7.63 درصدی سفرهای بهاری از سال 93 تا 95

حدود ٥٧ درصد خانوارهای کشور که معادل13 میلیون و 653هزار و 588 خانوار می‌باشند فصل بهار سال ١٣٩٥، حداقل یک سفر داشته‌اند که نسبت به بهار ١٣٩٣ به میزان ١,٥٨ درصد افزایش داشته است.

تین نیوز

مرکز آمار ایران براساس اطلاعات حاصله از نتایج طرح آمارگیری از گردشگران ملی که از سوی این مرکز انتشار یافته است،حدود ٥٧ درصد خانوارهای کشور که معادل13 میلیون و 653هزار و 588 خانوار می باشند فصل بهار سال ١٣٩٥، حداقل یک سفر داشته اند که نسبت به بهار ١٣٩٣ به میزان ١,٥٨ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تین نیوز، تعداد سفرهای داخلی در فصل بهار، 75میلیون و 523 هزار و 305 سفر بود که ٥٢ درصد از سفرهای داخلی فصل بهار، با اقامت شبانه و ٤٨ درصد بدون اقامت شبانه بوده است.

بیشترین سفرهای با اقامت شبانه فصل بهار در سال ١٣٩٥، با هدف دیدار دوستان و بستگان (٥٨ درصد) و سپس با هدف های گردش و تفریح (٢٥ درصد) و زیارت (هشت درصد) انجام پذیرفته است. سفرهای با اهداف فوق در مجموع ٩١ درصد از سفرها را تشکیل داده است. حدود ٩ درصد از سفرها در فصل بهار با اهدافی نظیر درمان، آموزش، خرید و کسب و کار انجام شده است.

در این گزارش آمده است: همچنین ٣٥ درصد از سفرهای بدون اقامت شبانه با هدف گردش و تفریح، ٢٩ درصد با هدف دیدار دوستان و بستگان، ١٧ درصد با هدف درمان و ٦ درصد با هدف زیارت انجام شده است. ١٣ درصد سفرهای بدون اقامت شبانه، با اهدافی نظیر آموزش، خرید و کسب و کار انجام شده است.

اقامتگاه اصلی مورد استفاده در سفرهای داخلی با اقامت شبانه خانوارها در فصل بهار سال ١٣٩٥، خانه بستگان و آشنایان با ٧٢ درصد، ویلا و آپارتمان اجاره ای و ویلا و آپارتمان شخصی هر یک با هفت درصد، اقامتگاه عمومی و اقامتگاه سازمانی هر یک با چهار درصد و چادر و کمپ شخصی و سایر اقامتگاه ها هر یک با سه درصد بوده است.

استان های خراسان رضوی، مازندران، گیلان، تهران، فارس، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و کرمان مقصد بیشترین سفرهای با اقامت شبانه در فصل بهار ١٣٩٥ بوده اند.

استان های گیلان، قزوین، فارس، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، تهران، آذربایجان شرقی، گلستان و کرمان مقصد بیشترین سفرهای بدون اقامت شبانه در بهار ١٣٩٥ بوده اند.

شهرستان های مهم گردشگرپذیر کشور در بهار سال ١٣٩٥، شامل تهران، مشهد، رشت، شیراز، قزوین، اصفهان، قم، کرمانشاه، تبریز و لاهیجان بوده است که دارای بیشترین تعداد سفر بوده اند.

توجه به این نکته ضروری است که الگوی گردشگری از لحاظ نوع سفر، در این شهرستان ها با هم متفاوت است. عمده سفر ها در شهرستان های مشهد، تهران، شیراز، اصفهان و قم از نوع سفرهای با اقامت شبانه و عمده سفرها در شهرستان های رشت، قزوین، کرمانشاه، تبریز و لاهیجان از نوع سفرهای بدون اقامت شبانه بوده است.

طبق اعلام روابط عمومی مرکزآمار ایران، طرح آمارگیری از گردشگران ملی یکی از طرح های مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به سفرهای گردشگری خانوارهای کشور، برای بررسی های اقتصادی و تصمیم گیری مدیران و برنامه ریزان در حوزه گردشگری، توسط مرکز آمار ایران به اجرا در می آید.

براساس گزارش ایرنا در این طرح با مراجعه به خانوارهای نمونه، اطلاعاتی در مورد ویژگی های سفر از جمله تعداد سفر، نوع سفر( با اقامت شبانه و بدون اقامت شبانه)، هدف اصلی سفر، شیوه سفر، نوع اقامتگاه گردشگران، نوع وسیله نقلیه مورد استفاده، تعداد شب اقامت و هزینه های سفر و همچنین اطلاعاتی در مورد ویژگی های اجتماعی اعضای خانوار مانند سن، جنس، وضع سواد و وضع اشتغال جمع آوری می شود.

یادآور می شود، نتایج تفصیلی طرح مذکور در قالب نشریه در دست چاپ و انتشار است، کاربران می توانند از طریق سایت مرکز آمارایران به آدرس www.amar.org.ir و یا از طریق واحد اطلاع رسانی به آن دسترسی داشته باشند.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.