| کد خبر: 3291 |

روزنوشت هفته دوم فروردین ماه ۳۹ و سفر مکه:

استقرار دولت روحانی آرامش را به مردم و کشور باز گرداند

وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | پنجشنبه شب پس از یک هفته اقامت در مدینه قصد سفر به مکه داشتيم تا به همراه همسرم اعمال حج مفرده را زودتر انجام دهيم و روز بعد كه دخترانم به اتفاق نوه ها به مکه می‌آیند بچه ها را نزد ما بگذارند و با خيال آسوده اعمالشان را انجام دهند، از بعد از ظهر با یک راننده تاكسی شيعه قرار گذاشتم كه ساعت 6 بعد از ظهر در هتل حضور یابد و پس از محرم شدن در مسجد شجره عازم مکه شویم. متاسفانه این راننده تا ساعت 8:30 شب ما را حيران كرد و نهایتا ساعت 9 حركت كردیم. با توجه به محدودیت سرعت این راننده در ابتدای مسير پس از عبور از پليس راه مدینه اقدام به پوشاندن شماره پالاک خود نمود تا از جریمه دوربين ها در امان باشد و مسير 450 كيلومتری را با سرعت 180 كيلومتر طی نمود. حدود ساعت یک نيمه شب به مکه رسيدیم. پس از استقرار در هتل" فرمونت" كه در 300 متری حرم و در جنب هتل زمزم قرار داشت عازم خانه خدا شده و با وجود ازدحام جمعيت شب جمعه، توانستيم در طي یک ساعت طواف را انجام داده و پس از آن سعی صفا و مروه و تقصير را قبل از نماز صبح انجام داده و به علت شروع نماز صبح و ازدحام جمعيت بقيه اعمال را قبل از ظهر انجام دادیم.
به نسبت به سفر چهار سال قبل اتفاقاتی در داخل و بيرون بيت ا.. الحرام صورت گرفته كه عبارتند از:
1- اخيرا جهت طواف راحت تر افراد معلول و سالخورده یک رمپ یا حلقه در حياط خانه خدا، در دو طبقه و به ارتفاع حدود ده متر ساخته اند و مردم می توانند از طریق طبقه دوم و سوم وارد آن شده و طواف خود را انجام دهند. گرچه این كار باعث آسایش و راحتي معلولين و سالخوردگان شده، ولی فضای داخلی خانه خدا را دلگير و كوچک نموده است. بی سليقگی سعودی‌ها در نصب این سازه باعث شده تا افرادی كه در رواق های طبقه اول و دوم نشسته اند قادر به مشاهده درست كعبه نباشند. به نظر من آنان می‌توانستند اولا ارتفاع این سازه را درحد 6 متر قرار دهند و همه سازه را فلزی نکنند و آن را از جنس فایبر گالس یا شيشه بسازند تا جلو دید را نگيرد، ضمنا این سازه را به نحوی طراحی كنند كه جنبه هنری داشته باشد و وصله ناجوری برای كعبه نباشد.
2- به نسبت سالهای قبل تعداد زائران داخلی و خارجی بسيار بيشتر بودند و نشان می‌دهد كه الحمدالله وضع مسلمانان بهتر شده است. روزانه حداقل یکصد هزار نفر در نمازها شركت می‌كردند اما تعداد ایرانی ها فقط حدود پنج درصد جمعيت را تشکيل می‌داد. ساخت و ساز در اطراف بيت ا..الحرام به شدت ادامه دارد و قسمت بازار ابوسفيان و سعی صفا و مروه را تخریب و در حال ساخت ده‌ها هتل و بازار هستند و به نظر می‌رسد تا چند سال آینده عربستان قادر باشد اكثر حجاج را در جوار حرم اسکان دهد و زوار نيازی به حضور در شهر نداشته باشند.
اكنون مجموعه بازار و هتل هایی كه در جنب هتل هيلتون ساخته‌اند ده‌ها هزار نفر از زائران را در خود جای داده است. هتل های مجلل در 60 طبقه ساختمان مستقر شده اند ولی اداره هتل توسط سعودی ها به بدترین شکل ممکن صورت می‌گيرد و اعصاب مهمانان غير عرب را خورد می‌کند. بازار بزرگی در چند طبقه در جوار هتل ها ساخته شده است و اكنون دیگر زوار برای خرید سوغات نيازی به رفتن به جده ندارند.
در مدینه آقایان "دكتر هاشمی" وزیر بهداشت، "چيت چيان" وزیر نيرو و "مهندس تابش" از بنياد مسکن و در مکه آقایان" مجيد انصاری" معاونت پارلمانی رئيس جمهور، "ابراهيمي" نماینده كرمان در مجلس
حضور داشتند و" آقایان مير محمد صادقی" و "راسخ" نيز كه در مکه حضور داشتند موفق به زیارتشان
نشدم، جا دارد از دوستانی كه در سالهای80 تا 85 در ایام عيد همسفر بودیم یاد كنم، آقایان "محمد
هاشمی"، كرباسچي"، "اسحاق جهانگيری"،" مهدی هاشمی"، "ابطحی" و "خوانساری" امسال جایشان خالی بود. علاوه بر این با آقایان "شيخ محمد هاشميان" ، "شيخ محمد صدوقی" و "آیت الله توسلي" نيز در چند نوبت همسفر بودیم كه اكنون به دیار باقی شتافته اند و در مکه مرتب برایشان از خداوند طلب آمرزش و مغفرت كردم و برای شادی روحشان صلوات.
 
