| کد خبر: 119999 |

اشتغالزایی با پول ایرانی در چین و کره جنوبی

تین‌نیوز| وبلاگ سعید لیلاز- در 8 سال زعامت دولت گذشته با توجه به افزایش قیمت دلار، سرمایه‌گذاری در اقتصاد واقعی وجود نداشت که دولت نیز در به وجود آمدن حباب این سرمایه‌گذاری‌های سرگردان خانگی بی‌تاثیر نبوده است.

در این دوره تا بخش خصوصی قصد سرمایه‌گذاری می‌کرد دولت با استفاده از دلارهای نفتی به واردات بی‌رویه می‌پرداخت که به قول آقای روحانی با سرمایه ایرانی کار ایجاد می‌شد اما در چین و کره جنوبی». 

به اقتصاد صنعتی و کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان، اقتصاد واقعی گفته می‌شود.

اولا در اقتصاد واقعی فضای عمومی کسب و کار در حد فاصل سال‌های 84 تا92 بسیار وخیم بوده، دوم اینکه دولت وقت خودش به سرکوب این فضا از طریق واردات بی‌حساب و کتاب دامن می‌زد و سومین دلیل پایین بودن قیمت دلار در برابر افزایش منظم نرخ تورم، تولید داخلی را در نظر سرمایه‌گذارها ذلیل و بی‌اعتبار کرده بود. به همین دلیل، سرمایه‌ها یک زمانی به سمت سکه و یک زمان به سمت دلار و یک زمان هم به سمت مسکن می‌رفت.»
 
سرکوب تولید با دلارهای نفتی

فضای عمومی کسب کار در حال شکل‌گیری است به گونه‌یی که مردم اعتمادشان به دولت کاملا درحال احیا شدن است و دلار هم در حدی افزایش پیدا کرده که تولید در داخل صرف می‌کند. در مجموع همه اینها کمک خواهدکرد سرمایه‌های سرگردان نه تنها به بخش مسکن حرکت کنند بلکه راهی را برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و کشاورزی هم مهیا می‌کند.

در ایران، بورس ظرفیت جذب سرمایه‌اش خیلی زیاد نیست. در مورد خاصیت و ظرفیت جذب سرمایه توسط بورس نباید اغراق کرد ضمن اینکه سروصداهایی که سرمایه‌گذاری در بورس ایجاد کرده است، مقداری ناشی از سفته بازی‌های موجود در بازار بورس است که ممکن است پس از ثبات نسبی نرخ ارز جذابیت خود را از دست بدهد.

 صنایع خرد بهره‌ای از افزایش نقدینگی نبرده‌اند
 قطعا دولت باید منابع بیشتری را برای رشد در حوزه صنایع خرد و متوسط در نظر بگیرد اما آنچه از سوی دولت اتفاق افتاده در این راستا نبوده است. بخشی از نقدینگی مربوط به مردم است؛ بر همین مبنا جامعه منتظر است تا با توجه به شرایط آینده تصمیم بگیرد نقدینگی خود را در چه بخشی سرمایه‌گذاری کند.

فرصت سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی محدود است طی 2سال گذشته انتظار می‌رفت، سرمایه‌ها و نقدینگی موجود در کشور به سمت بورس بازگشت داشته باشد اما این انتظار با گذشت زمان رنگ باخت و امیدواری‌ها کمتر شد زیرا چشم‌انداز روشنی در مقابل اقتصاد کشور  قرار ندارد.

به خاطر نداشتن سیاست تهاجمی، چشم‌اندازی برای سرمایه‌گذاری شکل نگرفته است. به همین دلیل جمع‌آوری منابع سرگردان مردم و هدایت این منابع به سمت سرمایه‌گذاری صورت  نگرفته است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.