| کد خبر: 5868 |

توسعه صنعت توریسم راه برون رفت روستاها از فقر / گردشگری بین المللی در ایران ضعیف است

تین نیوز | مشاورارشد انجمن علمی گردشگری ایران گفت: توسعه گردشگری و معرفی صحیح و جامع مقصد می تواند منجر به رفع فقر زدایی به ویژه در مناطق روستای و عشایری کشور شود.
 
دکتر محمدرضا جباری در مورد راههای توسعه گردشگر خارجی و بهره گیری از ظرفیت های داخلی گفت: گردشگری امروزه به یک صنعت بزرگ پول ساز و ارز آوری در جهان تبدیل شده و دارای ویژگی های منحصر بفردی است که یکی از مهمترین این ویژگی های آن اثرگذاری بر اقتصاد کشورها است و تنوع در اقتصاد نیز از دیگر ویژگی ها در صنعت گردشگری است.
 
جباری اقتصاد کشورمان را تک بعدی و متکی به درآمد نفتی دانست و افزود: سالهاست تلاش می شود از دیگر پتانسیل ها و قابلیت های سر زمین مان در جهت اشتغال زایی و افزایش درآمد استفاده صحیح صورت گیرد و با اطمینان می توان اذعان داشت صنعت گردشگری امکان انجام این مهم را تا حد قابل توجهی فراهم می کند و به طور میانگین طبق آمار با ورود هر توریست 29 شغل جدید به وجود می آید البته این اتفاق زمانی روی می دهد که این صنعت از لحاظ ظرفیت به حد خاصی رسیده باشد که این امرتوضیحات بیشتر و کارشناسی تری را می طلبد.
 
این فعال در صنعت گردشگری و ایرلاین در کشورهای اروپایی یکی دیگر از ویژگی های صنعت گردشگری را در اقتصاد ایران نمایش و ارائه قابلیت ها، ظرفیت ها و پتانسیل های مقصد گردشگری دانست و در این خصوص بیان داشت: توسعه گردشگری و معرفی صحیح و جامع مقصد می تواند منجر به رفع فقر زدایی به ویژه در مناطق روستای و عشایری کشور شود همچنین تقویت و کمک به معرفی صنایع دستی با شکل های متفاوت موجب ایجاد تنوع در اقتصاد گردشگری خواهد شد و قطعا اقتصاد کشورمان را توسعه می دهد.
 
وی با بیان اینکه کشورمان در بحث گردشگری بین المللی ضعیف است و ما در حال حاضر توسعه چندانی در سطح گردشگری جهانی نداریم اظهارداشت: گردشگری داخلی در توزیع درآمد عادلانه در سطح کشور کمک می کند اما گردشگری بین المللی در تراز تجاری بسیار تاثیر گذار خواهد بود و کشور ما که دارای پتانسیل های منحصر بفرد گردشگری است و زیرساخت هایی مانند فرودگاهها، هتل ها، مراکز تفریحی، رستوران ها در کشور ما وجود دارد که هر کدام با ظرفیت های خاصی که دارا هستند می تواند در یک زمان مشخص به تعداد معینی از افراد خدمات ارائه کنند.
 
جباری اظهار داشت: جاذبه های طبیعی و انسانی کشور دارای ظرفیت های خاص و ویژه ای است که می تواند در جذب و پذیرش توریست با ظرفیت معینی تاثیرگذار باشد اما ما از ایرانی صحبت میکنیم که هنوز پتانسیل های گردشگری بین المللی آن پویا و قوی نیست و ظرفیت سنجی به آن میزان که باید انجام بشود انجام نشده است. در جهت ایجاد روزنه هایی برای ورود گردشگران بین المللی باید فعالیت های زیرساختاری چون هتل سازی، رستوران سازی، فرودگاه سازی به صورت گسترده تری انجام شود. برای مثال اگر ظرفیت اشغال هتل های کشورما 60 درصد باشد پس ما 40 درصد ظرفیت خالی داریم که با راه اندازی گردشگری بین المللی این 40 درصد نیز تکمیل  می شود و پس از تکمیل این ظرفیت های خالی با ورود بیشتر گردشگران بین المللی زمینه ایجاد شغل به صورت گسترده تر فراهم خواهد شد.
 