همزمان با سفر ما، جانشين وليعهد عربستان تعيين شد، این فرد از فرزندان عبدا.. می‌باشد و از فرزندان عبدالعزیز و برادران عبدا.. نمی‌باشد و به نوعی بيعت شکنی شده، وليعهد فعلی مریض و مبتلا به آلزایمر است و به احتمال زیاد جانشين وليعهد در آینده پادشاه عربستان خواهد شد.
 متاسفانه ایشان معروف به ضدیت با ایران است و تحصيلات آكادميک و نظامی وی در آمریکا بوده است.
علاوه بر این ریيس جمهور امریکا به عربستان سفر نمود تا درباره روابط دو كشور و مسایل منطقه با حاكمان عربستان تبادل نظر نماید. عربستان كه در معادلات منطقه ای ناكام بوده و در عراق، افغانستان، لبنان و سوریه قافيه را به ایران باخته، نگران از دست دادن حمایت آمریکا، به علت افزایش توليد نفت آمریکا و بی نيازی این كشور به نفت خاورميانه است.
احتمال دارد امریکا استراتژی خود را در رابطه با تامين امنيت خليج فارس را تغيير داده و حتی از تغييرات در عربستان حمایت كند و لذا سعودی‌ها به شدت دنبال گسترش روابط با آمریکا بوده، خصوصاً پس از اختلاف با قطر، این کشور  تلاش می‌کند از سفر "اوباما" در جهت تحکيم نفوذ خود در منطقه استفاده نماید. اختلافات بين كشورهای شورای همکاری خليج فارس باعث شده كه جلسات شورا فعلا معلق شود و پس از عمان كه گرایش آشکاری به ایران دارد قطر نيز در صدد توسعه روابط خود با ایران بر آید. كوبت نيز آمادگی دارد روابط خود را با ایران بهبود بخشد و دیپلماسی فعال ما می‌تواند باعث انزوای عربستان در منطقه گردد و لذا دوستان قطری من كه نفوذ خوبی در این كشور دارند و طرفدار بهبود روابط ایران و قطر هستند من را در مکه پيدا نمودند و اصرار داشتند كه مسئولين وزارت نفت را قانع نمایم كه در سمينار نفت و گاز قطر كه توسط موسسه بروكينک در قطر برگزار می شود حضور پيدا كنند. آقایان" زنگنه"و "عادلی" به عنوان مهمان ویژه و اصلی این كنفرانس دعوت شده بودند ولی همزماني سمينار با تعطيلات عيد نوروز باعث شده بود كه ایران پاسخی به دعوت ندهد. لذا با ایران تماس گرفتم و با آقای "دكتر ماجدی" صحبت كردم و خواهش كردم ایشان موضوع را پيگيری نماید و در صورت عدم شركت آقای زنگنه، خود ایشان حضور یابد. 

اگر چه بازار عربستان بسيار بازار بزرگ و پر رونقی است ولی حضور ایران و كالاهای ایرانی در آن حداقل می باشد. یکی از این بازارها، بازار سجاده است كه روزانه ده ها هزار عدد از آن در عربستان به فروش می‌رسد و اغلب توسط تركيه، چين یا اندونزی توليد می‌شود و از ده دلار تا یکصد دلار به فروش می‌رسد، باتوجه به قدمت صنعت فرش در ایران ما می توانيم بخشی از این بازار را تصرف كنيم و به نظر می‌آید در این زمينه اقدامی صورت نداده ایم.
من در آغاز هر سال اولویت های كاری سال جدید را مشخص کرده و درصد تحقق برنامه های سال
قبل را ارزیابی می‌کنم، متاسفانه از این نظر سال 92 سال خوبی نبود و فقط حدود سی درصد از پيش بيني هایم محقق شد.
امسال از نظر سياسی و اجتماعی سال بسيار خوبی بود و استقرار دولت روحانی آرامش را به مردم و كشور باز گرداند ولی از نظر درآمدی برای من از سال 91 بهتر بود.
برای سال 93 ده اولویت كاری را در حوزه فعاليت های اجتماعی، تشکيلاتی و تجاری در جوار خانه خدا
یادداشت كردم و برای زندگی شخصی خود نيز بعضی از تکاليف را برای خود فرض كردم ، اميدوارم در سال 93 به بيش از هفتاد درصد از برنامه تدوین شده دست یابم. 

شما وقتی از مدینه النبی وارد مکه مکرمه می‌شوید احساس می‌کنيد كه فراغت بيشتری دارید و در خانه دوست كاری جز طواف، خواندن نماز و قرائت قران ندارید، من بعضی وقت‌ها پس از خواندن نمازهای واجب، قضا، نماز والدین و نمازهای نافله روبه روی كعبه می‌نشستم و نگاه می‌کردم و اعتقاد دارم مهم قرارگرفتن در مدار و دریافت انرژی مثبت است كه این مکان ها منبع آن هستند. نمازهای عشاء كعبه را "ماهرمغيری" می‌خواند كه تلاوت دلنشينی داشت و انشاءالله خدا سفر مکه و شركت در نماز جماعت ایشان را نصيب دوستان نماید.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.