| کد خبر: 14932 |

احتمال کاهش واردات خودرو

تین نیوز | به رغم رشد 155 درصدی واردات خودرو در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته این احتمال می‌رود که از تابستان سال جاری واردات خودرو به کشور کاهش یابد.
 
در بهار سال جاری تعداد 23 هزار و 242 خودروی سواری به ارزش 484 میلیون و 223 هزار و 735 دلار وارد کشور شده است.
 
این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته 8515 خودروی سواری به ارزش 189 میلیون و 381 هزار و 695 دلار به کشور وارد شده است.
 
بر اساس این گزارش مقایسه آمار واردات خودرو در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش 155 درصدی رشد واردات خودرو به لحاظ ارزش واردات است.
 
همچنین واردات خودروی سواری به لحاظ تعداد با رشد 173 درصدی همراه بوده است.
 
در حالی که واردات خودروی سواری به تولید ملی در این زمینه ضربه می‌زند و ممکن است باعث تضعیف تولیدکنندگان داخلی برای فروش محصولات تولید داخل شود، بخشی از مردم معتقدند که عدم واردات خودرو باعث نوعی انحصارگرایی در بازار خودرو و به تبع آن افزایش قیمت‌ها در کنار کیفیت پایین خودروها خواهد شد.
 
در عین حال سرپرست معاونت نوسازی ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور ماه گذشته از تغییر شرایط واردات خودرو خبر داد.
 
محمد حیدری با اشاره به مصوبه هیات دولت در خصوص الزام واردکنندگان خودرو به اسقاط خودروهای فرسوده به میزان مصرف خودروهای وارداتی جهت اخذ مجوز شماره گذاری، گفت: بر این اساس تمامی واردکنندگان خودروها از 26 خردادماه امسال موظف شدند به جای پرداخت هزینه گواهی اسقاط خودرو نسبت به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده اقدام کنند.
 
وی با بیان اینکه مهلت یک ماهه‌ای تا 26 تیرماه 1393 برای وارد کنندگانی که پیش از تاریخ 26 خردادماه نسبت به واردات خودرو اقدام کرده‌اند، درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: بر این اساس اگر این دسته از واردات کنندگان تا 26 تیر ماه نسبت به پرداخت هزینه اسقاط خودروهای فرسوده اقدام نکنند، از 27 تیرماه باید به جای پرداخت هزینه نسبت به از رده خارج کردن خودروی فرسوده همانند وارد کنندگان جدید اقدام کنند.
 
به گفته حیدری خودروهای وارداتی زیر شش لیتر مصرف سوخت در هر 100 کیلومتر نیازمند اسقاط یک خودروی فرسوده، شش تا 10 لیتر، چهار خودروی فرسوده و 10 لیتر به بالا، شش خودروی فرسوده است.
 
در گذشته واردکنندگان به جای ارائه برگه اسقاط، هزینه مربوطه را به حساب ستاد تبصره 13 واریز می‌کردند، بنابراین می‌توان پیش بینی کرد که به دلیل اجباری شدن ارائه برگه اسقاط خودرو برای واردات، فعالیت‌های اجرایی مربوط به واردات کند شود.
 
از سوی دیگر ممکن است تعداد خودروهای اسقاطی در کشور به اندازه درخواست‌های واردات خودرو نباشد و همین موضوع سبب خواهد شد که علاوه بر زمان بر شدن واردات، از مقدار آن نیز کم شود.
 
به این ترتیب دور از ذهن نیست که از ماه جاری که این مصوبه به طور قطعی به اجرا درآمده است، میزان واردات خودرو نیز کاهش یابد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.