| کد خبر: 115070 |

سرگردانی رانندگان شیروان درگردنه ها

تین‌نیوز| شیروان به دلیل موقعیت جغرافیایی، دارای محورهای کوهستانی و گردنه های زیادی است، گردنه هایی که در فصول سرد سال با بارش مقداری برف و یا یخبندان، تردد خودروها در آن ها با مشکل روبرو می شود و این خود آغاز مشکلات بزرگتری است.
 
این شهرستان دارای 3 بخش، 4 شهر و 152 آبادی است که در هر سه بخش آن، تردد به بسیاری از روستاها و نیز شهر قوشخانه ملزم به عبور از گردنه ها و محورهای کوهستانی است؛ محورهایی که در آن ها به ویژه در گردنه ها و نقاط برفگیر عبور و مرور خودروها با کمترین بارش برف با مشکل روبرو و جاده مواصلاتی بین روستاها و شهرها بسته می شود. این در حالی است که قرار دادن شن و نمک در بعضی از نقاط می تواند تا زمان رسیدن راهدارها به کمک رانندگان بیاید و مسیر آنان را باز کند.

یکی از شهروندان شیروانی که به واسطه شغلش روزانه به روستای فجرآباد واقع در دهستان زوارم تردد می کند، می گوید: جاده روستای فجر آباد به زوارم با کمترین بارش برف بسته می شود و امکان تردد برای وسایل نقلیه بسیار دشوار می شود.«حمیدی» با بیان این که تاکنون چندین بار شاهد بودم که خودروها در این محور به ویژه در گردنه های آن، از جاده خارج  و یا واژگون شده اند، ادامه می دهد: این محورها با کوچکترین بارش برف عملا تا زمان رسیدن راهدارها بسته می شود.وی با بیان این که زوارم به عنوان یکی از روستاهای گردشگری شیروان پذیرای افراد زیادی است، اظهارمی دارد: معمولا اگر بارش برف در ساعات شب اتفاق بیفتد راهدارها صبح روز بعد برای عملیات برف روبی می آیند که این مسئله باعث ایجاد خطراتی برای رانندگانی که مجبور به تردد در ساعات مربوطه هستند، می شود. وی البته با اشاره به فاصله 28 کیلومتری زوارم از شیروان و با بیان این که این مسیر کاملاً آسفالته است و علایم راهنمایی نیز در آن وجود دارد و راهداران  نیز تیغ زدن جاده را به طور مداوم انجام می دهند، می افزاید: اگر در گردنه ها راهداری نقاطی را مشخص کند و در آنها ماسه و نمک قرار دهد رانندگان می توانند خودشان در مواقع ضروری اقدام به شن و نمک پاشی در جاده کنند. شهروندی دیگر که خود را معلم معرفی می کند، می گوید: از آنجایی که در یکی از روستاهای بخش قوشخانه مشغول به خدمت هستم مجبورم هفته ای چند نوبت به این بخش رفت و آمد داشته باشم. وی که تمایلی به ذکر نام خود ندارد، ادامه می دهد: با سرد شدن هوا و بارش هایی که در این منطقه به وقوع می پیوندد شاهد صعب العبور شدن مسیر به خصوص در گردنه شیخ حسن هستیم که گاهی اوقات باعث رخ دادن حوادثی نیز می شود.

وی با بیان این که این گردنه مسیر مواصلاتی شیروان به شهر قوشخانه و روستاهای این بخش نیز هست، تصریح می کند: همواره شاهد تلاش راهداران در این محورها بوده ایم اما در بسیاری از موارد نیز به دلایلی تا آمدن راهداران و بازگشایی مسیر رانندگان به خصوص آنهایی که دارای تجهیزات مناسبی نیستند برای تردد در این گردنه و سایر گردنه های بخش قوشخانه و نیز دهستان تکمران با مشکلاتی روبرو می شوند. یکی دیگر از شهروندان نیز که از اهالی روستای اوغاز است در این خصوص می گوید: وجود گردنه در محور اوغاز باعث شده است تردد به ویژه در فصول سرد سال در این محور با مشکل روبرو شود.

