| کد خبر: 648 |

راه ‏اندازی رشته‏ های دریایی جدید در دانشگاه آزاد

تین نیوز | معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی کشورگفت: تنوع زیستی و ذخایر خلیج فارس به دلیل استفاده نادرست از منابع عظیم آن در معرض تهدید است.
 
دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی امروز در دومین همایش بین المللی خلیح فارس در بوشهر افزود: خلیج فارس و سرزمین‏های پیرامون آن مملو از ذخایر بزرگ نفت و گاز و تنوع زیستی است که پژوهشگران باید با کارهای علمی تهدیدهای این بخش را به فرصت تبدیل کنند.
 
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تبادل اندیشه یکی از اهداف همایش‏های علمی است باید تدبیری اتخاذ شود تا این همایش افق نوینی برای پژوهشگران در قالب یافته و راه حل برنامه عملیاتی ارایه کند.
 
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اضافه کرد: چالش‏هایی که در زمینه خلیج فارس وجود دارد فرصتی است برای اندیشمندان که توانمندی خود را به عنوان یک فرصت برای دستگاه‏های اجرایی ارایه کنند.
 
واشقانی فراهانی گفت: تحقیقات پژوهشگران در زمینه خلیج فارس نیز فرصتی برای دستگاه‏های اجرایی است تا از رهگذر نتایج پژوهش‏ها مشکلات فراروی این بخش را برطرف کنند.
 
وی افزود: ورود به عرصه آموزشی و پژوهشی جدید در مورد خلیج فارس از جمله انرژی، تکنولوژی دریا و ترابری دریایی از فرصت‏های فراروی مراکز آموزشی در قالب راه‏اندازی رشته‏های مرتبط با این قابلیت است .
 
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: هم اینک موضوع آب از چالش‏هایی است که به عقیده صاحبنظران از بحث انرژی نیز چالش برانگیز تر است.
 
واشقانی فراهانی گفت: وجود منبع عظیم آب خلیج فارس فرصت مغتنمی است که پژوهشگران برای برطرف کردن نگرانی در مورد آب باید بجد وارد این مبحث شوند.
 
وی افزود: با توجه به تنوع زیستی خلیج فارس این آبراه منبع عظیمی برای استفاده در زمینه تولید دارواست که با رویکرد نوین می توان به این ظرفیت دست یافت.
 
واشقانی فراهانی با اشاره به اینکه «نام خلیج فارس نیز یک چالش است»، یادآورشد: اگر در گذشته غارتگران ذخایر طبیعی این آبراه و ایران اسلامی را از آن خود می دانستند که با پیروزی انقلاب دست آنها از این ثروت قطع شده است؛ امروز یکی از رسالت‏های ما این است که مانع از به یغما بردن هویت ایرانی و فارسی این آبراه شویم.
 
وی گفت: غارتگرانی که در گذشته با دلارهای نفتی آنانی که هویت تاریخی نداشته اند بخواهند نام و هویت تاریخی خلیج فارس را خدشته دار کنند رسالت ما جلوگیری از این دسیسه با شیوه‏های علمی و پژوهشی است.
 
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز در این همایش گفت: خلیج فارس یکی از مراکز اصلی در عرصه‏های سیاسی، تجاری، دینی و فرهنگی است و همواره در رقابت قدرت‏های بزرگ برای استفاده از ظرفیت‏های آن دارای اهمیت بالایی است.
 
دکتر داود یحیایی افزود: قدیمی ترین تمدن‏های حهان و حتی ادیان توحیدی نیز در سرزمین‏های پیرامون خلیج فارس نشو و نمو گرفته است.
 
وی یادآورشد: سه کمیته با بهره گیری از 100 نفر از استادان دانشگاهی و متخصص در حوزه‏های مختلف در قالب سه کمیته تاریخ، فرهنگ و روابط بین الملل، اقتصاد و جامعه شناسی و محیط زیست و منابع طبیعی کار داوری مقالات رسیده به دبیرخانه را انجام دادند.
 
یحیایی اضافه کرد: از مجموع مقالات رسیده به دبیرخانه هیات علمی 46مقاله را برای سخنرانی و 80 مقاله را برای ارایه به شکل پوستر برگزید.
 
این همایش به مدت دو روز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در حال برگزاری است.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.