| کد خبر: 5962 |

زمان آزادسازی نرخ بلیت هواپیما فرا رسید / انتقاد از آزادشدن نرخ سوخت هواپیماهای باری

تین نیوز | دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اعلام اینکه با افزایش بهای سوخت هواپیماهای مسافربری به 500 تومان، اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما ضروری است، گفت: آزادشدن قیمت سوخت هواپیماهای باری به فضای رقابتی شرکت‌های ایرانی در منطقه لطمه می‌زند.
 
حمید غوابش در خصوص مصوبه هیات دولت و افزایش نرخ سوخت هواپیماهای مسافری به 500 تومان، اظهار داشت: نکته مثبتی که در این مصوبه وجود دارد، این است که دولت بین سوخت خودرو و هواپیما تفاوت قائل شده است.
 
وی با بیان اینکه افزایش نرخ سوخت در صورت اجرای ماده 161 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر آزادسازی قیمت بلیت هواپیما منطقی است، گفت: در حال حاضر با افزایش بهای سوخت به 500 تومان که این رقم به علاوه 8 درصد ارزش افزوده به 540 تومان در هر لیتر می‌رسد، آزادسازی نرخ بلیت هواپیما ضروری است.
 
دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اعلام اینکه در حال حاضر متوسط هزینه شرکت‌های هواپیمایی 37 درصد بیش از متوسط درآمدهای آنها است، افزود: اگر دولت همزمان با این افزایش، آزادسازی قیمت بلیت هواپیما را اجرایی کند شاید شرکت‌ها بتوانند هزینه‌ها را پوشش دهند.
 
غوابش با انتقاد از آزادسازی نرخ سوخت هواپیماهای باری، اظهار داشت: با آزادسازی نرخ سوخت هواپیماهای باری هزینه حمل و نقل افزایش پیدا می‌کند و جلوی توسعه صنعت باربری را که از پتانسیل‎های مهم صنعت در کشور است، می‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه در این مصوبه نرخ سوخت هلیکوپترها مشخص نشده است، گفت: صنعت هلیکوپتری بخش مهمی از زیرساخت‌های حمل و نقل را شامل می‌شود، ضمن آنکه بخشی از حمل و نقل در صنایعی مانند نفت از این طریق انجام می‌گیرد، بنابراین بهتر است که دولت در این زمینه هم شفاف‌سازی کند.
 
دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با تاکید بر اینکه خدمات بخش باری تولیدی است و باید مورد حمایت دولت قرار گیرد، بیان کرد: برای خدمات باربری بهتر بود که نرخ سوخت با شیب تندی تعیین نمی‌شد، زیرا خدمات تولیدی و جابجایی بار یکی از جنبه های مهم حمل و نقل هوایی به شمار می‌رود و به فضای رقابتی شرکت‌های ایرانی در منطقه لطمه می زند.
 
غوابش در خصوص تاثیر آزادشدن نرخ سوخت هواپیماهای باری بر نرخ حمل و نقل کالا، اظهار داشت: به هرحال سوخت یک عنصر مهم در شرکت‌های هوایی است و هنوز محاسبه‌ای در این خصوص انجام ندادیم اما حدس می‌زنم که 30 درصد از هزینه شرکت‌های باری به هزینه سوخت اختصاص دارد.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.