| کد خبر: 161215 |

واردات «ریل» فعلاً اجتناب‌ناپذیر است

کشور سالانه به 75 هزار تن ریل برای احداث خطوط جدید نیاز دارد که با توجه به برخی محدودیت‌ها تأمین این میزان از تولیدات داخلی میسر نیست.

تین نیوز

استفاده مناسب از ظرفیت های موجود و افزایش بهره وری، کلید رشد صنایع مختلف کشور است. با این تعریف، هرچه شرکت های مختلف تولیدی به افزایش بهره وری در مجموعه خود توجه بیشتری نشان دهند، نتیجه بهتری از نظر رشد آن صنعت خواهند گرفت.

به گزارش تین نیوز، یکی از اصلی ترین راه های افزایش بهره وری در صنعت ریلی، تلاش برای تولید ریل در داخل کشور است، زیرا ورود این محصول، هزینه های بالایی بر دوش کشور گذاشته است.

به زعم کارشناسان صنعت، مشکل واردات ریل فقط استفاده نکردن از ظرفیت ساخت آن در داخل کشور نیست، بلکه کیفیت نه چندان بالای ریل های وارداتی که منجر به افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری می شود و نوعاً هم از چین و هند وارد می شوند، مزید بر علت است. عبدالکریم حسین زاده، عضو کمیسیون عمران مجلس در اینباره با تاکید بر اینکه تولید ریل در کشور کفاف نیاز آن را نمی دهد، گفت: با واردات ریل در برهه ای از زمان تا رسیدن میزان تولید داخل به خودکفایی می توانیم منابع درآمدزایی برای کشور ایجاد کنیم.

به گزارش تین نیوز، حسین زاده با تاکید بر ضرورت توسعه حمل ونقل ریلی در کشور گفت: کشور سالانه به 75 هزار تن ریل برای احداث خطوط جدید نیاز دارد که با توجه به برخی محدودیت ها تأمین این میزان از تولیدات داخلی میسر نیست.

عضو کمیسیون عمران مجلس ، با انتقاد از اینکه حمل ونقل ریلی در کشور از برنامه توسعه پنج ساله پنجم و پنج ساله ششم که شروع شده بسیار عقب است، افزود: تحقق پذیری ما در حوزه توسعه خطوط ریلی برای اتصال به کریدورهای بین المللی دور از ذهن بوده و تحقق این موضوع از برنامه های بالادستی عقب است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ادامه روند فعلی و بی توجهی به توسعه حمل ونقل ریلی ما را از مزیت های نسبی این صنعت که می تواند منبع درآمدزایی بسیار بالایی برای کشور باشد دور می کند، گفت: برای پیشبرد اهداف کشور در توسعه خطوط ریلی و اتصال هر چه سریع تر به کریدورهای بین المللی باید برنامه ریزی منسجم همراه با بودجه کافی برای تکمیل خطوط در نظر گرفته شود.

حسین زاده با تاکید بر اینکه حمل ونقل ریلی در حال حاضر ایمن ترین، پاک ترین و ارزان ترین نوع حمل ونقل است، تصریح کرد: بی توجهی به حمل ونقل ریلی باعث شده که در اختیار خیل عظیمی از شهروندان ما قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه باید توسعه حمل ونقل ریلی و اتصال به کریدورهای بین المللی باید در اولویت کارها قرار بگیرد، گفت: شاید برای بهبود وضعیت حمل ونقل ریلی مجبور به خرید از خارج از کشور باشیم در این صورت باید مزیت نسبی واردات به نسبت تولید داخل را بسنجیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با واردات ریل در برهه ای از زمان تا رسیدن میزان تولید داخل به خودکفایی می توانیم منابع درآمدزایی برای کشور ایجاد کنیم، زیرا در غیر این صورت باید منتظر تولید داخل باشیم که این خود معطلی صنعت حمل ونقل ریلی را در پی دارد.

حسین زاده همچنین با اشاره به اینکه ظرفیت تولید ریل در داخل به اندازه نیاز نیست، گفت: در حال حاضر هر چه در انتظار بالا بردن ظرفیت های تولید برای پوشش دهی نیاز داخل به ریل باشیم در اصل توسعه حمل ونقل ریلی و درون سرزمینی کشورمان را پشت خط نگه داشته و معطل کرده ایم.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.