وی گفت: کشورهایی مانند فرانسه واسپانیا که گردشگر پذیر هستند  سالیانه حتی بیشتر از جمعیت کشورمان توریست بین المللی وارد کشورشان می شود و این امر مشاغل زیادی را ایجاد میکند و از لحاظ اقتصادی تاثیر بسزایی در کل اقتصاد کشورشان دارد.
 
 وی زمان حاضر را در کشور حائز اهمیت توصیف کرد و تصریح کرد: با رویکرد جدید درکشور وبا انتخاب دکتر روحانی  به عنوان ریاست جمهور و تاکید ایشان درخصوص تقویت صنعت  گردشگری کشور امید و نشاط وارد طبقات اجتماعی جامعه شده است وما هم در یکی از طبقات اجتماعی قرار میگیریم که در صنعت خاص گردشگری فعال هستیم .با توجه به اهمیت این صنعت به فرموده مقام معظم رهبری و ریاست جمهور، همه  ما در تقویت و توسعه گردشگری کشور احساس مسئولیت  میکنیم و باید کمک کنیم تا این صنعت  درکشورمان و به ویژه در جزایر خلیج فارس شکوفا بشوند  تا اقتصاد 73 میلیون نفر یارانه بگیر نیز تقویت و متحول شود.
 
 این مشاور وکارشناس گردشگری با بیان  اینکه امروزه صنعت گردشگری در جهان بسیار پول ساز است و افراد جامعه را  با خود درگیر میکند خاطرنشان کرد: در حال حاضر درکشورمان انگیزه ها برای سرمایه گذاری درصنعت گردشگری بالا رفته است و دریچه ای برای تقویت و توسعه گردشگری در کشور باز شده است و ما باید اهداف آن را به شکل ایده آل ومطلوب برای گردشگران داخلی وخارجی پیاده کنیم همانگونه که کامپیوتر اطلاعات را می گیرد و پردازش میکند ما نیز پتانسیل ها و ایده هایی که در گردشگری داریم را پردازش کرده و گردشگرانی با علایق مختلف و خاص را به سوی ایران و به ویژه جزایر کیش هندورابی جذب کنیم . در همین راستا باید روی زیرساخت هایی مانند راههای  زمینی، هوایی و دریایی نیز بیشتر کارشود.
 
جباری به رهبری و سرپرستی در گردشگری جزیره کیش اشاره کرد وافزود:  رهبری در صنعت گردشگری یک وظفیه  مشارکتی است واین مشارکت باید بین بخش دولتی و خصوصی کاملا اجرایی شود آنهم بدون ارجعیت هیچ کدام  بدین معنا که بخش دولتی  به بخش خصوصی ارجعیت ندارد وبلعکس و این دوبخش باید کاملا با هم هماهنگ باشند وساختاری پویا، منسجم و مثبت تعریف شود تا گردشگری در جزایری مانند هندورابی، فارورکوچک وبنی فارور نیز تحت پوشش آنها قرار بگیرند.
 
وی کمیته های تخصصی را برای رهبری  در صنعت گردشگری بسیار با اهمیت تشریح کرد واظهار داشت: باید روی توسعه فرودگاه بین المللی کیش که سومین فرودگاه ایران است وپروازهای ورودی به کیش کار شود در حال حاضر پروازهای این فروردگاه عمدتا داخلی است و پرواز بین المللی به کیش به جز شرکت هواپیمایی کیش ایر که تعدادی پرواز محدود  به دوبی و ابوظبی دارد انجام نمیشود و مسیرهای هوایی و دریایی باید برای پروازهای  ایرلاین های دیگر به جز کیش ایر و کشتی های گردشگری نیز باز شود چراکه  کیش توانایی وقابلیت آن را دارد که درآینده نزدیک دروازه ورودی برای کشورهای خارجی مطرح شود چرا که کیش به دلیل منطقه آزاد بودنش وعدم نیاز به ویزا برای اتباع وگردشگران خارجی می تواند مسیر ورود آن ها به داخل ایران و اخذ ویزا برای ورود به نقاط دیگر کشورمان باشد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: همه گروههای گردشگری درجهان فرهنگی هستند ما نمی توانیم بگوئیم که گردشگری که برای دیدار از طبیعت به کشورما سفر میکند گردشگر فرهنگی نیست .تمامی گردشگران اعم از گردشگرانی که برای تحصیلات وآموزش وارد کشور میشوند و یا گردشگرانی که برای دیدار از آثار تاریخی و تفریحات دریایی و ... به ایران سفر میکنند زیرمجموعه ای از گردشگری فرهنگی به شمار می آیند چراکه همه این گردشگران با فرهنگ، آداب و رسوم مردم، غذا و همچنین زبان ارتباط پیدا می کنند  و این بخش عظیم و بزرگی است که ما درکشورمان ایران داریم ونمی توانیم فرهنگ را از گردشگری جدا بدانیم .
 
