| کد خبر: 157383 |

◄ مالیات بر ارزش افزوده گردشگران اصلاح می‌شود

معاون رئیس‌جمهور از مذاکره با سازمان امور مالیاتی برای اصلاح و هدفمند شدن قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در بخش گردشگری خبر داد.

تین نیوز

معاون رئیس‌جمهور از مذاکره با سازمان امور مالیاتی برای اصلاح و هدفمند شدن قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در بخش گردشگری خبر داد.

«مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که مصرف‌کننده یا خریدار آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. این قانون از سال ۱۳۸۷ پس از تصویب در مجلس، به‌صورت آزمایشی برای ۵ سال به اجرا گذاشته شد، اما از سال ۹۳ مستمر و با افزایش سالانه همراه شد که این مالیات مشمول تمام خدمات و کالاها می‌شود.

از زمان اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، به خاطر بار هزینه‌ای که به مصرف‌کننده تحمیل می‌شود و نرخ تمام‌شده خدمات را گران‌تر می‌کند، انتقادهای زیادی واردشده است. صاحبان بخش‌های خدماتی گردشگری ازجمله معترضان جدی این قانون هستند، چراکه نرخ خدمات را برای مصرف‌کننده بیشتر و سفر را گران‌تر کرده است.

 به گفته صاحبان این صنعت، در ایران مسافری که مثلاً می‌خواهد با تور به مشهد برود، چهار مرتبه باید مالیات بر ارزش‌افزوده بپردازد؛ یک‌بار به هتل، به شرکت هواپیمایی و رستوران و درنهایت به آژانس توریستی به خاطر توری که تنظیم کرده و به فروش رسانده است.

با آنکه بارها صاحبان بخش‌های خدماتی گردشگری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درخواست کرده‌اند تجدیدنظری در اجرای این قانون در بخش گردشگری صورت گیرد، اما علی‌اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، صراحتاً اعلام کرده: مالیات بر ارزش‌افزوده قانون حاکم بر کشور است و چیزی نیست که آن را از گردشگری بتوان حذف کرد.

بااین‌حال او قبلاً در دیدار با نمایندگان مجلس، اختصاص درصدی از مالیات بر ارزش‌افزوده در بودجه سال ۹۷ را برای مرمت و احیای بناهای تاریخی ثبت‌شده و توسعه گردشگری خواستار شده بود.

معاون رئیس‌جمهور همچنین درباره مذاکراتی به‌تازگی که با سازمان امور مالیاتی داشته‌اند، توضیح داد: مالیات بر ارزش‌افزوده را که نمی‌توان حذف کرد، اما معاون گردشگری با سازمان امور مالیاتی نشست‌های خوبی داشته مبنی بر اینکه اگر قرار است از این بخش کمکی شود، در بخش تورهای ورودی باشد، چراکه درگذشته اگر حمایتی وجود داشت، هدفمند نبود و به توسعه گردشگری کمکی نمی‌شد، برای همین این طرح با سازمان امور مالیاتی پیش می‌رود تا مالیات‌ها در گردشگری هدفمند شود.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مالیات بر ارزش‌افزوده از صنعت گردشگری حذف شود؟ اظهار کرد: باید ببینیم توافق‌ها با سازمان امور مالیاتی به کجا می‌رسد. اگر این مالیات را از گردشگری حذف کنند که ما خوشحال می‌شویم.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، مونسان افزود: مهم این است اگر حمایتی قرار است صورت گیرد، به بخش تورهای ورودی باشد تا گردشگران بیشتری به کشور جذب شوند.

اما محمد محب خدایی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، درباره نتیجه رایزنی با سازمان امور مالیاتی تا این مرحله خبر تازه‌ای داد و گفت: طبق قانون، کالاهای صادراتی غیرنفتی از پرداخت این مالیات، معاف‌اند. ما نیز باید اثبات کنیم گردشگری، صادرات معکوس است و اگر پولی از طریق ارزآوری انجام می‌شود، یعنی صادرات صورت گرفته، بنابراین باید مشمول این قانون شود.

محب خدایی اظهار کرد: ما هنوز در مرحله کارشناسی موضوع هستیم، مهم این است که قانون معافیت مالیاتی کالاهای صادراتی غیرنفتی را در گردشگری نیز به نتیجه برسانیم.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.