| کد خبر: 161075 |

با امضای یک موافقت‌نامه کلید خورد

◄ فاز دوم همکاری ژاپنی‌ها با شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا

مراسم امضای مبادله نامه ایران _ژاپن و موافقت نامه پروژه تامین تجهیزات اندازه‌گبری و تجزیه و تحلیل الاینده‌های‌های تهران با حضور سفیر زاپن و جمع زیادی از اصحاب رسانه برگزار شد.

تین نیوز

مراسم امضای مبادله نامه ایران-ژاپن  و موافقت‌نامه پروژه تامین تجهیزات اندازه‌گبری و تجزیه و تحلیل الاینده‌های‌های تهران با حضور  سفیر زاپن و جمع زیادی از اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن اشاره به پیشینه همکاری جائیکا با ایران، اظهار کرد: این موافقت در راستای فاز دوم تفاهم‌نامه‌ای است که در سال ۲۰۱۷ منعقد شد.

پورسید اقایی در ادامه سخنان خود، با بیان این که از شرکت کنترل کیفیت های تهران به منظور همکاری بین‌المللی بیشتری حمایت کامل صورت می‌گیرد، افزود: وزرات امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه و شورای اسلامی شهر تهران همراه خوبی را با این سازمان در برقراری این ارتباط داشته‌اند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به تدوین اولین برنامه مقابله با آلودگی هوا در تهران افزود: براساس این برنامه اولین طرح کلان کاهش آلودگی هوای تهران تدوین شد که نتیجه این کار تاثیرگذاری برای حذف سرب از بنزین و افزایش سطح استاندارد مربوط به آلاینده‌ها در ناوگان سبک حمل‌ونقل شهری بود. 

وی با بیان این‌که «براساس این طرح ناوگان به حداقل سطح یورو 2 رسید»، ابراز داشت: در ادامه این طرح اگزوزها به کاتالیز مجهز شد که در نتیجه سطح سرب و مونوکسیدکربن در هوای تهران به سطح سالم رسید. 

پورسیدآقایی با بیان اینکه باتوجه به تجارب موفق گذشته شهرداری تهران دو پروژه مهم میان جائیکا و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برای تحقیق درباره جزئیات آلودگی هوای تهران آغاز شده است، تصریح کرد: اولین پروژه در قالب پروژه همکاری‌های فنی 4 ساله است که در سپتامبر سال 2017 آغاز شد و پروژه دوم نیز شامل پروژه کمک‌های تحقیقاتی است که براساس آن شهرداری تهران می‌تواند، ظرفیت‌های خود را در زمینه تقلیل، آزمایش، بررسی و هم‌چنین شناسایی منابع آلایندگی هوا افزایش دهد.

معاون شهردار تهران در  امور حمل‌ونقل و ترافیک، با تاکید بر این مطلب که در پایان این پروژه اولین و بزرگ ترین آزمایشگاه موتور دیزل و تقلیل آلودگی هوا ایجاد خواهد شد، افزود: یکی از مهم‌ترین وجوه همکاری جائیکا این است که این دو پروژه به صورت موازی اجرا خواهد شد که مستلزم سطح بالای همکاری و تعامل میان طرف ایران و ژاپن است و شهرداری تهران از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اختیارات کامل خود حمایت  خواهد کرد تا هر گونه اقدام لازم را در این باره به انجام برساند تا این پروژه با موفقیت کامل همراه شود.

پورسید آقائی با تاکید بر این مطلب که این پروژه‌ها نیازمند سطح بالای همکاری میان ایران و ژاپن است، گفت: در پایان این پروژه اولین و بزرگ‌ترین کارگاه تقلیل آلودگی هوا در تهران افتتاح می‌شود، از کمک و همکاری سفارت ژاپن در ایران، دفتر جائیکا در تهران و ژاپن و تمامی دست‌اندرکاران که طی دو سال گذشته برای اجرای این رویداد تلاش کرده‌اند، تشکر می‌کنم.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران ،خاطر نشان کرد: برای استمرار این کار بهترین‌ها را آرزو می‌رود و  این پروژه شروع اقداماتی برای حل کامل آلودگی هوا باشد.

در ادامه این نشست هیرویاسو کوبایاشی، سفیر ژاپن کشورمان اظهار کرد: مایل هستم از سوی دولت ژاپن خرسندی خود را از شرکت در مراسم امضای موافقت‌نامه کمک بلاعوض به پروژه تامین تجهیزات اندازه‌گیری و تقلیل آلودگی هوای تهران اعلام کنم. 

وی در ادامه با بیان این‌که «افتخار بزرگی است که این مبادله‌نامه را از سوی دولت ژاپن امضا می‌شود»، گفت: از زمان شروع دولت آقای روحانی در سال 2013 این دولت سیاست‌گذاری‌های زیست محیطی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است و به همین ترتیب دولت ژاپن با درک اهمیت محیط‌زیست در ایران پروژه‌های گوناگونی را در زمینه مدیریت منابع آب، مقابله با گرم شدن کره زمین و مدیریت تالاب به اجرا درآورده است.

کوبایاشی با تاکید بر ضرورت کاستن از میزان آلودگی هوا در جهان، گفت: یکی از پروژه‌هایی که توسط دولت ژاپن حمایت مالی شده است، برنامه احیای دریاچه ارومیه بوده که نمونه بارزی از همکاری میان دو کشور ایران و ژاپن است. 

سفیر ژاپن در ادامه  یادآورشد:: با عنایت به موارد فوق دولت ژاپن متعاقب درخواست دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت مبلغ 12.242 میلیارد ین ژاپن معادل 11.3 میلیون دلار آمریکا را در ماه مارس سال 2017 به شهرداری تهران برای پروژه تامین تجهیزات اندازه گیری  اهدا کند و این پروژه پنجمین پروژه کمک بلاعوض دولت ژاپن از زمان انعقاد برجام در ماه ژانویه 2016 تاکنون بوده است. 

وی با بیان این مطلب که «این پروژه تجهیزات لازم را برای اندازه‌گیری دقیق گاز اگزوز و تجزیه و تقلیل شیمیایی ذرات دیزلی فراهم می‌کند»، افزود: صمیمانه امیدوارم که همزمان با اجرای پروژه همکاری «جائیکا» تحت عنوان ظرفیت‌سازی برای کنترل آلودگی هوای تهران که در سال 2013 آغاز شده است، این همکاری به تحکیم اقداماتی برای کنترل آلودگی هوای تهران و همچنین حفاظت از محیط زیست در ایران کمک کند.

کوبایاشی  تصریح کرد: بر اساس این قرارداد دولت ژاپن بالغ بر 11.3 میلیون دلار به شهرداری تهران به منظور تامین تجهیزات اندازه گیری و تجزیه تحلیل آلاینده‌های هوای تهران کمک خواهد کرد این در حالیست که پیش از این و در سپتامبر 2017 نیز بالغ بر 7.5 میلیون دلار نیز به منظور مطالعه و شناسایی دقیق منابع آلاینده هوای تهران کمک شده است.

همکاری محققان ایرانی و ژاپنی در 4 سال آینده

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران نیز، گفت: طبق برنامه ظرف 4 سال آینده جائیکا با محلی که در اختیار آنها قرارداده خواهد شد، با همکاری محققان ایرانی و ژاپنی به تحقیق در خصوص علل وجود ذرات ریز در هوای تهران خواهند پرداخت.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس 0 0

    لابد خودشون(خودمون) اين توانائی و سواد تحقيق يا نيروی مستعد را نداشتند ، خداوند متعال برکت بدهد.