| کد خبر: 167425 |

نجفی‌منش:

◄ تخصیص ارز به واردات خودرو منطقی نیست

ارز ۴۲۰۰ تومانی به بعضی از قطعه‌سازان نیز تخصیص‌یافته است اما واقعیت این است که به دلیل تفاوت نرخ ارز تک‌نرخی با نرخ بازار، تقاضا و فشار زیادی برای دریافت این ارز وجود دارد.

تین نیوز

با توجه به تک‌نرخی شدن نرخ ارز و تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی و مواد اولیه، برخی واردکنندگان خودرو از تخصیص داده نشدن ارز دولتی به واردات خودرو گله‌مند هستند و می‌گویند این کار دولت موجب افزایش قیمت خودروهای وارداتی و کاهش رقابت در بازار می‌شود.

اما محمدرضا نجفی‌منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با تأیید این عمل دولت می‌گوید: در شرایط محدودیت‌های ارزی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات محصولی همچون خودرو که در دسته کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید جا نمی‌گیرد، غیرمنطقی است.

نجفی‌منش بابیان این‌که واردات کالاهایی غیر از دارو، کالای اساسی و مواد اولیه باید از محل ارز حاصل از صادرات بخش‌خصوصی و به نرخ توافقی بازار صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در واقع منطقی نیست که دولت ارزی که از محل صادرات نفت و پتروشیمی به دست می‌آورد را به واردات کالاهای غیراساسی اختصاص دهد.

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی ادامه داد: بخش‌خصوصی همواره درخواست تک‌نرخی کردن ارز باقیمت بازار را داشت، اما اتفاقی که هم‌اکنون افتاده این است که قیمت تعیین‌شده برای ارز تک‌نرخی، پایین‌تر از نرخ بازار است و به همین دلیل فشار برای دریافت آن از سوی تمام واردکنندگان زیاد شده و دولت از پس این‌همه تقاضا برنمی‌آید.

او با بیان این‌که خیلی از قطعه‌سازان اعلام کرده‌اند که هنوز موفق به دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی نشده‌اند، تصریح کرد: در شرایطی که واحدهای صنعتی نیازمند ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ادامه تولید هستند تخصیص این ارز به واردات کالاهایی همچون خودرو نادرست است.

نجفی‌منش ادامه داد: البته ارز ۴۲۰۰ تومانی به بعضی از قطعه‌سازان نیز تخصیص‌یافته است اما واقعیت این است که به دلیل تفاوت نرخ ارز تک‌نرخی با نرخ بازار، تقاضا و فشار زیادی برای دریافت این ارز وجود دارد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، او تأکید کرد: در این شرایط راهکار ما این است که دولت ارز حاصل از صادرات نفت و پتروشیمی را به همان قیمت ۴۲۰۰ تومان تنها به کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید اختصاص دهد و بقیه کالاها با نرخ ارز توافقی بازار وارد شوند.

در پی افزایش چشمگیر نرخ ارز در بازار در اقدامی مناسب، دولت اقدام به تک‌نرخی کردن ارز در بازار کرد. این اقدام دولت باوجود همه مزایا باعث مشکلاتی در بازار، گردشگری و صنعت شد.

بااین‌حال دولت به‌مرور در حال کاهش مشکلات مربوط به ارز است و درحال‌حاضر ارز موردنیاز واردات دارو و بسیاری از اقلام اساسی تأمین‌شده است.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.