| کد خبر: 2467 |

روزنوشت هفته آخر سال ۹۲؛

تحولات سیاسی امسال؛ نقطه عطفی در تاریخ سیاسی کشور

 وبلاگ تین نیوز، سیدحمید حسینی | در حالیکه شمارش معکوس برای پایان سال آغاز شده که هیچ کس در آغاز سال به اتفاقات مثبت امسال امیدوار نبود، خوشبختانه تحولات سیاسی امسال نقطه عطفی در تاریخ سیاسی این کشور خواهد بود و می‌توان امیدوار بود تا ده‌ها سال شاهد سیطره افراطیون و رادیکال‌ها نخواهیم بود و نظام مسیر اعتدالی خود را انتخاب نموده است، ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شاهدی بر این مدعا می باشد که در آن بر اقتصاد درون زای، برون گرا تاکید شده و تقریبا همه خواسته‌ها و انتظارات فعالین بخش خصوصی از حاکمیت را به رسمیت شناخته و این سیاست ها در تکمیل ابلاغیه اصل 44صادر شده و اتاق‌های بازرگانی و تشکل های اقتصادی باید مطالبه کنندگان و کمگ کنندکان به اجرایی شدن آن باشند.
اتفاقا در آخرین جلسه هیئت رئیسه اتاق تهران بحث شد که در آغاز سال یک تقسیم کار در این رابطه بین کمیسیون ها، هیئت رئیسه، شورای مشاورین و مدیران اتاق صورت گیرد و راهکارهای عملیاتی نمودن هریک از بندها تهیه و ارائه گردد. 

این روزها خیابان ها شلوغ تر از همیشه و بوی بهار همه را مست کرده، اگرچه همه در تلاشند تا کارهای عقب افتاده را به پایان برسانند و با خیالی آسوده به تعطیلات بروند ولی فضای رسانه‌ای درگیر تلاش برای آزادی 5 سرباز اسیر می باشد و هنوز ابهام در مورد هواپیمای مفقود شده مالزیایی ذهن همگان را به خود مشغول کرده است.
در این رابطه چیزی که برای من جالب است پوچ بودن ادعاهای سرویس های اطلاعاتی غرب و ماهواره ها می باشد، آنان که ادعا می‌کنند می‌توانند حتی شماره پلاک ماشین ها را بخوانند، هنوز نتوانستند این هواپیما را پیدا نمایند. 

اتفاقات اکراین و جداشدن کریمه روابط روسیه و غرب را به شدت بحرانی نموده و غربی ها خصوصا اروپایی ها قادر نیستند بازار 200 تا 300 میلیارد دلاری روسیه را از دست بدهند، فقط ژست می‌گیرند و چند مقام بی خاصیت را تحریم کرده اند و تا حدودی دل‌نگران بهبود روابط روسیه، ایران و چین هستند. از طرف دیگر اختلاف در کشورهای عربی شدت گرفته و آثار آن در بحران سوریه نمایان شده و ارتش این کشور اغلب مناطق مرزی با لبنان و  ترکیه را بازپس گرفته و خانم اشتون به صراحت اعلام کرده که سوریه راه حل نظامی ندارد و باید درمیز مذاکره سیاسی به دنبال راه حل بود. 

دوستان، من دو سال قبل بعد از دیدار نوروزی با اقای هاشمی رفسنجانی نوشتن روزنوشت را آغاز کردم و هفته ای حداقل دو بار و بعضا 5 بار برای شما خاطره، تجربه، گزارش عملکرد، خلاصه جلسات مشاورین اقتصادی، بین الملل و انرژی و حتی ملاقات‌های کاری و سفرهای خارجی را ارسال کردم و بخشی از وقت عزیز شما را به آن اختصاص دادم، امیدوارم که آن را ضایع نکرده باشم و اگر در بیان مطالب قصوری داشته ام عفو فرمایید و اگر در نقل دیدگاه‌های دوستان اشتباهی صورت داده ام یا موضع گیری کردم الان که عازم سرزمین وحی هستم از من بگذرید.
من هم مثل شما کارهای زیادی داشتم که می‌بایست انجام دهم و همزمان یک هیئت خارجی داشتم که اصرار داشتند قبل از عید قراردادشان با ایران نهایی گردد و این موضوع فشار کاری اول هفته من را دو چندان کرده بود زیرا برای یکشنبه شب بلیت دبی داشتم و پنجشنبه نیز از دبی مسافر مدینه هستم و دعاگوی همه دوستان دنیای واقعی و مجازی. 

