| کد خبر: 116267 |

پیش‌بینی صادرات ۲میلیارد دلاری از مرز مهران

تین نیوز| مسئولان استان ایلام در حوزه زیرساخت‌ها، برنامه‌هایی از جمله ایجاد مرزهای جدید، راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی، پرداخت جوایز صادراتی و بهسازی و توسعه راه‌های مواصلاتی را در دستور کار قرار داده‌اند تا بتوانند ازاین جهت، اقدام به توسعه هرچه بیشتر صادرات استان کنند.

ضمن اینکه این استان مزیتی همچون مرز مهران دارد که دارای شرایط مناسبی برای توسعه صادرات به کشور عراق است که می‌بایست از این ظرفیت بیشتر استفاده شود. استان ایلام مهم‌ترین و نزدیک‌ترین مرز را با عراق دارد که همین شرایط باعث شده عمده‌ترین صادرات استان به این کشور انجام شود. فرش، مواد غذایی، انواع مصالح ساختمانی، سیمان و مواد پتروشیمی ازجمله کالاهای صادراتی استان ایلام به عراق هستند، از این رو توسعه زیرساختی مرز مهران باتوجه به همجواری با عراق با استقبال تاجران و صادرکنندگان دو طرف روبه‌رو شده است، بنابراین باید تلاش شود زمینه مناسب‌تری برای توسعه صادرات غیرنفتی به منظور جهش اقتصادی در مرز مهران فراهم شود.

با توجه به ظرفیت‌های صادراتی در استان ایلام، این استان توانسته سال گذشته در حالی‌که کل کشور با افت صادرات روبه‌رو شده، افزایش ۱۰درصدی صادرات را به ثبت برساند. باتوجه به این شرایط، پیش‌بینی می‌شود که صادرات استان ایلام و سایر گمرکات تا پایان سال جاری به ۲میلیارد دلار برسد.

در این باره رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام می‌گوید: بازارهای استان‌های عراق فرصتی مناسب برای توسعه صادرات در استان ایلام است. شعبان فروتن می‌افزاید: با توجه به جمعیت ۵میلیونی استان‌های عراقی هم‌مرز با ایلام باید از این فرصت استفاده کنیم تا بتوانیم محصولات مورد نیاز این جمعیت را تامین کنیم. صادرکنندگان و تاجران استان باید به سمت برندسازی محصولات خود حرکت کنند تا با ارتقای کیفیت بتوانند گام‌های خود را در کشورهای هدف مستحکم کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان ایلام با اشاره به راه‌اندازی مرکز داوری در اتاق بازرگانی ایلام ادامه می‌دهد: ارائه مشاوره به تاجران و بازرگانان برای آشنایی با شیوه‌های جدید صادرات و همچنین رفع مشکلات و موانع پیش رو در این مرکز صورت می‌گیرد.

فروتن با اشاره به اینکه نیازسنجی بازارهای هدف لازمه کار صادرکنندگان است، تاکید می‌کند: باید نیازهای بازار عراق را شناسایی کنیم، چون وجود مرز مشترک با کشور عراق برای ما یک ظرفیت بزرگ است که با داشتن کالای باکیفیت وارد این بازار شویم. همچنین مسئولان باید به پرداخت جوایز صادراتی به تاجران و صادرکنندگان استان توجه ویژه‌ای داشته باشند. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان ایلام یکی از مشکلات موجود بر سر راه توسعه صادرات را نبود مدیریت واحدها دانسته و تصریح می‌کند: در صورتی که تمام امور در یک مرکز و زیر نظر گمرک انجام شود فرآیندها با سهولت بسیار بهتری صورت خواهد گرفت. وی اظهار می‌کند: به منظور افزایش صادرات باید خدمات مناسب به صادرکنندگان ارائه و همچنین در زمینه گرفتن عوارض صادراتی در مرز بین‌المللی مهران بازنگری شود. فروتن با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود صادرات خود استان ایلام در امسال بیش از ۷۰۰ میلیون دلار شود، اضافه می‌کند: سال گذشته خروجی مرز (صادرات گمرکات ایلام از سایر استان‌ها) یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است که در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که خروجی امسال تاپایان سال بیش از ۲میلیارد دلار شود و امیدواریم این امرمحقق شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان ایلام با اشاره به لزوم راه‌اندازی مرز چیلات به عنوان مرز مکمل برای توسعه استان ایلام یادآور می‌شود: روزانه بیش از ۶۰۰ کامیون کالا از مرز بین‌المللی مهران به کشور عراق صادر می‌شود. زمانی برای ارتباط با مسئولان استان‌های میسان و واسط عراق باید از طریق چندین واسطه اقدام می‌کردیم ولی اکنون این ارتباط بسیار نزدیک بوده و روزانه شاهد حضور مسئولان این استان‌ها در ایلام هستیم.

