| کد خبر: 71526 |

طراحی هواپیمای سبک و فوق سبک معطل اختصاص اعتبارات

تین نیوز | رییس پژوهشگاه هوافضای ایران طراحی هواپیمای سبک و فوق سبک و اعزام انسان به فضا را از برنامه‎‌های این پژوهشگاه دانست.


 دکتر فتح‌الله امی با بیان این که دو پروژه در حوزه هوافضا در دستور کار این پژوهشگاه قرار دارد، افزود: یکی از این پروژه‌ها اعزام انسان به فضا در زیر مدار است که در صورت تامین اعتبارات آمادگی لازم برای اجرای این طرح وجود دارد.

وی طراحی و ساخت هواپیمای سبک و فوق سبک را از دیگر برنامه‌های تحقیقاتی پژوهشگاه هوافضا دانست و اظهار داشت: هواپیماهای یک تا ۱۹ نفره در کلاس هواپیماهای سبک و فوق سبک است و طراحی هواپیمای سبک و فوق سبک یک تا ۱۹ نفره در دستور کار این پژوهشگاه قرار دارد.

امی، به ضرورت اجرای این طرح در کشور اشاره کرد و یادآور شد: ایران سرزمین وسیع است و با توجه به کوهستانی بودن و کمبود ظرفیت‌های جاده‌ای کشور، ایجاب می‌کند که به سمت هوانوردی عمومی حرکت کنیم.

وی با بیان این که کشورهای پیشرفته نیز به سمت توسعه هوانوردی عمومی حرکت کرده‌اند، خاطر نشان کرد: برای توسعه هوانوردی عمومی نیاز به طراحی و هواپیماهای سبک و فوق سبک داریم.

عقب ماندگی کشور از سند هوافضا
رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به اهداف سند هوافضا کشور یادآور شد: بر اساس این سند تا سال ۱۴۰۴ ایران باید ماهواره ۵۰۰ کیلویی خود را در مدار ژئو (۳۶ کیلومتری) قرار دهد.

رییس پژوهشگاه هوافضا،‌ ادامه داد: در حال حاضر اجرای مفاد این سند در وضعیت نگران کننده‌ای قرار دارد؛ چراکه اعتباراتی که برای اجرای پروژ‌ه‌های هوایی و فضایی در نظر گرفته شده بود، تأمین نشده است.

وی با تاکید بر این که ما از اجرای مفاد این سند راهبردی هوافضا عقب مانده‌ایم، ابراز امیدواری کرد که منابعی که برای اجرای این سند اختصاص داده شده است، تامین شود تا اهداف این سند راهبردی محقق شود.

امی، به بخش‌های مهم این سند اشاره کرد و یادآور شد: فصل پنجم این سند به توسعه فناوری‌های فضایی اشاره کرده و صراحتا ذکر شده است که علاوه بر آن که باید به مدار زمین آهنگ وارد شویم،‌ باید اقدام به اعزام انسان به زیر مدار کنیم.

وی، به بخش دیگر این سند اشاره کرد و گفت: در این سند همچنین در خصوص فعالیت در زمینه فناوری‌های هوایی و طراحی جت ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفره مسافربری تاکید شده است.

امی با تاکید بر این که در همه این زمینه‌ها عقب ماندگی داریم،‌اظهار داشت: در صورت عدم تامین اعتبارات مورد نیاز اهداف این سند تا ۱۴۰۴ محقق نخواهد شد.

اعتبارات مورد انتطار برای تحقق اهداف تا ۱۴۰۴
رییس پژوهشگاه هوافضا در خصوص اختصاص اعتبارات مورد نیاز برای تحقق اهداف چشم انداز در بخش هوا فضا، توضیح داد: تحقق این دو بند نیاز به اجرای ده‌ها پروژه تحقیقاتی است که برای اختصاص اعتبارات باید به صورت جداگانه به آنها توجه شود.

وی اعزام انسان به زیر مدار را نیازمند انجام مراحل مختلف است، خاطرنشان کرد: قبل از اعزام انسان باید تست‌های آزمایشی مختلفی بر روی کپسول حامل موجود زنده و سایر زیر سامانه‌ها انجام شود.
امی اضافه کرد: برای پرتاب موجود زنده به زیر مدار حداقل به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

تغییر ماموریت‌های پژوهشگاه هوافضا
وی در خصوص ماموریت‌های پژوهشگاه هوافضا اشاره کرد و گفت: طراحی و ساخت ماهواره‌ها در سازمان فضایی که زیر نظر وزارت ارتباطات قرار دارد، اجرایی می‌شود و در این پژوهشگاه برنامه‌های ساخت ماهواره اجرایی نخواهد شد.
امی در عین حال یادآور شد: پروژ‌ه‌های مربوط به اعزام انسان به فضا جز ماموریت‌ها و برنامه‌های این پژوهشگاه است.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.