| کد خبر: 5091 |

روزنوشت اول تا سوم اردیبهشت ۹۳:

صرفه‌جویی قابل توجهی برای دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها ایجاد نشد

وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | موضوع روز اقتصادی اتمام ثبت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه ها بود، 93 درصد مردم متقاضی دریافت آن شده‌اند که من دلایل آن را در مصاحبه با آرمان و سایت نامه بیان نمودم، متاسفانه فقط 2.5 میلیون نفر انصراف داده‌اند. تعداد یارانه بگیران که در دولت قبل از 62  میلیون نفر به 76 میلیون نفر رسیده بود مجددا به حدود 73.5 میلیون نفر رسیده و صرفه‌جویی قابل توجهی برای دولت ایجاد نشده است. 
عده‌ای به عملکرد دولت در تبیین موضوع انتقاد و اعتقاد دارند تیم دولت در این رابطه متفاوت سخن گفته‌اند و مردم را به تردید انداخته‌اند. این هم از معایب دموکراسی است. در دولت احمدی نژاد هیچکس حق نداشت و جرات نمی ‌کرد در مورد این نوع مسائل اظهارنظر کند و همه مطیع و مجری اوامر ایشان بودند ولی روش این دولت و شخصیت این دولت با روال سابق متفاوت است لذا این اتفاقات صورت می‌گیرد. به هرحال دولت از محل افزایش قیمت‌ها حدود 11000 میلیارد تومان کسب درآمد خواهد کرد و قادر است با آن کسری منابع یارانه پرداختی به مردم را جبران کند. ضمنا از محل یازده هزار و پانصد میلیارد تومان یارانه تخصیص یافته در بودجه برای کاهش هزینه‌های درمان، بیمه، حمایت از صادرات و تولید هزینه نماید و گشایش نسبی ایجاد کند.
 
موضوع نشست مشاورین اقتصادی این هفته اتاق بحث نقدینگی و نسبت، تسهیلات به GDP بود. اخیرا آماری توسط مهندس بحرینیان در اتاق ایران ارائه شده که آن را مطرح کردم ( ادعا شده نسبت تسهیلات بخش خصوصی به GDP در برزیل 98 درصد، کره جنوبی 148 درصد، مالزی 117 و چین 133 درصد است).
حاضرین در این جلسه به بحث و گفتگو پرداختند و مهندس دوست حسینی دبیر جلسه و قائم مقام وزیر صمت خواستار بررسی دقیق و علمی موضوع شد و اعلام نمود که این دوستان قبلا نیز اعلام نموده بودند که کره و چین به تولید و صادرات یارانه می‌دهند ولی نتوانسته اند مستنداتی در این رابطه ارایه نمایند.
در رابطه با دلایل بیشتر بودن نقدینگی از تولید ناخالص ملی به تسهیلات بانک‌ها چند دلیل مطرح شد ولی کافی نبود و قرار شد بررسی بیشتری توسط مرکز بررسی‌های اقتصادی اتاق صورت پذیرد.
اجمالا مطرح شد که دلایل آن می‌تواند سرمایه‌گذاری خارجی، فایناس، حضور بانک های خارجی و سرعت گردش و ضریب فزاینده پول باشد که با کارکرد نظام بانکی ارتباط دارد و در ایران این نرخ حدود  
5.5 است، در حالیکه در دنیا 12 است. انشاءالله نتایج بررسی اطلاع رسانی خواهدشد.

