| کد خبر: 87827 |

روایت سخنگوی دولت از شرایط کشور بدون برجام

می‌خواستند نفت در برابر غذا اجرا کنند

تین نیوز | روز گذشته نشست خبری «محمدباقر نوبخت» سخنگوی دولت برگزار شد که در این نشست، سؤالات مختلفی از او پرسیده شد. برخی سؤال‌ها درباره وضعیت «مینو خالقی» منتخب سوم اصفهان، پیگیری بلوکه‌شدن دو میلیارد دلار ایران و همین‌طور تأثیرات برجام بود.
 

در کنار این محورها، سؤال درباره لایحه برنامه ششم توسعه و چگونگی تصویب آن در روزهای آخر مجلس نهم بود که این‌گونه مطرح شد: «لایحه احکام دائمی برنامه که با ٥ ماده به مجلس رفته، درحال‌حاضر ٧٤ ماده دیگر در حال اضافه‌شدن به آن است. از آنجایی‌ که روزهای پایانی مجلس فعلی را پیش‌رو داریم، نگرانی وجود دارد که شاید این برنامه باعجله و شتاب‌زده به تصویب برسد.

آیا دولت می‌تواند برنامه ششم توسعه را از مجلس مسترد کند یا اینکه راهی وجود دارد تا جلوی تصویب آن به صورت شتاب‌زده گرفته شود؟». نوبخت در ابتدای پاسخ خود بر این مسئله تأکید کرد که این سخنان از جایگاه سخنگویی دولت است و نه رئیس سازمان برنامه و بودجه. او ادامه داد: «اخباری هم به ما رسیده که به‌ویژه برنامه ششم توسعه در مدت زمان کوتاهی در کارگروه‌هایی مطرح شده و مواردی به آن اضافه شده که شاکله و جهت‌گیری آن را با اهدافی که دولت دارد، تردیدپذیر کرده است. البته ما هنوز آن را ندیده‌ایم؛ ولی قطعا دولت خواهد دید و اظهارنظر خواهد کرد».

او درباره امکان استرداد برنامه ششم نیز گفت: «درباره اینکه دولت امکان استرداد آن را دارد یا خیر، طبق ماده ١٣٨ آیین‌نامه داخلی مجلس دولت می‌تواند اگر کلیات برنامه تصویب نشده باشد، در یک نامه تقاضای استرداد آن را داشته باشد؛ ولی اگر کلیات آن تصویب شده باشد، باید استرداد آن از طریق رأی‌گیری در مجلس انجام شود».

بهره‌گیری از ثمرات برجام
سخنگوی دولت در ابتدای سخنان خود با تشریح دستاوردهای برجام،‌ گفت: «درست است که تا زمانی که بتوانیم از ثمرات برجام به‌خوبی استفاده کنیم، فاصله داریم؛ اما گام به گام از ثمرات آن بهره برده‌ایم». به گزارش «ایسنا» او به انتقادات درباره دستاوردهای برجام نیز پاسخ داد و گفت: «باید از برجام به اندازه برجام انتظار داشته باشیم». نوبخت در ادامه گفت: «دولت یازدهم زمانی کار خود را آغاز کرد که کشور به دلیل ورود تحریم‌ها به مرحله جدید، شرایط بسیار حساس و پرمخاطره‌ای داشت.

صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه محدود شده بود و قرار هم بود که صادرات نفت ایران به صورت کامل تحریم شده و برنامه نفت در برابر غذا اجرا شود. آثار این تحریم‌ها در شاخص‌های کلان اقتصادی مثل رشد منفی نزدیک به هفت درصد و تورم بالای ٤ درصد خود را نشان داد».

او در ادامه با طرح این پرسش از طرف منتقدان برجام که محصول برجام چه بوده است، ‌افزود: «عده‌ای از ابتدا با مذاکرات مخالف بودند و بیان می‌کردند امکان دستیابی به توافق وجود ندارد؛ اما بعد از اجرائی‌شدن برجام درباره نتایج آن هم تشکیک کردند».

