| کد خبر: 74226 |

◄ تغییر نام راه‌آهن حومه‌ای ورامین به مترو اقدامی پوپولیستی بود

تین نیوز | ورامین پرس چندی پیش در یادداشتی به قلم رضا دهقان نوشت: مترو ورامین می رود آثار باستانی شود. مترویی که 10 بودجه 3 دولت 3 مجلس 2 رئیس جمهور  2 شورای شهر 4 شهردار  2 نماینده به خود دیده است. اما هنوز مردم مترو را ندیدند.

مدیرعامل راه آهن در مورد این پروژه می گوید: این طرح از ابتدا راه آهن حومه ای تهران - ورامین بود. معنی قطار حومه دقیقا خط کرج - تهران است که به اشتباه به آن مترو می گویند. البته این طرح کامل نیست و باید خط کرج - تهران ادامه یافته و از زیر تهران عبور نماید و تنها  دو یا سه ایستگاه مانند ایستگاه امام خمینی داشته باشد نه آنکه مسافران خود را در ایستگاه صادقیه پیاده کند. در هر صورت الان نیز طرح راه آهن برای قطار حومه ای ورامین ایجاد یک دو خطه کامل برقی از تهران تا گرمسار است و این خط از خط تهران - مشهد جدا است.

محسن پورسید آقایی می افزاید: مسافران این خط در دو ایستگاه با خط یک مترو و خط سه مترو تبادل مسافر خواهد داشت و قطارها با سرفاصله زمانی 10 دقیقه از پیشوا حرکت خواهند کرد. واقعیت این است که انتقال این پروژه در دوران آقای احمدی نژاد به شهرداری و تغییر نام آن به مترو فقط یک اقدام پوپولیستی بود و نه تنها هیچ تغییری در مشخصات فنی طرح ایجاد نشده بود بلکه ایمنی طرح نیز زیر سوال رفته بود زیرا فاصله خطوط مترو با راه آهن باید حداقل 10 متر باشد در حالیکه آنها هیچ تغییری در طرح راه آهن نداده بودند و فقط نام آنرا عوض کرده بودند. در دوارن مزبور طرح هیچ پیشرفت قابل توجهی نیز نکرده بود و لذا با مصوبه دولت جدید مسئولیت طرح مجددا به راه آهن موکول گردید و انشاءالله خیلی زودتر از خطوط مترو که هر کدام حدود 15 سال طول می کشد راه اندازی خواهد شد. امیدوارم تا سال آینده کار ساخت خطوط آن به پایان برسد و برقی کردن نیز تا سال 96 انجام شود.

جعفر باقری کارشناس حمل و نقل ریلی نیز در این زمینه خاطر نشان می کند: قطعا اتفاقات رخ داده در انتقال مالکیت خطوط حومه ای ورامین کاملا غیر فنی بوده است. وقتی ابتدا و انتهای و مسیر و مشخصات یک خط هیچ تغییری نکند، چه فرقی دارد که نامش چه باشد. از طرف دیگر بنده اعتقاد دارم که خط تهران کرج بیشتر راه آهن حومه ای است تا مترو، البته نام مترو لینک را ترجیح می دهم. مهمترین موضوع در این مبحث، برداشت و قضاوت کاربر نهایی است نه نام شیوه حمل و نقل، ارگان صاحب اختیار، بهره بردار یا...

وی تاکید می کند: هرگاه مردم برای طولانی مدت، از هدوی مناسب در قطار با کیفیت و با برنامه دقیق و سر وقت و بدون تاخیرات (مثلا جهت مسیردهی به ایستگاه تهران یا خرابی سوزن) و در ایستگاه های با کیفیت و دسترسی مناسب برخوردار شدند، تنها در آن هنگام است که رسالت راه آهن حومه ای محقق شده است. آن هنگام نماینده محترم یک شهر، نمی تواند از چنین موضوعی به عنوان شعار انتخاباتی استفاده کند. آن هنگام مسئولین محترم ریلی کشور نیز می توانند از عامه مردم و مسئولین غیر حمل و نقلی انتظار داشته باشند که انتخاب بین نامها را به قضاوت بین سرویس حمل و نقل تبدیل نمایند.

 وی می افزاید: تا آن هنگام راه آهن باید به فکر زیرساختها و سرویس های خود در این زمینه باشد و با مسیرهایی مانند همین ورامین و تهران—کرج قابلیت خود را ثابت نماید. در ادامه فرهنگ راه آهن حومه ای و سرویس به مسافر را به نحوی نهادینه نماید که خدای ناکرده مدیران آتی رشته ها را پنبه نکنند. البته بهتر است راه آهن حومه ای را محدود به افزایش خطوط فعلی یا ایجاد چند ایستگاه در مسیرهای موجود نبینیم. مسیرهای زیادی وجود دارند که قابلیت کار دارند. تمام شهرهای اقماری کشور (بهارستان، فولاد شهر. مجلسی، نوبهار، صدرا، مرودشت، پرند...) گزینه های روی میز هستند و فراموش نکنیم که همه این شهرها باید به مترو کلان شهر خود وصل شوند.در نتیجه تعامل با متروهای و شهرداری ها بسیار مهمتر از تعیین مالکیت خطوط است.

جاوید شیرکوند کارشناس حمل و نقل ریلی نیز با طرح این پرسش که علت این که با وجو آن که از ابتدای مطالعات مقرر شده بود مسیر صرفا از تهران تا پیشوا احداث گردد که ناگهان و در میانه راه مقرر شد مسیر تا گرمسار ادامه یابد، چیست؟ می گوید: همچنین طبق بررسی های انجام شده، ایستگاه راه آهن ورامین قابلیت ایجاد پایانه های مختلف شامل اتوبوس و تاکسی ندارد. چگونه این حجم مسافر در حداقل زمان به مقاصد خود جابجا می شوند؟ و  آیا در ساعات خارج از سرویس بهره برداری، سایر قطارها از این خط استفاده خواهند نمود؟

 پورسیدآقایی مدیر عامل راه آهن در پاسخ به این پرسش ها خاطرنشان می کند: علت تغییر مسیر فشار نماینده محترم گرمسار که عضو کمیسیون بودجه مجلس می باشد بوده است و در مجلس بدون کار کارشناسی آنرا زیاد کرده اند.
وی در مورد ایجاد پایانه در ایستگاه راه آهن ورامین نیز  یادآوری می کند: در نزدیکی ایستگاه ورامین، مدرسه و زمینی وجود دارد که به دنبال واگذاری زمین مناسب و استفاده از آن هستیم. ضمنا طراحی ایستگاه به صورت یک فضای فوقانی روی خطوط ایستگاه خواهد بود و امکان استفاده از این خطوط برای شرایط اضطراری و یا در صورت اشغال خطوط تهران - مشهد وجود خواهد داشت.

 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.