| کد خبر: 2912 |

معاون وزیر راه و شهرسازی:

پرداخت وام ۸۰ تا ۳۰۰ میلیونی نوسازی ناوگان عمومی با تخفیف ۱۰درصدی سود بانکی

تین نیوز | رئیس سازمان راهداری از ارائه پیشنهاد جدیدی برای نوسازی ناوگان عمومی کشور خبر داد و گفت: بر این اساس برای نوسازی کامیون ۲۰۰ میلیون تومان، اتوبوس ۳۰۰ میلیون، مینی‌بوس ۱۰۰ میلیون و سواری ۸۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.
 
داوود کشاورزیان با اشاره به برنامه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال 93 اظهار کرد: این سازمان 2 برنامه نوسازی ناوگان و تعمیر و نگهداری راه‌ها را به‌عنوان اولویت‌های خود در دستور کار دارد.
 
وی با اشاره به این‌که اجرای روکش آسفالت، تقویت تابلو‌ها و نصب علائم از جمله برنامه‌های ما در بخش تعمیر و نگهداری جاده‌هاست، یادآور شد: اواخر سال گذشته منابع مالی در اختیار اداره کل راه و شهرسازی استان‌ها قرار گرفت تا در بحث تعمیر و نگهداری راه‌های کشور هزینه شود.
 
وی با تاکید بر این‌که در سال جدید نیز این تخصیص اعتبار 2 بار انجام خواهد شد در پاسخ به این پرسش که چه میزان بودجه برای روکش آسفالت و نصب علائم جاده‌ای نیاز است، اظهار کرد: اگر بخواهیم وظایفی را که به عهده سازمان است انجام دهیم حداقل به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
 
*پیشنهاد وزارت راه در دستور کار ستاد هدفمندی یارانه‌ها
وی درباره برنامه‌های سازمان راهداری در حوزه نوسازی ناوگان جاده‌ای نیز گفت: در این خصوص پیشنهادی را ارائه کرده‌ایم که در دستور کار ستاد هدفمندی یارانه‌ها قرار دارد. این پیشنهاد را از طریق وزیر راه و شهرسازی به دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال  شد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر این اساس پیشنهاد داده‌ایم از محل درآمدهای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها (افزایش قیمت حامل‌های انرژی) مبالغی را به نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای اختصاص یابد.
 
کشاورزیان افزود: پیش از این از طریق ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت تسهیلات برای نوسازی ناوگان پرداخت می‌شد که ما درخواست کرده‌ایم منابع این کار را در اختیار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قرار گیرد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که مبالغ پیشنهادی شما برای نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای، گفت: واقعیت این است که نیاز کشور خیلی زیاد است، اما در این زمینه با 2 محدودیت مواجه هستیم؛ یکی میزان اعتباری است که می‌توان به این برنامه اختصاص یابد و دیگری نیز توان اجرایی کشور است.
 
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: بنابراین نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که به‌عنوان مثال 60 هزار دستگاه کامیون فرسوده را از رده خارج کنیم. از این رو تلاش می‌کنیم در یک چارچوبی که به لحاظ اجرایی امکان‌پذیر است، برنامه‌های خود را عملیاتی کنیم.
 
کشاورزیان با اشاره به این‌که درخواست‌هایی را برای پرداخت تسهیلات نوسازی ناوگان به دولت ارائه کرده‌ایم، تصریح کرد: بر اساس یک پیشنهاد حداکثری ظرف 2 سال میانگین سن ناوگان جاده‌ای به نقطه مطلوب برسد. به عبارت دیگر متوسط سن اتوبوس‌ به 10 سال، مینی‌بوس به 10 و کامیون نیز به 10 سال کاهش خواهد یافت.
 
وی تاکید کرد: به نظرم برنامه نوسازی 60 هزار کامیون فرسوده به لحاظ اعتباری و اجرایی قابلیت عملیاتی شدن را ندارد. از این رو پیشنهاد را داده‌ایم که عملیاتی باشد و در قالب آن بتوانیم به عنوان مثال در سال اول 3 هزار دستگاه کامیون را نوسازی کنیم.
 
