| کد خبر: 118186 |

باطل شدن ۱۵۷ میلیون دلار پول ایران برای خرید کشتی از کره

تین‌نیوز| وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه نباید با انگ‌های خصولتی عملکرد صندوق‌ها را زیر سوال ببریم، گفت: متاسفانه درباره قرارداد خرید کشتی جوسازی‌های ناعادلانه‌ای شد اما زمانی که 157 میلیون دلار پول ایران در دولت گذشته برای خرید کشتی باطل شد، کسی اعتراضی نکرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی ربیعی در مراسم افتتاح فاز اول بانکرینگ قشم با بیان اینکه امروز فاز اول پروژه بانکرینگ سلخ به ظرفیت 500 هزارتن افتتاح شده و کلنگ ساخت فاز بعدی با ظرفیت 500 هزار تن بر زمین می‌خورد، گفت: برای گسترش نقش ژئوپولتیک ایران در منطقه باید زنجیره انرژی در منطقه را گسترش دهیم. 

وی افزود: اهمیت و مفهوم قدرت در منطقه بسیار حائز اهمیت است و باید از طریق گسترش فعالیت‌های اقتصادی در منطقه به قدرت دست یابیم.

ربیعی با بیان اینکه عقب‌ماندگی ما از قطر در استفاده از منابع گازی تنها زیان اقتصادی ندارد، اظهار داشت: این عقب‌ماندگی خسارت در قدرت است و این باعث کاهش قدرت ایران در منطقه می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید قدرت منطقه در بانکرینگ باشیم، اظهار داشت: به طور قطع برای رسیدن به این هدف باید سرمایه‌گذاری در این بخش را افزایش دهیم.

وی با اشاره به اهمیت هولدینگ‌هایی که با مشارکت مردمی اداراه می‌شوند، گفت: ما از بخش خصوصی حمایت می‌کنیم و بر این باور هستیم که بخش خصوصی باید در کشورمان حضور فعال داشته باشد اما در تمام دنیا هولدینگ‌هایی که با پول مردم و مشارکت مردم فعال هستند قدرت دارند و آنها می‌توانند در پروژه‌های بزرگ حضور داشته باشند.

ربیعی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با سازمان منطقه آزاد قشم برای راه اندازی دو صندوق مردمی در این منطقه گفت: متاسفانه در کشورمان نگاه جفاکارانه‌ای به صندوق‌ها شکل گرفته است و البته بخشی از این نگاه به سبقه شکل‌گیری این صندوق‌ها برمی‌گردد و متاسفانه در مقطعی صندوق‌ها نیز محل جولان بخشی از افراد بود.

وی تاکید کرد: امروز نگاه صندوق‌ها باید عادلانه باشد چرا که پول آن متعلق به کارگران کشور و معلمی است که 30 سال گچ در دست گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: عده‌ای می‌خواهند با انگ‌های خصولتی وجهه صندوق‌ها را زیر سوال ببرند.
ربیعی با اشاره به لزوم ورود صندوق‌ها در پروژه‌های اقتصادی اظهار داشت: تنها در شوروی سابق صندوق‌ها وارد کار اقتصادی نمی‌شدند و در تمام دنیا ورود صندوق‌ها به فعالیت‌های اقتصادی یک عرف است.

وی ادامه داد: اتفاقاً صندوق با وجهه عدالت‌جویانه به دنبال کارهای اقتصادی هستند چرا که صندوق‌ها جایی هستند که مردم در آن حضور دارند و استراتژی ما این است که صندوق‌ها را با نگاه ملی و حضور بخش خصوصی و با مدیریت دلسوزانه و عادلانه اداره کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اتخاذ سیاست‌های انقباضی در صندوق‌ها اشاره کرد: سیاست ما واگذاری صندوق‌ها بود اما بازار اجازه واگذاری به شرکت‌ها را نداد چرا که شرایط را نداشت.

وی ادامه داد: سیاست انبساطی را هم در این شرکت‌ها شروع کرده‌ایم و در حوزه انرژی و پتروشیمی استراتژی انبساطی باید گسترش یابد. یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم در بحث صندوق‌ها بین‌المللی کردن آن است که چندی پیش کلنگ ساخت یک شرکت دارویی در آذربایجان را به زمین زدیم تا بتوانیم از بازار این صنعت هم سهمی داشته باشیم.

ربیعی با اشاره به ورود کشتیرانی به حوزه‌های بین‌المللی گفت: امروز باعث خوشحالی است که پرچم ایران از آسیای جنوب شرقی تا‌ آمریکا بر روی کشتی‌ها برافراشته است و این مصداق بین‌المللی کردن شرکت‌ها است.
وی با اشاره به قرارداد سفارش ساخت 10 فروند کشتی به کره گفت: متاسفانه درباره سفارش ساخت و خرید 10 فروند کشتی از کره‌جنوبی فضاسازی ناعادلانه‌ای صورت گرفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: چرا زمانی که در دولت قبل 157 میلیون دلار پول زبان بسته ایرانی برای خرید کشتی‌ها از خارج از کشور باطل شد کسی اعتراضی نکرد. این در حالی است که در آن زمان پول نقد داده شده بود اما این قرارداد با فاینانس به امضا رسیده است که این اولین فاینانسی بود که در ایران در شرایط پس از برجام به نتیجه رسید و پس از آن فاینانس‌ها برای پروژه‌های دیگر ایجاد شده‌اند.

ربیعی با بیان اینکه پروژه بعدی که در قشم به نتیجه می‌رسانیم تعمیرات کشتی های بزرگ است، اظهار داشت: باید در بخش‌هایی مانند کشتیرانی که ظرفیت زیادی برای درآمدزایی و ارتقاء اقتصاد را دارند سرمایه‌گذاری‌های بیشتری انجام شود.

ربیعی با اشاره به وضعیت اقتصادی صندوق‌ها اظهار داشت: باید به این نکته توجه کنیم که صندوق‌ها به اختیار خودشان نتوانستند نوع سرمایه‌گذاری‌ها را انتخاب کنند اما همین صندوق ها نسبت به سایر بخش‌ها بیشترین حفظ نیروی کار را داشتند و صندوق‌ها به مثابه کشانه توسعه ملی هستند.

وی تاکید کرد: اگر فقط یک کارشناس اضافه دراین صندوق‌ها به کار گرفته شود و یا هزینه‌ها بیشتر از آنچه که نیاز هست مصرف شود باید پشت مدیران من در صندوق‌ها بلرزد.

ربیعی همچنین با تاکید بر اینکه در کشتیرانی باید به موضوع متنوع کردن فعالیت‌ها و خدمات توجه شود، گفت: معتقدم باید حوضچه‌های خشک ایجاد شود و آن رابه زنجیره کار و کشتیرانی گره بزنیم تا اثرگذاری بیشتری داشته باشیم. آنچه را که امروز افتتاح کردیم بخشی از گستره زنجیره کشتیرانی است و اخیراً قرارداد خرید 10 فروند کشتی را از کره نهایی کردیم و قراردادی هم با سنگاپور در این حوزه منعقد شد و به زودی با کانادایی‌ها قرارداد خواهیم بست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره حادثه پلاسکو تاکید کرد: عده‌ای می‌خواهند این موضوع مدیریتی را به دیگر پدیده‌ها گره بزنند اما نکته حائز اهمیت این است که ما امروز باید قدر امنیت در کشور را بدانیم. اینکه کشورمان از شر تروریست‌ها مصون مانده است یک مزیت بسیار بزرگی است که برای آن باید از نیروهای ارتش و پاسداران قدردانی کنیم.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.