نوبخت با مطرح‌کردن این پرسش که دستاوردهای برجام تاکنون چه بوده است، ادامه داد: «رفع تحریم‌ها اولین نتیجه برجام بود. ما موفق شدیم پس از اجرای برجام بیش از یک میلیون بشکه نفت بیشتر از گذشته صادر کنیم؛ آیا کسی هست که بگوید تحریم نفتی لغو نشده است؟ برجام یک دستاورد حقوقی بزرگ برای ملت ما بوده و همچنین فرصت سرمایه‌گذاری را برای رشد اقتصاد کشور فراهم کرد. اکنون هیأت‌های مختلف به کشور ما می‌آیند و درباره مصادیق سرمایه‌گذاری با ما مذاکره می‌کنند. هم‌اکنون رئیس‌جمهور کره‌جنوبی با هیأتی بیش از ٢ نفر در حال عقد قراردادهای مختلف با ماست».

تأیید اعتبارنامه باید به مجلس واسپاری ‌شود
در ادامه این نشست «نوبخت» درباره آخرین وضعیت پرونده منتخب سوم مردم اصفهان، گفت: «دولت معتقد است و مستندات قانونی دارد كه بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس باید توسط منتخبان مجلس دهم اظهارنظر شود». او افزود: «بنده در سال ١٣٦٧ كه نماینده مجلس بودم چنین موردی نسبت به یكی از منتخبان وجود داشت و رأی مجلس نیز رأی بر تأیید اعتبارنامه فرد بود؛ بنابراین در این‌گونه موارد وقتی منتخبی رأی آورد، تأیید اعتبارنامه آن به مجلس واسپاری می‌شود و رئیس‌جمهوری نیز بر این موضوع تأكید داشتند».

او گفت: «دراین‌باره بین دولت و شورای نگهبان اختلافات حقوقی وجود دارد و دولت معتقد است اعتبارنامه این فرد باید صادر و در مجلس دهم بررسی شود. زمانی که من در سال ٦٧ نماینده مجلس بودم اتفاق مشابهی افتاد که اعتبارنامه در مجلس بررسی شد. در این راستا وزارت کشور باید از همه ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند». او در پاسخ به احتمال دیدار رئیس‌جمهوری با مقام معظم درباره وضعیت یكی از منتخبان، گفت: «رئیس‌جمهوری همواره دیدارهایی را با رهبری دارند؛ ولی اینكه برای این موضوع باشد، اطلاعی ندارم؛ ضمن اینكه برای آنچه دولت بخواهد فراتر از موضع‌گیری انجام دهد، از همه ظرفیت‌های قانونی استفاده می‌كند».

یک دقیقه  به ما امان ندهد
نوبخت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چندی‌پیش «حدادعادل» و برخی از مخالفان دولت مدعی شدند که دولت در امر انتخابات دخالت کرده است، آیا معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری نسبت به این مسئله واکنش نشان خواهد داد و اقدامی انجام می‌دهد، گفت: «متأسفانه دراین‌باره ادعاهایی مطرح می‌شود؛ اما ما به کسانی که مدعی این مسائل هستند، توصیه داریم تا مستندات خود را به قوه قضائیه بدهند تا دستگاه قضا این مسئله را پیگیری کند».

او با بیان اینکه اگر کسی فکر می‌کند کار خلافی در این دولت صورت گرفته، یک دقیقه به ما امان ندهد، افزود: «اگر کسی مستندات خود را به قوه قضائیه ندهد و فقط بخواهد این ادعا‌ها را در رسانه‌ها مطرح کند و دست به افشاگری بزند، باید در صداقتش تردید داشت». سخنگوی دولت درباره اینکه آیا معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری اقدامی دراین‌باره انجام می‌دهد، تصریح کرد: «این موارد از اموری نیستند که دولت بخواهد اقدامی انجام دهد و کسانی که مدعی هستند، باید مستندات خود را به قوه قضائیه بدهند؛ اما هرجا لازم باشد، اقدام خواهیم کرد».
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.