*تهیه پیشنهاد حداکثری با دستور وزیر
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که پیشنهاد اولیه ما قابلیت عملیاتی شدن را دارد، اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی از ما خواست پیشنهاد حداکثری برای نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای نیز تهیه شود که برای اجرای آن باید ببینیم چه میزان اعتبار  تخصیص می‌یابد. واقعیت این است که نمی‌توانیم فعلا درباره این مسئله اظهارنظر کنیم.
 
کشاورزیان در خصوص بسته پیشنهادی برای پرداخت تسهیلات نوسازی ناوگان عمومی کشور گفت:‌ پیشنهاد اولیه ما این بود که در مدت 5 سال حدود 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شود، ضمن آن‌که حدود 2800 میلیارد تومان یارانه تسهیلات را به متقاضیان پرداخت کنیم. به عبارت دیگر بخشی از مابه‌التفاوت سود تسهیلات نوسازی ناوگان را وزارت راه و شهرسازی پرداخت خواهد کرد.
 
*پرداخت 10 تا 15 درصد یارانه سود تسهیلات
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با بیان این‌که احتمالا 10 تا 15 درصد از سود تسهیلات را در قالب یارانه به بانک‌های عامل پرداخت خواهیم کرد، افزود:‌ باید منتظر بمانیم و ببینیم که ستاد هدفمندی یارانه‌ها به چه عددی در این رابطه می‌رسد. اول این‌که باید مشخص شود حامل‌های انرژی با چه قیمتی عرضه می‌شود و مازاد درآمد آن چه میزانی است و از این محل چه بخشی به نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای کشور اختصاص می‌یابد.
 
کشاورزیان تصریح کرد: پس از مشخص شدن همه این شاخص‌ها برنامه‌ها و اهداف را در چارچوب‌ها و میزان اعتبار تنظیم خواهیم کرد. فکر می‌کنم میزان اعتباری که پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به نوسازی ناوگان احتصاص می‌یابد به پیشنهاد واقع بینانه ما نزدیک خواهد بود.
 
وی اظهار کرد: متناسب با اعتباری که به نوسازی ناوگان فرسوده جاده‌ای اختصاص می‌یابد باید برنامه‌ای اجرایی تنظیم و در آن مشخص شود که برای نوسازی کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و سواری چه میزان تسهیلات پرداخت خواهد شد.
 
*پیشنهاد تسهیلات 300 میلیونی برای خرید اتوبوس
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس محاسبات انجام شده، پیشنهاد وزارت راه برای پرداخت تسهیلات نوسازی کامیون حدود 200 میلیون تومان، اتوبوس 300 میلیون، مینی‌بوس 100 میلیون و سواری نیز 70 تا 80 میلیون تومان وام است.
 
وی خاطرنشان کرد: سواری‌هایی که وارد ناوگان می‌شود، سمند یا امثال آن نخواهد بود و متقاضیان را تشویق می‌کنیم خوردوهای با کیفیت، ایمن و مناسب خارجی را خریداری کنند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تا زمانیکه عملیاتی نشود نمی‌توان درباره آن اظهارنظر کرد و این فقط یک پیشنهاد اولیه از سوی مرجعی است که تصمیم‌گیر نیست. این پیشنهاد باید در ستاد هدفمندی یارانه‌ها بررسی شود و پس از آن میزان تسهیلات نوسازی ناوگان عمومی مشخص خواهد شد.
 
کشاورزیان تحقق برنامه‌های نوسازی ناوگان عمومی کشور را در گرو 2 پارامتر میزان اعتبارات و تسهیلات دانست و افزود: اگر منابع جزئی در اختیار داشته باشیم که مثلا از مجموع380 هزار کامیون فقط 500 متقاضی بتوانند کامیون خود را نوسازی کنند، این کار ارزشی ندارد.
 
وی تاکید کرد: اجرای برنامه‌های نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای به این برمی‌گردد که فاز 2 هدفمندی یارانه‌ها به سرنوشت فاز اول این قانون دچار نشود. خیلی امیدوارم که این‌گونه نشود و دلیل اصلی این است که با ثبت‌نام مجدد برای دریافت یارانه‌ها 2 تا 3 دهک از یارانه‌ بگیران ریزش می‌کند و دولت می‌تواند کارهای دیگری را انجام دهد.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.