| کد خبر: 29623 |

ترافیک و آلودگی کشنده هوا

تین نیوز |  آلودگی هوا یکی از عوارض وجود ترافیک و انبوه ترددهاست. براساس تحقیقات و مطالعات جهانی، آلاینده‌های موجود در هوا اعم از آلاینده‌های صنعتی و ذرات معلق و گردو غبار و همچنین ترکیبی از آنان اثرات مخرب و جبران ناپذیری بر روی سلامتی مردم به ویژه بر کودکان، زنان باردار و سالمندان دارد.

این آلاینده‌های موجوددر هوا باعث ابتلاء و شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی، نارسایی ریوی و افزایش ابتلا به سرطان می‌شود. در حالی که هنوز آماری مبنی بر تعداد کشته شدگان بر اثر آلودگی هوا نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان نیز در دست نیست. حتی اگر آماری در این زمینه اعلام و منتشر شود آمار درست و قابل استنادی نیست زیرا واقعا به درستی نمی‌توان گفت که چند نفر بر اثر آلودگی هوا جان خودرا از دست داده اند. انجام تحقیقات برای کشف این موضوع بسیار دشوار است زیرا امروزه عوامل بسیاری از جمله تغذیه نامناسب، عدم تحریک کافی بر افزایش مرگ تاثیرگذار بوده است.

اعلام آمار مرگ مردم بر اثر آلودگی هوا نیاز به 10 تا15 سال تحقیق و مطالعه میدانی دارد و باید سایر عوامل محیطی اثرگذار بر سلامتی افراد مرد بررسی قرار گیرد که متاسفانه به دلیل بودجه و نیروی انسانی بسیار بالا هنوز در ایران و بسیاری از کشورها و حتی آمریکا و اروپا تحقیقاتی در این زمینه صورت نگرفته است. در سال‌های اخیر در بسیاری از کلانشهرهای دنیا از جمله شیکاگو مشکلات آلودگی هوا براثر وجود ترافیک و تعدد خودروها وجود داشت اما امروز با برنامه ریزی های صورت گرفته در آن کشورها وضعیت هوا به حالت مطلوب و مناسب بازگشته است. به طوری که براساس قانون و دستورالعمل‌های اعلام شده مردم باید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، صنایع موظف به استفاده از فیلتر هوا شدند،‌ صنایع و کارخانجات ملزم به اصلاح موتور خودروها شدند و در نهایت اجرای قوانین به مردم اثبات کرد که استفاده از خودروهای شخصی از لحاظ مالی و مادی خسارت بسیاری بر جای خواهد گذاشت. داشتن یک شهر با هوای پاک و کاهش آلاینده‌ها نیازمند یک عزم و اراده ملی است. همچنین همکاری و مشارکت مجموعه‌ای از سازمان‌ها و نهادهای مسئول در کشور را می‌طلبد بنابراین باید دولت‌، بخش خصوصی و مردم در سطح ملی تصمیمات جدی بگیرند. حل مشکل آلاینده ها و کاهش بروز بیماری‌ها کار یک وزارتخانه و گروه خاص نیست و باید در سطح ملی همه دست به دست یکدیگر دهند. باید برای کاهش اثرات آلودگی هوا و ترافیک در شهرهای بزرگ برنامه‌های متعدد و مهمی از سوی تمامی ارگان‌ها و نهادهای کشور بررسی و تدوین شود زیرا مشکلات آلودگی هوا با اقدامات وزارت بهداشت به تنهایی قابل حل نیست. بیان مکرر وجود آلودگی هوا و آلاینده‌ها در رسانه‌ها و اذهان عمومی و برگزاری جلسات در مورد این مسئله مشکلی را حل نمی‌کند و جلسه و بیان واقعه موجود به تنهایی کافی نیست. تردیدی وجود ندارد که می‌توان با برنامه ریزی درست و دقیق از میزان آلاینده‌ها و آلودگی هوا کاست زیرا شهرهای آلوده تر از تهران نیز در جهان وجود داشتند که با اجرای برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌های موثر آلودگی هوا را کاهش و یا حتی حذف کردند. نهادهای مسئول در این زمینه باید بررسی کنند که اگر نیاز به تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی است هرچه سریعتر در این راستا گام بردارند.
* معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.