| کد خبر: 112960 |

IEA از احتمال کاهش عرضه در بازار نفت خبر داد

مسیر متفاوت معامله‌گران و کارشناسان

تین‌نیوز| درحالی که بدگمانی معامله‌گران به توافق اوپک و میزان پایبندی اعضا به این توافق موجب نوسانات شدید قیمت نفت شده است، هر روزه نشانه‌های مبنی بر موثر بودن این توافق بیشتر ظهور می‌کند. روز گذشته آژانس‌بین‌المللی انرژی اعلام کرد که اجرایی شدن توافق اوپک موجب ایجاد کاهش عرضه در بازار نفت خواهد شد، به‌طوری‌که روزانه 600 هزار بشکه از موجودی انبارهای نفتی کاسته خواهد شد.

گزارش آژانس در حالی ارائه شده است که کویت، عربستان، امارات و عمان اولین گام‌ها را برای کاهش عرضه و اجرایی شدن توافق اوپک برداشته‌اند. با این حال نفت روز گذشته تحت‌تاثیر بدبینی به اجرای توافق اوپک نوسانات محدودی انجام داد و علاوه بر آن رشد قیمتی (حدود 6 درصد) را که روز دوشنبه تا میانه‌های روز به آن رسیده بود، تا پایان معاملات این روز از دست داد.

در واقع در این روز قیمت‌ها مسیر رفت و برگشتی را طی کردند و در انتهای روز رشد بسیار اندکی را به ثبت رسانند. از این‌رو کارشناسان اعلام کردند که این رفتار در بازار نفت نشان می‌دهد که معاملات واقعی نبوده و بیشتر سفته‌بازان برای کسب سودهای آنی و لحظه‌ای وارد معاملات شده‌اند.

 
تکاپوی کشورهای عربی برای اجرای تعهدات
در حالی بازار نفت به پایبندی اوپک به تعهد برای کاهش تولید تردید دارد که به نظر می‌رسد کشورهای حاشیه خلیج فارس، اقدامات لازم برای عملی کردن تعهدات در اوپک را آغاز کرده‌اند. به گزارش رویترز، شرکت نفت کویت(KPC) روز گذشته به مشتریان خود اعلام کرده است که به دنبال توافق اوپک میزان فروش خود به آنها در ماه ژانویه را کاهش خواهد داد. امارات‌متحده عربی و عمان (به‌عنوان کشوری غیرعضو اوپک) نیز اقدامی مشابه کویت انجام داده است.

در واقع شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) طی نامه‌ای به مشتریان نفتی خبر از کاهش 3 تا 5 درصدی عرضه هر سه گرید نفتی خود داده است و به نظر می‌رسد کاهش عرضه نفت ADNOC بیشتر به مشتریان آسیایی این شرکت باشد. با این حال معامله‌گران بر این باورند که این اقدام امارات بعید است تاثیر چندانی بر بازار نفت داشته باشد، چراکه کاهش عرضه نفت این کشور با نفت عربستان و عراق جبران خواهد شد.

در واقع هرچند عربستان نیز طی نامه‌ای خبر از کاهش عرضه خود داده بود، اما آنطور که در متن پیام شرکت آرامکو(شرکت دولتی نفت عربستان) آمده است، این کشور قصد دارد میزان صادرات خود را در بازار آمریکا و اروپا کاهش دهد و با توجه به کاهش فرمول فروش نفت عربستان به آسیا می‌توان انتظار داشت که صادرات نفت این کشور به آسیا حفظ یا افزایش یابد. عراق نیز تاکنون هیچ پیامی مبنی بر احتمال کاهش فروش نفت خود صادر نکرده است.
 
پیش‌بینی کاهش عرضه
در این میان آژانس بین‌المللی انرژی، اعلام کرده است که به دنبال اجرایی شدن توافق اوپک برای کاهش عرضه، موجودی انبارهای نفتی در 6 ماه ابتدای سال 2017 حدود 600 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت، این در حالی است که در گزارش‌های قبلی این سازمان تاکید شده بود که حجم موجودی انبارهای نفتی تا پایان سال 2017 کاهش نخواهد یافت چراکه اجرای این توافق بازار را از فاز مازاد عرضه وارد کسری عرضه خواهد کرد.

علاوه بر این آژانس از رشد 300 هزار بشکه‌ای تولیدات اوپک و رسیدن به رکورد 2/ 34 میلیون بشکه در روز خبر داده است. بر اساس این گزارش مشارکت کشورهای غیرعضو در توافق برای کاهش تولید اهمیت دارد و آژانس به پایبندی روسیه به تعهداتش خوش‌بین و معتقد است که این کشور به آرامی آغاز به کاهش تولیدات خود می‌کند به‌طوری‌که تا پایان نیمه اول سال به‌طور کامل به تعهداتش عمل کند. در بخش دیگری از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی به رشد برآورد تقاضا اشاره شده است.

آژانس در گزارش‌های قبلی خود میزان رشد تقاضا در سال جاری و آینده میلادی را حدود 2/ 1میلیون بشکه در روز برآورد کرده بود، اما در گزارش روز گذشته خود میزان رشد تقاضا در سال‌های یادشده را به ترتیب 4/ 1 و 3/ 1 میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده است. با وجود این کارشناسان و معامله‌گران همچنان نسبت به عمل به تعهدات از سوی کشورهای عضو اوپک تردید دارند. به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، بررسی‌های گلدمن‌ساکس نشان می‌دهد در 17 موردی که از سال 1982 اوپک اقدام به کاهش عرضه خود کرده، کشورهای عضو به‌طور میانگین تنها به 60 درصد از تعهدات خود پایبند بوده‌اند.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.