| کد خبر: 140611 |

فرودگاه سقز کلید توسعه شمالغرب

فرودگاه سقز به عنوان یکی از اساسی ترین طرح های توسعه کردستان و استان های همجوار سال هاست مورد خواست مردم منطقه بوده، آغاز تملک زمین برای احداث فرودگاه سقز به عنوان دومین فرودگاه استان کردستان از سال 82 شروع شد و سال 85 مصوبه هیئت وزیران گرفت و در سال 86 جهت انجام عملیات عمرانی به پیمان گذاشته شد.

تین نیوز

فرودگاه سقز به عنوان یکی از اساسی ترین طرح های توسعه کردستان و استان های همجوار سال هاست مورد خواست مردم منطقه بوده، آغاز تملک زمین برای احداث فرودگاه سقز به عنوان دومین فرودگاه استان کردستان از سال 82 شروع شد و سال 85 مصوبه هیئت وزیران گرفت و در سال 86 جهت انجام عملیات عمرانی به پیمان گذاشته شد.

پروژه فرودگاه سقز یکی از طرح های کلان و راهبردی در شمال غرب کشور و کلید توسعه این منطقه است؛ امکان سرویس دهی حمل و نقل هوایی این فرودگاه به شهرستان های کوردستان و آذربایجان غربی از جمله بانه، مریوان و دیواندره، سردشت، بوکان، پیرانشهر، مهاباد و تکاب، نزدیکی به مرز عراق و قابلیت بین المللی شدن این فرودگاه، موقعیت استراتژیک سقز بعنوان پل ارتباطی شمال غرب با جنوب غرب کشور، دوری از مرکز استان، جمعیت بالای منطقه، ظرفیت های قابل اتکای طبیعی و اقتصادی، وجود جاذبه های توریستی و بناهای تاریخی در سقز و شهرهای اطراف از جمله قلعه زیویه و غار کرفتو و تخت سلیمان، نقش فرودگاه در توسعه زیرساخت ها برای جذب سرمایه گذاری های کلان، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی و تجاری در این مناطق در آینده ای نزدیک و... از جمله ضرورت ها و مزایای قابل توجیه برای تسریع در ساخت این پروژه ملی می باشد.

از جمله مشکلات عمده این طرح کمبود شدید اعتبار، طولانی شدن زمان اجرای پروژه، عدم جابجایی دکل های فشار قوی در محدوده عملیاتی طرح، عدم احداث جاده جایگزین مسیر سقز-مریوان، برخی ساخت و سازها، عدم تمایل سرمایه گذاران بخش های غیردولتی و خارجی برای سرمایه گذاری در این طرح و ... اعلام شده است.

ادامه روند فعلی ضعیف ساخت این پروژه موجب هدر رفتن فرصت ها و سرمایه های موجود و مانعی در برابر توسعه منطقه خواهد بود، لذا باید با تصمیمات قاطع و فوری همچون حل مشکل واگذاری زمین برای ساخت آن، به این پروژه مهم جانی تازه ببخشند، در یک کلام فرودگاه سقز کلید توسعه منطقه با جمعیتی حدود 2 میلیون نفر است، اهتمام به این مساله، اهتمام و اهمیت به توسعه و پیشرفت منطقه است.

حوزه راه: تسریع در عملیات و اتمام 2 قطعه کریدور شمال غرب به جنوب در محدوده شهرستان سقز(مسیر سقز-بوکان و محدوده ایرانخواه-زرینه)، شروع عملیات و تسریع در ایجاد آزادراه سقز-بانه بعنوان پروژه ای اقتصادی و اکوتوریستی، اتمام اسفالت مسیر سقز- مریوان، اتمام کنارگذر سقز-بوکان، احداث زیرگذر مسیر آرامستان آیچی، اختصاص اعتبارات ویژه جهت اسفالت و بهسازی راه های روستایی سقز از دیگر مطالبات به حق مردم کوردستان است.

مسکن مهر: تسریع در اتمام و رسیدگی به مشکلات مسکن مهر کوهدشت و ایجاد زیرساخت های خدماتی و رفاهی و آموزشی در مجتمع های شهرک دانشگاه و جاقل، امری ضروریست.

ضرورت های تسریع در ساخت بیمارستان جدید سقز
سقز با توجه به این‌که بیش از 240 هزار نفر جمعیت دارد و پل ارتباطی چند شهر در استان های کوردستان و آذربایجان غربی است، لذا نیاز به توسعه امکانات بهداشتی و درمانی ویژه را دارد و بیمارستان های موجود پاسخگوی این نیازها نیست
برای همین نیاز به ایجاد امکانات تخصصی بهداشتی و درمانی برای جلوگیری و کاهش مراجعه بیماران به سایر شهرستان‌ها چون تهران، سنندج، تبریز و ارومیه دارد. تحقق این مساله از خواسته‌های بحق مردم این منطقه است.

از چند سال پیش ساخت بیمارستان 260 تختخوابی تخصصی و فوق تخصصی سقز در دستور کار قرار گرفته است و ضرورت تسریع در اجرای این پروژه امری ضروری است و ضمن تامین نیازهای درمانی مردم، در توسعه مقوله توریست درمانی موثر خواهد بود.

 

منبع: خبر آنلاین

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.