وی خاطرنشان می‌کند: بازار شهر کوت (شهری در استان واسط کشور عراق) در آن طرف مرز مهران بسیار بکر بوده و نیازمند ایجاد مراکز خدماتی است که باید در این زمنیه از توان شرکت‌های استان استفاده کرد. اگر سایر کشورها به این بازار(شهر کوت) توجه کنند ممکن است این بازار را در دست بگیرند و باعث شود ما از چرخه رقابت خارج خواهیم شویم بنابراین باید برای به‌دست آوردن این بازار تلاش بسیاری انجام دهیم. فروتن با بیان اینکه استان ایلام با دارا بودن مزیت‌هایی از جمله نفت، گاز، آب و منابع گردشگری از ظرفیت‌های خوبی برای توسعه برخوردار است، اظهار می‌کند: ضرورت دارد به منظور بهبود وضعیت مالی استان، تسهیلات بانکی برای شرکت‌های بزرگ در استان در نظر گرفته شود که در نخستین مرحله لازم است موانع این امر برطرف شود.

دریافت هزینه‌های اضافی از صادرکنندگان
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام می‌گوید: هم‌اکنون در مرز مهران بعضی هزینه‌ها از صادرکنندگان دریافت می‌شود در حالی که این هزینه‌ها در سایر مرزهای رسمی دیده نمی‌شود.

جمیل شوهانی می‌افزاید: مقامات مرزی کشور عراق در بسیاری موارد تعرفه‌ها را به صورت سلیقه‌ای در بعضی مرزها اعمال و در نقاط دیگر حذف می‌کنند و امیدواریم با رایزنی مسئولان استان، شاهد وحدت رویه در این زمینه باشیم. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با بیان اینکه یکی از مشکلات صادرکنندگان استان صادرنشدن ویزای تجاری است، اضافه می‌کند: صادرکنندگان در بسیاری از موارد با ویزای زیارتی تردد می‌کنند، به همین دلیل در این زمینه مشکلاتی برای رفت و آمد آنها و انجام امور ایجاد می‌شود، همچنین گرفتن عوارض بر صادرات از مقامات محلی ممنوع است ولی در بعضی از موارد هزینه‌هایی بدون علت دریافت می‌شود. شوهانی تاکید می‌کند: زیرساخت‌های مرز مهران سال ۸۲ برای ایجاد بازارچه تعریف شده است و در شرایط کنونی به هیچ وجه پاسخگوی این حجم از مبادلات تجاری نیست که باید نسبت به توسعه امکانات این مرز اقدام شود. وی با بیان اینکه تامین مالی بنگاه‌های زودبازده و نقدینگی آنها از مهم‌ترین خواسته‌های صادرکنندگان برای رونق صادرات در کشور و استان است، خاطرنشان می‌کند: سازمان‌های بسیاری در زمینه صادرات نقش دارند که در بسیاری از موارد تداخل وظیفه دیده می‌شود، باید تمامی دستگاه‌ها در زیر یک مجموعه و با مدیریت گمرک فعالیت کنند تا شاهد روان‌سازی فرآیند صادرات باشیم.

نکته پایانی
آنطور که کارشناسان می‌گویند، برخلاف دارا بودن بیشترین مرز مشترک با کشور عراق، استان ایلام تنها یک مرز فعال دارد به همین دلیل باید تلاش شود مرزهای جدیدی در استان ایجاد شود. راه‌اندازی مرز دوم با عنوان مرز مکمل یکی از راه‌های سرعت بخشیدن به صادرات استان است، راه‌اندازی مرز چیلات در این زمینه می‌تواند به عنوان مرز مکمل مورد استفاده قرار بگیرد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.