| کد خبر: 157352 |

◄ ۶ گروه خاص در سال آینده همچنان یارانه می‌گیرند

درحالی‌که طرح قطع یارانه بیش از ۳۰ میلیون نفر در سال آینده انتقاداتی را علیه دولت شکل داده است، آخرین اخبار رسیده حکایت از آن دارد که یارانه ۶ گروه خاص در سال آینده همچنان برقرار می‌ماند.

تین نیوز

درحالی‌که طرح قطع یارانه بیش از ۳۰ میلیون نفر در سال آینده انتقاداتی را علیه دولت شکل داده است، آخرین اخبار رسیده حکایت از آن دارد که یارانه ۶ گروه خاص در سال آینده همچنان برقرار می‌ماند.

نتیجه آخرین نشست‌ها در سازمان برنامه‌وبودجه حکایت از آن دارد که در پروسه قطع یارانه‌های فراگیر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، سال آینده یارانه کسانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی قرار دارند، برقرار مانده در این پروسه افزایشی را نیز تجربه خواهد کرد. درعین‌حال مقرر است یارانه بازنشستگانی و مستمری‌بگیرانی که تا سقف دو میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند نیز همچنان برقرار باقی بماند.

تصمیمات اتخاذشده دلالت بر آن دارد که یارانه روستاییان و عشایر و همچنین زنان سرپرست خانوار نیز قطع نشده و همچنان هرماه از سوی دولت به حسابشان واریز شود. گروه‌های نیازمند تحت پوشش تأمین اجتماعی نیز در زمره یارانه بگیران باقی می‌مانند. کارگران ساختمانی رانندگان برون‌شهری، قالیبافان، صیادان و ۲۵۰ هزار نفر طلبه و خادمان مساجد و باربران به گفته جعفر زاده ایمن‌آبادی، نماینده مجلس در سال آینده جزو گروه‌های نیازمند تحت پوشش تأمین اجتماعی بوده و مشمول دریافت یارانه خواهند بود. به‌این‌ترتیب می‌توان جمعیت هدف تعیین‌شده برای قطع یارانه‌ها را طبقه متوسط شهری و کسانی دانست که از حقوق و دستمزد ماهانه برخوردار بوده و قادر به اداره زندگی خود هستند.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در تازه‌ترین اظهارات خود تأکید کرده است که جمعیتی بین ۹ تا ۱۰ میلیون ایرانی در بدترین شرایط زندگی می‌کنند. به‌این‌ترتیب می‌توان اطمینان داشت که یارانه این افراد در سال آینده قطع نشده و قطع یارانه غیر نیازمندان این امکان را برای دولت ایجاد می‌کند که به فراخور جمعیت هدف، حتی نسبت به افزایش یارانه این دسته از افراد اقدام کند.

قانون هدفمندی یارانه‌ها در بیست و هشتم آذرماه سال ۱۳۸۹ به اجرا درآمد. بر اساس این قانون مقرر شد بخشی از درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در قالب یارانه نقدی به مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت‌شده و بخش دیگری از این درآمد نیز در قالب یارانه به بخش تولید و سلامت پرداخت شود اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعیین مبلغی نامناسب برای پرداخت به خانوارها به‌صورت نقدی مانع از اجرایی شدن بخش‌های دیگر قانون شد.

یارانه

 به‌این‌ترتیب می‌توان قانون هدفمندی یارانه‌ها را در پرداخت نقدی یارانه به خانوارهای ایرانی خلاصه کرد، در حالی‌ که مقرر بود این قانون رقابتی شدن اقتصاد و بهبود زیرساخت‌ها در حوزه تولید و سلامت را رقم بزند.

 این قانون هرچند برای دوره‌ای ۵ ساله تصویب شد اما در حال حاضر هفت سال از اجرای آن می‌گذرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت تداوم شرایط کنونی هدررفت وسیعی از سرمایه که تاکنون رقم خورده است تداوم خواهد یافت.

مخالفت اجتماعی با عدم قطع یارانه‌ها در حالی است که بحران اصلی اقتصاد ایران بیکاری در وهله اول و تورم در مرحله دوم است و تداوم پرداخت یارانه بی‌تردید، رفع مشکلات در هر دو بخش را ناممکن خواهد کرد.

اقتصاد ایران در شرایطی تحت‌فشار شدید ناشی از تداوم پرداخت یارانه قرار دارد که بررسی‌ها نشان می‌دهد مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، باقیمت‌های کنونی و رشد تورم در این دوره هفت‌ساله برای خانوارها نیز چندان کارایی نداشته و این تجربه در هیچ نقطه‌ای از جهان به‌صورت فراگیر و بی‌وقفه نیز آزموده نشده است. به‌این‌ترتیب ایران را می‌توان اولین کشوری دانست که به‌صورت فراگیر و بدون پالایش برخورداران و نیازمندان نسبت به پرداخت یارانه نقدی به اتباع خود اقدام کرده است.

به گزارش تین‎‌نیوز به نقل از ایلنا، نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه نیز در خصوص سازوکار قطع یارانه‌ها در سال آینده گفته است: «یارانه را باید به کسانی که نیازمند هستند، بدهیم و یا استحقاق آن رادارند. دو روش برای این موضوع وجود دارد، اول آنکه حساب ۸۰ میلیون نفر سرکشی کنیم و همین دعواهای کنونی پیش می‌آید که نهایتاً ۳ تا ۴ میلیون حذف شدند. روش دوم اینکه پول را به کسانی که می‌شناسیم و تحت پوشش هستند، بدهیم که برخی سازمان‌های حمایتی و برخی را بیمه‌های تأمین اجتماعی و یا شاید گروهی از مردم باشند که جزو هیچ‌کدام نیستند که پس از اعلام و بررسی آن‌ها یارانه‌شان پرداخت می‌شود. سال ۹۷ به کسانی که می‌شناسیم و نمی‌شناسیم و بعداً اعلام می‌کنند و آن‌هایی که تحت پوشش‌ نهادها هستند،‌ یارانه پرداخت می‌کنیم.»

در قانون بودجه سال آینده پیش‌بینی‌شده است دولت تا مبلغ ۳۷ هزار میلیارد تومان را برای هزینه کرد جهت پرداخت یارانه نقدی و غیر نقدی خانوارها اختصاص دهد. در این قالب ۲۳ هزار میلیارد تومان بابت یارانه نقدی خانوارها پیش‌بینی‌شده که این مبلغ کفاف یارانه نزدیک به ۴۲ میلیون ایرانی را خواهد داد. این اعتبار در بودجه سال جاری برابر با ۴۸ هزار میلیارد تومان بود.

 

منبع: خبرگزاری ایلنا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.