| کد خبر: 94090 |

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا:

«کری» بازاریاب ارشد ایران شده است

تین‌نیوز| از سال ٢ ٦ که صدور قطع‌نامه‌های تحریم علیه برنامه هسته‌ای ایران آغاز شد، ایالات متحده آمریکا نقش فعالی در مطرح‌کردن این پرونده‌ها، محکوم‌کردن ایران در سازمان ملل و تصویب قطع‌نامه‌های ضدایرانی داشت. علاوه‌براین دولت آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه‌ای را نیز علیه ایران رقم زد؛ تحریم‌هایی که توسط وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا و با تصویب سنای این کشور به صورت یک‌جانبه بر ایران تحمیل می‌شد.
 

اما اکنون دولت واشنگتن در موقعیتی معکوس قرار گرفته است. از ابتدای دولت یازدهم و اعلام آمادگی رئیس‌جمهوری کشورمان، حسن روحانی، برای به‌نتیجه‌رساندن توافق هسته‌ای با غرب، دولت باراک اوباما تلاش زیادی کرد تا موانع مختلف بر سر راه توافق را از میان بردارد. بخشی از این تلاش‌ها تا به امروز ادامه دارد.

یکی از مهم‌ترین اقدامات ایالات متحده برای عادی‌سازی روابط با ایران خصوصا در زمینه اقتصادی، موضوع خرید آب سنگین بود. دولت اوباما با انعقاد قرارداد خرید آب سنگین از ایران درواقع چراغ سبزی به شرکت‌های آمریکایی و بانک‌ها و مؤسسات اقتصادی اروپایی نشان داد که قانع شوند تجارت با ایران برای آنها هزینه‌ای به‌دنبال نخواهد داشت.

حالا یک نشریه محافظه‌کار از این روند دولت آمریکا انتقاد کرده و در گزارشی تند، جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده، را بازاریاب ایران نامیده است.

ادم کردو، نویسنده این مطلب در واشنگتن فری بیکن، نوشته است: مقامات دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، تلاشی بین‌المللی را به‌منظور تشویق بازرگانان و دولت‌ها برای ازسرگیری تعامل با ایران سازماندهی می‌کنند. به گفته نمایندگان کنگره و منابع متعددی این اقدام دولت اوباما موجب شده است اتهاماتی از سوی اعضای مهم کنگره مطرح شود مبنی‌بر اینکه کاخ سفید به‌عنوان لابی جهانی جمهوری اسلامی عمل می‌کند.

گفته می‌شود تلاش‌های دولت اوباما در راستای تأمین منافع ایران حتی فراتر از تعهدات قیدشده در توافق هسته‌ای تابستان گذشته، تا جایی که دولت گروه ویژه اقدام مالی را تحت فشار قرار داده است. این نشریه محافظه‌کار مدعی شده که با وجود نقش تهران به‌عنوان حامی اصلی تروریسم در جهان، تلاش‌های ضدتروریستی خود را که بر روابط اقتصادی تهران با دیگر کشور‌ها تأثیر می‌گذارد، کاهش دهد.

تصمیم گروه ویژه اقدام مالی با تلاش‌های چندجانبه علنی و غیرعلنی مقامات ارشد آمریکایی به منظور ارتقای سطح تجارت جهانی با ایران هم‌زمان شده است. تلاش‌های حمایتگرایانه از ایران که سکاندار آن وزارت امور خارجه آمریکاست، باعث ایجاد شکاف‌هایی در میان مقامات ارشد دولت اوباما شده که با این تلاش‌ها مخالفند. قانون‌گذاران ارشد در کنگره می‌گویند دولت اوباما به‌غلط از توافق هسته‌ای به‌عنوان بهانه‌ای برای لابیگری به‌نفع ایران استفاده می‌کند.

در پی تصمیم هفته گذشته گروه ویژه اقدام مالی در زمینه کاهش اقداماتی که مانع تجارت سایر کشورها با ایران می‌شود، نمایندگان ارشد کنگره اکنون درگیر جدالی به‌منظور مقابله با تلاش‌های دولت اوباما در این زمینه شده‌اند. 

حامیان دولت اوباما که به دستیابی به توافق هسته‌ای کمک کردند، از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی که یک کودتا به‌نفع ایران تلقی می‌شود، استقبال کرده‌اند. مخالفان توافق هسته‌ای در کنگره در گفت‌وگو با واشنگتن‌فری‌بیکن، استفاده دولت از توافق هسته‌ای به‌عنوان بهانه‌ای برای لابی به‌نفع ایران را اشتباه توصیف کردند.

پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به واشنگتن فری بیکن می‌گوید: «کجای توافق هسته‌ای، پرزیدنت اوباما به ایران گفته است جان کری، وزیر خارجه آمریکا، باید به‌عنوان بازاریاب ارشد ایران خدمت کند؟» پل رایان مدعی شد این حقیقت را نمی‌توان نادیده گرفت که ایران همچنان کشور حامی تروریسم است. تا زمانی که در این زمینه تغییری ایجاد نشود، بازرگانان حق دارند درباره ورود دوباره به بازار ایران نگران باشند.

مایک پمپئو، عضو کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، به فری بیکن گفته است دولت اوباما همان‌طور که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای عقبگرد از بازرسی ایران تحت فشار گذاشت، اینک همین کار را با «کارگروه اقدام مالی» انجام می‌دهد و «در نتیجه، ما دید خود در مسائل حساس برنامه هسته‌ای را از دست داده‌ایم و همین مهم در جبهه مسائل مالی هم اتفاق می‌افتد».

منابعی به فری بیکن گفته‌‌اند که دولت اوباما می‌کوشد برای شرکت‌ها و نهادهای متمایل به تعامل با ایران پوششی حقوقی در مقابل تحریم‌ها و دیگر تدابیر ناشی از تجارت با ایران ارائه کند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در هفته‌های اخیر به صراحت درباره تلاش‌هایش در زمینه کمک به اقتصاد ایران خارج از توافق هسته‌ای سخن گفته است. بسیاری از کارشناسان معتقدند تصمیم اخیر گروه ویژه اقدام مالی بخشی از همین تلاش‌های کری بود.

سناتور تد کروز به فری بیکن گفت هدف هر سیاست مسئولانه‌ای در برابر ایران باید جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای باشد نه‌اینکه یک بسته محرک اقتصادی در اختیار این کشور قرار داده شود. اما متأسفانه دولت اوباما دستیابی به توافق- هر توافقی - را تنها هدف خود قرار داد و در نتیجه چنین واقعیت اساسی‌ای را نادیده گرفت. 

گروه ویژه اقدام مالی از دیرباز ایران را مرکز اصلی تأمین بودجه فعالیت‌های تروریستی معرفی و دولت‌ها را تشویق کرده بود تا به‌منظور مجازات این رفتار به اقدامات مقابله‌ای مبادرت کنند؛ اکنون زمان‌بندی تغییر موضع‌گیری‌ این گروه با تلاش‌های دولت اوباما به منظور کمک به تجار آمریکایی، مانند شرکت هواپیماسازی بویینگ برای انعقاد قرارداد چند میلیارددلاری با ایران هم‌زمان شده است.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.