در آخرین شنبه سال بخشی از جلسه هیئت رئیسه به ارزیابی عملکرد هیئت رئیسه پرداخته شد و حاضرین از روابط خوب و منطقی که با یکدیگر داشته اند ابراز رضایت کرده و از یکدیگر حلالیت طلبیدند و از مدیران اجرایی اتاق نیز به خاطر تلاش بی وقفه قدردانی کرده و توافق شد که در اولین جلسه هیئت نمایندگان در رابطه با چگونگی خدمت رسانی بیشتر به اعضا و تشکل‌ها همفکری و تبادل نظر گردد.
پس از تصویب نشدن بودجه اتاق ایران، بحث تغییر در مدیریت اجرایی اتاق ایران بالا گرفته و رییس اتاق ایران در صد است تا خود را از سایه ریاست قبلی خارج نماید و حتی تحرکاتی در رابطه با امور بین الملل و تشکل‌ها و تدوین آیین نامه‌ها آغاز شده که مثبت می‌باشد، به طور مثال بودجه ای برای تقویت اتاقها و شوراهای مشترک در نظر گرفته شده تا از این طریق نسبت به توانمند سازی آنان اقدام گردد و در این رابطه امور بین الملل اتاق ایران خود را متولی امور بین الملل می‌داند و اتاق‌ها را سازمانی وابسته به خود دانسته که باید زیر نظر آنان کار کنند و برای اتاق شهرستان ها هم بدون مجوز و هماهنگی با امور بین الملل فعالیت برون مرزی را غیرقانونی می‌داند. از طرف دیگر اتاق های مشترک نیز خود را بالاترین مرجع در هر کشور دانسته و دخالت اتاق ایران و شهرستان ها را بر نمی تابند.
اتاق‌هایی نظیر تهران و اصفهان که تحرکی در امور بین الملل اتاق ایران و بعضی از اتاق‌های مشترک نمی بینند خود دست به کار شده و در گسترش روابط بین الملل می‌کوشند و کسی هم نمی‌تواند مانع آنان شود مگر در یک محیط تعاملی و منطقی و با یک تقسیم کار درست، در این رابطه من پیشنهاد کردم بودجه تخصیص یافته به طور هدفمند و سازمانی در جهت توانمند سازی اتاق‌های مشترک هزینه شود و با تدوین یک دستورالعمل و آیین نامه فعالیت هایی که اتاق‌های مشترک برای توانمند سازی اعضاء انجام می‌دهند خصوصا برگزاری دوره های آموزشی، اطلاع رسانی، گردهمایی اعضا، دعوت از مهمانان خارجی، برگزاری کمیسیون های تخصصی و از این قبیل امور هزینه کنند به آنان کمک شود نه اینکه این پول صرف سفر هیئت رئیسه به خارج از کشور شود. 

یکشنبه روز بسیار شلوغی بود و اول صبح کارت‌های تبریکی که دریافت کرده بودم روی دیوار اتاق نصب کردم و سپس اسناد مالی اتاق را امضا کردم و ساعت 11 به اتفاق مهمانان چینی به بانک و شرکت نفت رفته و پیگیر توافق آنان بودم که در حال نهایی شدن می باشد ولی بعید می‌دانم با توجه به مسافرت امشب من انجام گردد.
دوشنبه تا پنجشنبه در دبی بودم و جلساتی با بانک و بعضی از شرکت ها داشتم و توانستم کارهای باقی مانده را سامان دهم و گزارش حسابرسی سال 2013 دفتر دبی را تحویل بانک نمایم. همسرم چهارشنبه در دبی به من ملحق شد تا ساعت 15 پنجشنبه عازم مدینه شویم و امیدوارم که فرزندان و نوه ها نیز از ایران به ما بپیوندند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.