| کد خبر: 120249 |

سهم «صفر» درصدی تعاونی‌های حمل‌ونقل در بخش هوایی و ریلی + نمودار

تین نیوز| بررسی‌ها از نحوه فعالیت‌ تعاونی‌های حمل و نقل در کشور نشان داد که تعاونی‌ها سهم صفر درصدی در بخش حمل‌ونقل ریلی و هوایی دارند.

 
به گزارش فارس، طبق آمارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقطه قوت حمل ونقل  تعاونی‌ها در بخش دریایی بنادر و جزایر جنوب کشور است که در حدود 90 درصد جابجایی‌ها توسط این بخش انجام می‌پذیرد و 60 درصد جابجایی کالا و صادرات در خلیج فارس توسط تعاونی‌ها انجام می‌شود.
همچنین حدود 70 درصد حمل و نقل عمومی جاده‌ای مسافر کشور توسط تعاونی‌ اتوبوسرانی، مینی‌بوسرانی و سواری کرایه انجام می‌شود و حدود 25 درصد حمل و نقل کالای کشور توسط تعاونی‌ها انجام می‌شود.

در این باره، علی مصطفایی، مدیر واحد آمار و برنامه‌ریزی اتاق تعاون ایران، با بیان این که عدم حضور بخش تعاون در حمل و نقل ریلی و هوایی، این بخش را از مزایایی چون مصرف سوخت کمتر، سازگاری بهتر با محیط زیست، ایمنی بالاتر، قابلیت انتقال انبوه کالا و مسافر و راحتی سفر دور داشته است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد، سیاستگذاران کلان بخش تعاون باید در این خصوص برنامه‌ریزی و استراتژی برای آماده‌سازی شرایط و بسترهای  لازم برای  حضور بخش تعاون را فراهم آورند تا در این رشته حمل و نقل تعاون نقش پررنگی داشته باشند.

وی افزود: رشته حمل و نقل شامل 13 گرایش کامیون‌داران بین المللی-تریلی داران، کامیون‌داران داخلی، وانت بارداران، حمل و نقل دریایی، اتوبوس داران، مینی بوس داران، سواری کرایه برون شهری، تاکسیرانی، آژانس های اتومبیل کرایه، کمپرسی داران، تانکرداران، بوژی داران، خاورداران است که برای ارائه خدمات حرفه‌ای به اعضاء خود تشکیل شده‌اند.

به گفته  مدیر واحد آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران در مجموع 2282 شرکت تعاونی که حدود 2 درصد ثبت تعاونی در بین کلیه رشته‌های تعاونی را شامل می شود با حدود 181598 هزار نفر عضو و بالغ بر 57 هزار نفر اشتغالزایی که حدود 3.5 درصد از کل اشتغال بخش تعاون را تشکیل می دهد، در سامانه ثبتی وزارت تعاون تا دیماه سال 1395 به ثبت رسیده است و تعداد 32 اتحادیه های سراسری و استانی در بخش تعاون فعال هستند که از این تعداد 10 اتحادیه سراسری هستند.

مصطفایی با اشاره به کاهش ثبت تعاونی و اشتغالزایی این بخش در 10 ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه قبل، گفت: در ده ماهه سال 1394 تعداد 50 تعاونی حمل و نقل  با اشتغال زایی 1131 به ثبت رسیده اند که در مقایسه با 10 ماهه سال 1395 تعداد 41 تعاونی و  با اشتغال زایی 1129 نفر را دارا بود که نشان از کاهش 18 درصدی ثبت تعاونی و اشتغال زایی نسبت به سال 1394 را دارد.

وی ادامه داد: در بین استان های کشور دو استان  جنوبی بوشهر و هرمزگان با 191 و 249 بیشترین ثبت را از لحاظ تعداد و از نظر اشتغال زایی به ترتیب با 4093 و 4216 نفر بیشترین شاغل در رشته حمل و نقل  را  در بین استانها داشته اند.

مصطفایی افزود: از ابتدای تاسیس تعاونی‌های حمل و نقل تاکنون 2050 تعاونی غیر فعال و راکد و 228 تعاونی هم منحل یا ادغام شده است و نکته حائز اهمیت این است که در بین سال 93 تا 95 هیچ تعاونی غیر فعال، راکد یا منحل نشده است که می توان با برنامه ای مدون و یکپارچه با همیاری همه متولیان امر و حل مشکلاتی از قبیل تأمین نقدینگی، برداشتن قوانین مزاحم، تلاش کرد تا  این تعاونی‌ها را در چرخه حمل و نقل کشور به صورت فعال حضور یابند.

 بررسی آماری در میان گرایش‌های حمل و نقل در استان‌ها نشان داد که تعاونی کامیونداران بین المللی – تریلی داران با 24 تعاونی و اشتغال زایی 424 نفر که استان تهران با 6 تعاونی بیشترین تعداد را در کل استانها شامل می‌شود.

تعاونی کامیونداران داخلی با 274 تعاونی فعال و اشتغالزایی 13301 نفر که بیشترین تعداد اشتغال زایی را در بین کلیه گرایش‌های رشته حمل و نقل داراست و استان اصفهان با 33 تعاونی بیشترین تعداد تعاونی در بین استانها است.

تعاونی وانت باران با 128 تعاونی و اشتغال زایی 1877 نفر مشغول فعالیت هستند که استان مازندران با 15 بیشترین ثبت را در کل کشور شامل می‌شود.

تعاونی حمل و نقل دریایی با 403 تعاونی فعال و اشتغال زایی 7110 نفر که استان بوشهر با 160 تعاونی در بین استانها بیشترین ثبت را داراست.

تعاونی اتوبوسداران با 120 تعاونی فعال و اشتغال زایی 2648 نفر که استان تهارن با 25 تعاونی بیشترین را در بین استانها داراست.

تعاونی مینی بوس داران با  192 تعاونی و 5629 نفر اشتغال زایی که استان یزد با 20 تعاونی بیشترین ثبت را در بین استانها داراست.

تعاونی سورای کرایه برون شهری با 226 تعاونی و 4773 نفر اشتغال زایی که استان گیلان با 32 تعاونی در این رشته بیشترین ثبت را در بین استانها داراست.

تعاونی تاکسیرانی با 313 تعاونی و اشتغال زایی 12150 نفر اشتغال زایی که استان گیلان با 25 تعاونی بیشترین ثبت را در بین استانها می باشد.

تعاونی آژانس های اتومبیل  کرایه 482 تعاونی فعال و 5364 نفر اشتغال زایی که استان لرستان با 52 تعاونی بیشترین ثبت را در کلیه استانها داراست.

تعاونی کمپرسی داران با 28 تعاونی و اشتغال زایی 783 نفر که استان مازندران با 5 تعاونی بیشترین ثبت را در بین استانها داراست.

تعاونی تانکرداران با 41 تعاونی و اشتغال زایی 2847 نفر اشتغال زایی که استان آذربایجان غربی با 3 تعاونی بیشترین ثبت را در استانها شامل می شود .

تعاونی بوژی داران با 2 تعاونی و 8 نفر اشتغال زایی که در استان یزد فعالیت دارند.

تعاونی خاورداران با 15 تعاونی و اشتغال زایی 281 نفر که استان مازندران با 4 تعاونی بیشترین ثبت را در بین استانها داراست.

نمودار زیر تعداد تعاونی های ثبت شده از ابتدای تاسیس تا بهمن ماه جاری که وضعیت فعالیتشان فعال یا درحال بهره برداری یا در دست اجرا است را نشان می‌دهد.

 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.