جباری دین مبین اسلام و کشوراسلامی  مان را مورد توجه جدی قرار می دهد ودراین باره بیان کرد: اسلام برترین دین بشریت است وتمام نکات اخلاقی آن برانسان ، زندگی ، روابط روزانه و حتی شخصیت آنها تاثیر گذار بوده وهست واین را نمی توان انکار کرد وقطعا ما درکشورمان وحتی خارج از کشور می توانیم  روی افراد تاثیر بگذاریم یعنی اسلام یا گردشگری اسلامی می تواند تمام زمینه های دیگر را جذب و تحت پوشش قرار بدهد.
 
وی افزود: امروز ما این بستر بزرگ وعظیم اسلامی را بطور جامع و کامل در اختیار داریم ولی فعالیت هایی با هدف گردشگری باید آغاز شود تا گروههای مختلف با هم هماهنگ شوند و افراد، امکانات ، بیمارستانها، حلال احمر ، نیروهای انتظامی، شهرداری، استانداری، فرمانداری، بخشداری ها وتمام کسانی که درمقصد های گردشگری هستند با هماهنگی ،همکاری و تعا مل نتیجه مطلوبی ازاین صنعت بزرگ وپول ساز بگیرند و اقتصادی قوی وپویا درجای جای کشور به وجود آورند البته این مهم با آموزش وبرنامه ریزهای های مدون و فرهنگ سازی قابل اجراست.
 
 برنده تندیس مرکز تحقیقات جامعه کیفیت اروپا درشهر ژنو سوئیس بیان کرد : در بخش آموزش و سایر زیر ساختارها در زمینه های مختلف باید به صورت شفاف وروشن کار شود و اطلاعات لازم مقصد گردشگری باید به طور منسجم تر پردازش گردد در حال حاضر زیرساخت آی- تی واطلاعات درجزیره کیش ضعیف است. اینترنت نیز که میتواند پل ارتباطی مهمی بین ایران و دیگر کشورها باشد بسیار ضعیف عمل میکند. .ارتباط اینترنتی و ایجاد وب سایت یکی از راههای  قدرتمند شدن در بازارهای جهانی است وشرکتی موفق است که وب سایت قوی داشته باشد وما باید زیرساخت های اطلاعات مان را تقویت کنیم تا به اهداف مان در توسعه ی گردشگری وتجارت برسیم.
 
مشاور ارشد  گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش درخاتمه گفتگو اظهار داشت: ما کشوری اسلامی هستیم واصلی ترین راه گردشگری، گردشگری حلال است که زیر مجموعه گردشگری مذهبی است ودر بحث فرهنگی، تاریخی، طبیعت، سلامت و ورزشی با دارا بودن پتانسیل های قدرتمند می توان با برنامه ریزی درست  و جذب علایق خاص به کشوری ایده آل و گردشگرپذیر تبدیل شویم برای مثال سواحل لاجوردی وخیره کننده در جزایری مانند کیش، هندورابی، فارور کوچک وبنی فارور از این دسته اند.
 
جباری افزود: باید مخابرات و سایر ارگانهای مختلف نگاه ویژه ای به جزیره کیش به عنوان  یک دروازه بزرگ برای ورود به کشور داشته باشند وما باید پیام  واطلاعات صنعت گردشگری وتجارت مان را به صورت لحظه ای و آنلاین به سراسر جهان برسانیم. هرشخص ،شرکت ،سرمایه گذار و گردشگری  از اروپا، امریکا، افریقا وآسیا می تواند از طریق اینترنت  اطلاعات صحیح ودرست بگیرد وحتی پنل پرسش وپاسخ داشته باشیم تا علاقمندان بتوانند پاسخ سوالات خود را به صورت آنلاین دریافت کنند. قطعا با ترویج اطلاع رسانی نتیجه دلخواه درگردشگری حلال که زیر مجموعه گردشگری مذهبی است به دست خواهد آمد وما در صنعت  بزرگ گردشگری به اهداف عالیه مان  خواهیم رسید.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.