ضمنا مدیران بانک مرکزی به ریاست اتاق تهران قول داده‌اند با همکاری اتاق در رابطه تامین نقدینگی واحدهای تولید مساعدت نمایند.
در این جلسه بحث‌هایی در رابطه با اولویت مبارزه با تورم یا خروج از رکود مطرح شد و کارشناسان مدعی هستند که فعالان اقتصادی و صاحبان بنگاه‌ها به علت اینکه در دوران تورم رشد قیمت کالاهای بادوام بیش از تورم می باشد و قادرند روی موج تورم سوار شوند به سیاست‌های ضد تورمی مخالفت می‌کنند.
پس از جلسه به اتفاق مدیران اتاق و اعضای کمیسیون تجارت به اداره ثبت شرکت‌ها رفتیم و در ادامه مذاکرات قبلی توافق شد که در زمینه آموزش، اطلاع رسانی و راه‌اندازی پیشخوان برای ثبت شرکت و انجام تغییرات همکاری نماییم و کل پرونده اعضاء اتاق تهران با هزینه اتاق الکترونیکی شده و سرعت خدمات به اعضا افزایش یابد.
در این جلسه آقای ادیب درباره اقداماتی که در این اداره برای الکترونیکی نمودن امور انجام شده اطلاع
رسانی کرد که حقا شایسته تقدیر است و اگر اطلاع رسانی درستی به بانک جهانی بشود رتبه ایران در شاخص شروع کسب و کار ارتقاء خواهد یافت. 

سه شنبه صبح به دعوت وزارت اقتصاد در جلسه‌ای که بین مدیران سازمان‌های مرتبط با محیط کسب و کار و پرکنندگان (کانتریبیوترها) فرم های ارزیابی محیط کسب و کار تشکیل شده بود شرکت کردم. این جلسه که برای اولین بار تشکیل شده اگر چه با استقبال کمی از طرف دعوت شدگان مواجه شده بود ولی کار ارزشمندی است و اطلاع رسانی دقیق این موسسات می‌تواند در واقعی شدن رتبه ایران کمک نماید.
در این جلسه من به عنوان یکی از پرکنندگان فرم های بانک جهانی و رییس کمیسیون محیط کسب و کار اتاق ایران دیدگاه‌های خود را مطرح نمودم و بر لزوم بهبود واقعی محیط اقتصادی و محیط مقررات تاکید کردم و آمادگی اتاق را برای همکاری اعلام داشتم. در این جلسه مدیران ثبت شرکت ها و گمرگ گزارشات شفاف ودقیقی از اقدامات انجام شده و برنامه های آینده ارایه نمودند و برای حاضرین امکان بازدید از سازمان ها را فراهم نمودند.
چهارشنبه چند ملاقات کاری با مدیران نفت جی و بانک صنعت و معدن داشتم. در جلسه با مدیران نفت جی برای پیگیری معافیت صادرات قیر و روغن از درآمد مذاکره و مشورت کرده و در رابطه با بازار جهانی قیر و گسترش حضور قیر ایران در بازار آفریقا گفتگو کردیم.
غروب به ملاقات آقای دکتر افخمی مدیر عامل بانک صنعت و معدن رفتم. از زبان آقای کمیجانی شنیده‌بودم که ایشان در مدت کمی که با این سمت منصوب شده بدهکاری بانک به بانک مرکزی را به صفر رسانده و تحولی در بانک و جذب منابع خارجی ایجاد کرده است. وقتی دلیل موفقیتش را پرسیدم به درآمدزایی برای بانک اشاره نمود و اینکه موفق شده است حدود پنج میلیارد دلار از خط فاینانس چین گشایش اعتبار نماید و اخیرا چندین پروژه را نیز از صندوق توسعه ملی تامین مالی نموده واین امور باعث کسب درآمد برای کشور و راه اندازی پروژه هایی شده که سالهاست منتظر تامین مالی بوده اند. حقا این خط شکنی ایشان سایر مدیران بانک را به تکاپو انداخته و به زودی شاهد گشایشی در این زمینه خواهیم بود.
قرار است هفته آینده در نشست هیئت نمایندگان جانشین آقای مفتح در هیئت رئیسه اتاق تهران  انتخاب گردد لذا رایزنی‌ها آغاز شده و آقایان خوانساری، عدالتیان، خسروتاج و مسعود کرباسیان به عنوان نامزدهای احتمالی مطرح هستند و بیش بینی می‌شود انتخاب با اجماع اعضاء اتاق برگزار گردد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.