| کد خبر: 43896 |

توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه نقدی

تین نیوز | مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور از توافق دولت و مجلس درخصوص حذف یارانه نقدی قبل از تصویب نهایی بودجه سال 94 خبر داد.مسعود نیلی در نشستی خبری که روز گذشته در محل ساختمان کوثر ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه هدفمندی یارانه‌ها با کسری درآمد مواجه است، افزود: با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، درآمدهای یارانه هم دچار کاهش شده است.
 
وی ادامه داد: تا زمان تصویب نهایی، یک توافق بین دولت و مجلس درمورد هدفمندی یارانه صورت می‌گیرد و برای حذف یارانه‌بگیران باید بعد خانوار و محل زندگی و غیره مورد بررسی قرار دهد. نیلی در پاسخ به پرسشی درخصوص طرح مجلس برای حذف یارانه نقدی برای درآمدهای بالای 5/2 میلیون تومان این طور توضیح داد که سوال اینجاست که اگر درآمد خانواری دو میلیون و 470 هزار تومان باشد و یا آنکه درآمد خانواری دو میلیون و 510 هزار تومان باشد تکلیف یارانه آنها چه می‌شود؟ نیلی تصریح کرد: برای یارانه نقدی باید ملاحظات مختلفی در نظر گرفته شده و تمام جوانب بررسی شود. وی گفت: قرار است علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی جزئیات و سیاست مربوط به یارانه نقدی را اعلام کند.

  در شرایط خطیر اقتصادی قرار داریم
مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی با بیان اینکه برای گذار از شرایط خطیر اقتصادی که در آن قرار داریم به همدلی و اجماع نیاز است، گفت: برای دستیابی به اقتصاد پایدار باید اشتغال، شرایط رفاهی خانوارها و رشد اقتصادی در کشور بهبود یابد.

  امضای 21 اقتصاددان پای جمع‌بندی نتایج همایش اقتصاد ایران
نیلی با تشریح نتایج همایش اقتصاد ایران که روزهای 14 و 15 دی‌ماه برگزار شد، افزود: در این همایش مهم‌ترین مسائل و چالش‌های اقتصاد ایران شناسایی و برای آنها راه‌حل ارائه شد و نخستین‌بار جمع‌بندی آن به امضای 21 اقتصاددان کشور رسید. مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی، تغییر نکردن خالص اشتغال کشور در سال 83 تا 93 و روند بدترشدن شرایط رفاهی خانوارها از سال 86 به بعد را ازجمله دغدغه‌های اقتصاد ایران دانست و افزود: هرچند باید براساس سند چشم‌انداز ایران در سال 1404 به لحاظ اقتصادی، علمی و فناوری رتبه نخست منطقه غرب آسیا باشد اما از سال 84 که آغاز برنامه چهارم توسعه است تا سال 90 با وجود پیش‌بینی رشد اقتصادی 8 درصدی میانگین رشد اقتصادی 3/4 درصد را داشته‌ایم ضمن آنکه در سال‌های 91 و 92 نیز رشد اقتصادی منفی داشتیم. نیلی گفت: توقف رشد اقتصادی ایران در زمانی رخ داد که بیشتر کشورهای منطقه چه آنهایی که اقتصادی متکی به نفت و گاز داشتند و چه کشورهای بدون اقتصاد نفت و گاز، همگی رشد اقتصادی خوب و بالا داشتند. به گفته وی، اگر بخواهیم به بیکاری تمرکز کنیم تنها برای ثابت ماندن تعداد بیکاران به رشد اقتصادی 6 درصد نیاز است. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان اینکه در جمع‌بندی همایش اقتصاد ایران راه حل‌هایی در اصول و مبانی و همچنین الزامات نهادی ارائه شده است، گفت: کشورهای همسایه ایران فقط یک یا دو ظرفیت اقتصادی دارند مانند نفت عربستان، گاز قطر، گردشگری ترکیه و موقعیت مکانی امارات اما جمهوری اسلامی ایران به تنهایی همه این ظرفیت‌ها را داراست و باید از این ظرفیت‌های بالقوه به نحو مناسب استفاده کند. وی با اشاره به آثار درآمدهای نفتی و نحوه هزینه کردن این درآمدها، گفت: هرچند از سال 70 تا 83 ؛ 26 میلیارد دلار واردات داشتیم اما این رقم طی سال‌های 84 تا 90 به 81 میلیارد دلار رسید ضمن آنکه بودجه دولت و حجم نقدینگی افزایش یافت. نیلی با اشاره به تحریم و کاهش قیمت نفت، گفت: اگر قیمت نفت را برای سال آینده حدود بشکه ای 60 دلار فرض کنیم درآمد نفتی کشور در سال آینده 30 میلیارد دلار خواهد شد که این رقم حدود یک چهارم درآمد نفتی سال 90 است. وی با تاکید بر اهمیت توجه به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به‌ویژه در کاهش و قطع وابستگی اقتصاد کشور به درآمد نفت، افزود: هرچه وابستگی به درآمد نفت بیشتر باشد اقتصاد ما آسیب‌پذیرتر خواهد بود. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: درآمد نفت به جای تامین هزینه‌های جاری باید برای سرمایه‌گذاری در کشور هزینه شود و هزینه‌های جاری نیز از سایر محل‌ها مانند مالیات تامین شود.وی با بیان اینکه، تحریم‌ها، نفت، بانک و تجارت را هدف قرار داده است، تصریح کرد: با رفع تحریم‌ها توان بالقوه ای برای دستیابی به رشد بالای اقتصادی وجود دارد که استقبال برای سرمایه‌گذاری در ایران از مصادیق آن است.

  کاهش تورم منجر به بهبود وضعیت اقتصادی کشور شد 
وی با بیان آنکه نحوه اداره اقتصاد ایران و ونزوئلا در دوران وفور درآمدهای نفتی شبیه هم بوده است، تصریح کرد: با کاهش درآمدهای نفتی وضعیت ونزوئلا بحرانی شد و نرخ تورم در این کشور سه رقمی شده است. نیلی تصریح کرد: در همین حال در ایران با وجود کاهش قیمت نفت و تحریم، اقتصاد کشور به‌دلیل کاهش نرخ تورم با مشکلی مواجه نشده زیرا با افت نرخ تورم نرخ سود بانکی مثبت شد و تمایل مردم برای سپرده‌گذاری افزایش یافته است. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور، تصریح کرد: تورم بالای 40 درصدی در ایران به 15 درصد کاهش یافته و این امر مهم‌ترین عامل رشد بوده ضمن آنکه رشد اقتصادی ایجاد شده در کشور به دلیل کاهش نرخ تورم بوده است. وی با بیان آنکه، اقتصاد کشور با دشواری‌های فراوانی همراه است، گفت: با وجود مشکلات زیاد اقتصاد کشور تلاش دارد جایگاه خود را ارتقا دهد. نیلی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور دارای رشد نامتوازن در بخش‌های مختلف است، افزود: باید این رشد به رشد متوازن تبدیل شود و رشد اقتصادی بخش‌ها به یکدیگر سرایت کند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.