| کد خبر: 531 |

خودروهایی که با هم حرف می زنند

تین نیوز | كشورهای پیشرفته به دنبال توسعه سیستم های حمل ونقل هوشمند هستند .

    دپارتمان حمل ونقل آمریکا طرحی را پیشنهاد کرده است که با تعبیه ابزارهای بی سیم خاصی وسایل نقلیه بتوانند به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند
    تکنولوژی به تدریج دارد به تمام بخش های زندگی روزمره نفوذ می کند و به این ترتیب قرار است زندگی را راحت تر و روند انجام کارها را سریع تر کند. حالاگویا قرار است استفاده از تکنولوژی در خودروها گسترش پیدا کند تا امنیت رانندگی و البته کنترل پلیس را بیشتر کند.
    حدود دو هفته پیش بود که گروه تحقیقاتی اتحادیه اروپا طرحی را پیشنهاد داد که بر اساس آن تمام خودروهای جدیدی که در کشورهای اتحادیه اروپا به فروش می رسند، مجهز به دستگاه های مبتنی بر Wi-Fi و ارتباطی بی سیم بشوند تا امکان کنترل بیشتر آنها برای پلیس فراهم آمده و حتی پلیس ها بتوانند خودروهایی را که بیشتر از سرعت مجاز می رانند، از راه دور متوقف کنند.
    در همین راستا دپارتمان حمل ونقل آمریکا در واشنگتن هم چند روز پیش طرح مشابهی را پیشنهاد کرد که براساس آن ابزارهای بی سیم خاصی روی تمام خودروهای جدید تعبیه شود؛ البته نه با هدف کنترل بیشتر و راحت تر پلیس، بلکه برای اینکه به خودروها، اتوبوس ها و کامیون ها اجازه بدهد تا بتوانند به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و صحبت کنند تا به این ترتیب احتمال وقوع تصادفات رانندگی کاهش پیدا کند.
    مسوولان دپارتمان حمل و نقل آمریکا معتقدند استفاده از این تکنولوژی می تواند حتی با اخطارهای کوچک صوتی و ویبره های روی فرمان به متوقف کردن خودرو و موتورسیکلت ها در شرایط خطر کمک کرده و از وقوع تصادفات شدید با تلفات جانی تا حد زیادی جلوگیری کند. این در حالی است که براساس آمار منتشر شده توسط این دپارتمان، سالانه 34 هزارنفر براساس تصادفات رانندگی در ایالات متحده آمریکا جان خود را از دست می دهند و کارشناسان پیش بینی کرده اند که تا سال 2020 تصادفات رانندگی سومین عامل مرگ ومیر در این کشور خواهد بود، درحالی که این جایگاه در سال 1990 هفتم بوده است.
    در حقیقت هدف اصلی دپارتمان حمل ونقل آمریکا از پیشنهاد چنین طرحی، افزایش امنیت در رانندگی و کاهش میزان تصادفات بوده است. این دپارتمان پیش بینی می کند این ارتباط مستقیم میان خودروها می تواند از وقوع چهار تصادف از هر پنج تصادف جلوگیری کند. این تکنولوژی به خصوص وقتی خودروها می خواهند از چهارراه ها و تقاطع ها عبور کرده یا خط رانندگی خودشان را تغییر بدهند، می تواند مفید و کمک کننده باشد.
    در حال حاضر بعضی از خودروهای لوکس از امکانات امنیتی ویژه و مناسبی بهره می برند که می توانند تا چند ثانیه پیش از وقوع تصادف و با استفاده از حسگر راداری که در قسمت جلویی خودرو تعبیه شده، تا حد زیادی از تصادف جلوگیری کنند. به این ترتیب، و در لحظه ای که حسگر پیش بینی وقوع تصادف را بکند، کمربندهای ایمنی محکم تر شده، قسمت مخصوص قرار گرفتن سر روی صندلی ها محکم تر می شود تا شدت ضربه را کاهش دهد و در نهایت ترمزها برای عملکرد به موقع آماده می شوند. اگر تصادف اجتناب ناپذیر بوده و راننده نتواند واکنش به موقع نشان بدهد، ترمزها به صورت خودکار تا حد امکان خودرو را متوقف می کنند. چنین خودروهایی در حال حاضر تقریبا در همه جای دنیا به فروش می رسند، با این حال، اما مسوولان آمریکایی همچنان به دنبال راه هایی هستند که بتوانند با ایجاد امنیت بیشتر جان افراد را حفظ کنند. طرحی که هفته گذشته از طرف دپارتمان حمل ونقل ایالات متحده مطرح شد، در واقع یک قدم جلوتر رفته تا از وقوع تصادفات در همان اولین مرحله جلوگیری کند. در این طرح پیشنهادی، هر خودرو مجهز به یک دستگاه ترانسپاندر (گیرنده ای که