«ابراهیمی» مشکل اصلی این محور را در هنگام بارش برف و در گردنه های نزدیک به اوغاز می داند که از شیب تندی نیز برخوردار است و می گوید: تردد در این گردنه با کمترین بارش برف با مشکل مواجه خواهد شد و اگر راننده ای بخواهد از روستا برای امری ضروری به شیروان مراجعه کند و از داشتن زنجیر چرخ محروم باشد هیچ راهی تا رسیدن راهداران برای عبور از این گردنه نخواهد داشت.
در همین ارتباط رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شیروان با بیان این که بیش از 70 درصد راه های روستایی شیروان کوهستانی است، می گوید: این محورها دارای پیچ های خطرناک و سربالایی و سرپایینی و نقاط حادثه خیز هستند.

«عبدالرضا زراعتکار» می افزاید: 34 نقطه حادثه خیز در راه های روستایی شیروان شناسایی شده است.وی با گلایه از این که اکثر قریب به اتفاق راننده ها از بستن زنجیر چرخ با این توجیه که به لاستیک آسیب می رسد خودداری می کنند، ابراز می دارد:  این مسئله باعث شده است که بارها شاهد واژگون شدن خودروها یا حوادث دیگر جاده ای باشیم.وی می افزاید: طی روزهای گذشته به فرماندار نامه ای نوشتیم و رونوشت آن را به بخشدارها داده ایم تا دهیارها را موظف کنند که رانندگانی که از روستا خارج یا به روستا وارد می شوند در مواقع بارش برف زنجیر چرخ ببندند.وی همچنین از نامه نگاری به پلیس راه خبر می دهد و می گوید: از پلیس راه خواسته ایم تا در این مواقع در ابتدای محورهای زوارم، لوجلی و گلیان حضور داشته باشد و اجازه تردد به رانندگانی که زنجیر چرخ ندارند به هیچ وجه داده نشود.وی با بیان این که اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شیروان باید به حدود  هزار کیلومتر از راه های این شهرستان خدمات دهی کند، خاطرنشان می کند: این اداره در قالب دو اکیپ در راهدارخانه شیروان و راهدارخانه قوشخانه با 24 دستگاه برف روب و نمک پاش همواره در حال فعالیت است.

وی تعداد نیروهای راهداری شیروان را 35 نفر ذکر می کند و می افزاید: تمام تلاش این اداره بر این است که هیچ محوری در هیچ ساعتی از شبانه روز مسدود نشود.
«زراعتکار» البته با بیان این که اگر برف سنگین و یکنواختی در سطح شهرستان ببارد با توجه به امکانات و نیروهای موجود و گستردگی شهرستان بازگشایی محورها مطمئنا زمانبر خواهد بود، تصریح می کند: با این حال وجود دستگاه ها و گریدرهای تندرو و راهدارها در ساعات مختلف شبانه روز سرعت کار را افزایش داده است با این حال انتظارات مردم نیز بجاست. وی تصریح می کند: طی روزهای اخیر برای محور گلیان و فجر آباد یک ماشین نمک پاش اضافه کردیم تا سرعت خدمات دهی به این مسیر نیز افزایش پیدا کند و خدای نکرده شاهد حوادث تلخ در این محورها نباشیم.وی در رابطه با محور قوشخانه و دهستان جیرستان نیز می افزاید: هر روز دو ماشین 30 تن نمک و شن را به این محور انتقال می دهند. وی با بیان این که در بعضی از مواقع امکانات جوابگوی خدمات دهی سریع نیست، می گوید: در حال حاضر در تمامی گردنه ها نمک و شن دپو شده است اما از مردم می خواهیم در صورتی که در نقطه ای به دپوی نمک و شن نیاز است به این اداره اطلاع دهند.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.