به صورت خودکار اطلاعات را مخابره می کند) می شود تا موقعیت مکانی و زمانی، سرعت و دیگر اطلاعات مرتبط را به صورت 10 بار در هر ثانیه و در تمامی جهات ارسال کند. خودروهای دیگر و حتی اشیای ساکنی مانند چراغ های ترافیکی و علائم راهنمایی و رانندگی هم این اطلاعات را با استفاده از ترانسپاندر خودشان ارسال می کنند. در پشت صحنه اما تجهیزات نصب شده در هر خودرو از این اطلاعات استفاده کرده و آنها را به کامپیوتر مرکزی ارسال می کنند تا این کامپیوتر تشخیص بدهد که شرایط چگونه است و در صورتی که وقوع تصادف حتمی باشد، راننده را با یک اخطار محسوس آگاه کند.
    تمام اینها در تئوری درست است، در عمل، اما اجرای چنین طرحی نیاز به یک تکنولوژی بی سیم بسیار قوی تر و ایمن تر از تکنولوژی های Wi-Fi امروزی دارد. این سیستم که باید امکان ارسال اطلاعات با سرعت بالاو در فاصله ای بیش از 300 متر را داشته باشد، به عنوان ارتباطات برد کوتاه اختصاصی یا DSRC شناخته می شود. این سیستم به طور معینی برای این کار طراحی شده است. در مقایسه با شبکه های ارتباطی Wi-Fi رایگان برای همه که در باندهای پرترافیک انجام می شوند، DSRC از امواج 75 مگاهرتزی محدود و اختصاص یافته در شبکه تنظیم شده 9/5 گیگاهرتزی استفاده می کند که حدود یک دهه پیش توسط کمیسیون ارتباطات فدرال و برای سیستم های حمل ونقل هوشمند آینده طراحی شده بود. حالااین آینده گویا دارد به واقعیت تبدیل می شود.
    قبل از همه اینها، اما باید یک مشکل اساسی حل شود؛ برای حفظ امنیت بیشتر هنگام ارتباط بی سیم دو خودرو، لازم است تجهیزات و زیرساخت های آن در خودروهای خطرساز و خطرآفرین که تنها بخشی از 250 میلیون وسیله نقلیه موجود در جاده های آمریکا هستند، نصب شود. سال گذشته میلادی که زمان رونق بازار خودرو در آمریکا بود، حدود 16 میلیون خودرو جدید وارد ناوگان حمل ونقل این کشور شدند و همان تعداد خودرو فرسوده و قدیمی هم اوراق شدند. اگر این روند جایگزینی اجباری و الزامی شود، حدود یک دهه یا بیشتر زمان لازم است تا خودروهای آمریکا به این سیستم های ارتباطی جدید مجهز شوند.
    با این اوصاف انتظار می رود شرکت های سازنده کیت های DSRC ملزم به تولید این قطعات برای خودروها و وسایل نقیله قدیمی هم بشوند تا امنیت سیستم حمل ونقل این کشور افزایش بیشتری پیدا کند. حالادولت آمریکا پیش بینی کرده است که تا سال 2025 دست کم نیمی از خودروها و وسایل نقلیه این کشور به سیستم حمل ونقل هوشمند و سیستم ارتباط بی سیم بین خودروها مجهز شوند. این در حالی است که مسوولان حکومتی انتظار دارند که قوانین عمومی مربوط به استفاده از این سیستم ها تا پیش از سال 2017 تدوین و تصویب شود.
    از طرفی بعضی کارشناسان معتقدند که ممکن است در آینده ای نزدیک موبایل های هوشمند مجهز به کیت های DSRC بشوند تا با همراهی یک اپلیکیشن ویژه بتوانند به عنوان یک دستگاه ترانسپاندر هم برای ارتباط میان خودروها عمل کند.
    در همین راستا شرکت Qualcomm که یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان قطعات نیمه رسانا برای ابزارهای موبایل در جهان است، به تازگی برای طراحی و تولید چیپ ست های DSRC با شرکت Honda همکاری خودش را آغاز کرده است. این در حالی است که شرکت General Motors هم تکنولوژی جدیدی را به نامWi-Fi Direct توسعه داده است که با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل کار می کند و به رانندگان درباره عابران پیاده نزدیک آنها اخطار می دهد.
    از آنجایی که دو سوم بزرگسالان در آمریکا یک موبایل هوشمند دارند که معمولاهر دو سال مدل آن را به روز می کنند، انتظار می رود تجهیز موبایل های هوشمند به تکنولوژی DSRC بتواند ارتباط بی سیم میان وسایل نقلیه را با سرعت بیشتری به واقعیت نزدیک کند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.